Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 05. december 2019

Sådan sparer din familie 9.000 kr om året

Vi bruger mere el end nogensinde på tv-kiggeri og tøjvask. Nu kan du spare flere tusinde kroner på din elregning, ved at opgradere dit hus, så det opfylder 2020- eller 2050-kravene.

Energiforbrug (13)

Danskernes energiforbrug

Det er interessant at vide noget om danskernes gennemsnitlige energiforbrug. Det bliver nemlig muligt at vurdere om dit eget energiforbrug er alt for højt, eller om du i forvejen har et lavt energiniveau. Vi vil nu uddybe og forklare ovenstående infographic.

Boliger i Danmark

Der findes altså 2.749.328 registrerede boliger i Danmark. Det tal inkluderer både stuehuse, parcelhuse, række-, kæde- og dobbelthuse, etageboliger, kollegieboliger samt diverse andre boliger. For at en bolig registreres som en bolig, kræver det, at der rent faktisk bor en eller flere på bopælen.

På grafen er det tydeligt, at der næsten er 4 gange så mange boliger i region hovedstaden som i region nordjylland. I midtjylland og syddanmark er der næsten lige mange boliger. Slutteligt bor der i region sjælland lidt under halvdelen af, hvad der gør i hovedstaden.

En almindelig families strømforbrug

På vores infographic kan vi se, at en gennemsnitlig husstand på 140 m2 med to voksne og 2 børn har et energiforbrug på 5200 kWh om året. Det er som tidligere nævnt 1200 kWh i gennemsnittet pr. dansker. Vi kan se at de 2 største energirøvere er underholdningsapparater og energi til vask på hhv. 23 og 20 %. De optager næsten halvdelen af boligens totalforbrug tilsammen. 16% af familiens energi bliver opbrugt af belysning. Cirka en tredjedel af forbruget går til opvarmning af huset og til at have tændt for køle- og fryseapparater. De sidste 12% går til madlavning og diverse andre små apparater.

Prisen på el pr. kWh svinger meget afhængig af, hvor i landet boligen er. Den gennemsnitlige pris pr. kwh. er imidlertid 2,17 kr inklusive et abonnement. Prisen om året for en almindelig familie ligger derfor på omkring 11.284 kr.

Regeringens klima og miljøkrav

Fra regeringens side stilles der krav til forbrugernes energiforbrug. Målet er både, at forbrugets niveau skal sænkes, og at de fossile brændstoffer(den midlertidige energi) skal udfases, således vi kun anvender vedvarende energi som for eksempel vind- og solenergi. Derfor stilles der nu endnu højrere krav til vores boliger. Energiniveauet skal sænkes ved at forbedre husene fra inderst til yderst og alt fra isolering til gulve skal kigges efter i sømmene. Regeringens 2020 og 2050 krav betyder, at vores huse skal energimærkes.

LÆS OGSÅ: Her er de vigtigste krav til isolering: BR10, 2015, 2020 og Passivhuse

Opgrader dit hus

Som vores infographic også viser, så er der energi og dermed penge at spare ved enten at bygge nyt hus efter 2020 eller passivhus(2050) kravene eller ved at opgradere nuværende hus til en af de to. Det er svært at sætte et præcist beløb på, men gennemsnitligt ville en en familie kunne spare mellem 6800 og 9000 kr om året ved at opgradere huset.

LÆS OGSÅ: Lavenergihus, nul-energi hus, passivhus eller plusenergihus?

Flere tilbud

Ønsker du at finde ud af, hvor meget du selv kan spare ved at investere i fremtidens huse? Eller vil du bare gerne have et par tilbud? På GreenMatch kan vi hjælpe dig. Vi har nogle meget kompetente leverandører af de forskellige energivenlige huse. Det er lige meget, om du drømmer om lavenergi, plusenergi, nul-energi eller passivhus, så kan du få den rigtige vejledning. Du skal bare udfylde en kontaktformular, og så vil du modtage op til fire tilbud på dit drømmehus.

Udfyld formularen her: Bæredygtigt byggeri