Bestil tilbud på en grøn energiløsning her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en grøn energiløsning
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Grøn energi - Få op til 4 gratis tilbud på grønne energiløsninger
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 14. maj 2020

Hvad er grøn energi?

Grøn energi er en populær og effektiv energiløsning blandt danske boligejere. Læs mere her - og få et overblik over, hvordan du kan anvende det i dit hjem.

Grøn energi: Valg af grøn energikilde

Grøn energi er en vedvarende energiform, som udleder minimale mængder CO2. Det er derfor den mest miljøvenlige måde at skabe energi på. De grønne energityper er for eksempel solenergi, vindenergi og jordenergi, som kan installeres i dit hjem i form af varmepumpersolceller, og jordvarme.

Grøn energi erstatter brugen af fossile brændstoffer, såsom kul og olie, der begge er energiformer, der gør stor skade på miljøet. Har du derfor et klassisk olie- eller gasfyr, og skifter det ud med en grøn energiløsning, kan du få et tilskud - og spare mange penge.

I dag er grøn energi lige så effektivt som traditionel elproduktion, såsom oliefyr, hvilket også gør det økonomisk attraktivt, da pengene typisk er tjent hjem i løbet af få år. Det er derfor en optimal løsning for dig, der ønsker at passe på miljøet.

Er du på udkig efter en løsning til din bolig? Vælg herunder den energiform, du vil læse mere om.

Varmepumpe

varmepumpe

Varmepumpe

Solceller

solceller

Solceller

Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme

Hos GreenMatch.dk kan du uforpligtende få op til 4 tilbud på den form for grønne energiløsning, du ønsker. Du skal blot udfylde formularen i toppen - det tager kun få minutter. 

Forskellige former for grøn energi til dit hjem

Da grøn energi bliver mere udbredt, er der kommet effektive og nemme løsninger. Det er blevet nemmere at få installeret i private hjem. Det tager ikke mange dage, før det er installeret og producerer strøm og varme, og du vil derefter have en både miljøvenlig og billig energiløsning.

Solceller

Solenergi er en af de mest kendte former for grøn energi. Solceller udnytter energien fra solens stråler og skaber miljøvenlig strøm, der kun udleder en minimal mængde CO2. 

Derudover er solceller også en god økonomisk investering, da du kan spare mange penge hvert år på elregningen ved at levere din egen strøm. Samtidig er solceller nemme at få installeret på dit tag eller på et stativ i haven - og de er helt støjfrie.

Opvarmning

Grøn energi er ideelt til opvarmning af boligen. Opvarmning kommer i mange forskellige former, og der er et hav af muligheder for, hvordan naturens ressourcer kan udnyttes til opvarmning af hjemmet.

Både luft, sol, jord, vand og biomasse kan anvendes til at opvarme din bolig, samt producere varmt brugsvand. Derudover sparer du også meget CO2 i forhold til at opvarme din bolig med et gas- eller oliefyr, da de belaster CO2-udledningen. 

Varmepumpe

En udbredt løsning er at udnytte energien ved hjælp af en varmepumpe. Varmepumper er meget miljøvenlige og billige i drift, og du vil derfor have mulighed for at spare en masse penge på din varmeregning. Her på GreenMatch.dk kan du bl.a. indhente tilbud på luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarme.

Alt efter hvilken varmepumpe du vælger, kan du anvende den til at opvarme din bolig eller få varmt brugsvand. Varmepumper er både driftsikre, nemme at betjene og har et lavt støjniveau.

Derudover vil du også, efter installationsomkostningerne er tjent ind, få store besparelser på din elregning - uanset om du ønsker at opvarme din bolig med en luft til luft varmepumpe eller dit brugsvand med en luft til vand varmepumpe.

Hvad bør jeg overveje før køb af grøn energiløsning?

Der er mange fordele ved at anvende grøn energi i hjemmet. Vi vil herunder nævne de fordele, der er ved at få installeret grøn energi, samt hvilke ting du bør overveje, inden du investerer i en miljøvenlig energiløsning.

Fordele ved grøn energi

Der er mange fordele ved at investere i grøn energi - faktisk mange flere, end der er ulemper. Herunder vil vi derfor gennemgå de fordele der er ved at få installeret en grøn energiløsning i dit hjem - uanset om du ønsker en løsning til en helårsbolig eller et sommerhus.

Klik på bannerne for at folde svarene ud.

fordele grøn energi

Ved at vælge en grøn energiløsning får en du nem og hurtig måde at opvarme din bolig på - hvad enten det er opvarmning eller brugsvand, du ønsker.

Ved at anvende grøn energi vil du få en meget miljøvenlig løsning på din varme og elforsyning, og du vil derfor bidrage positivt til miljøet. Grøn energi er derfor ideelt til dig, der er meget miljøbevidst og ønsker at nedsætte dit CO2-udslip.

Når du har fået installeret din grønne energiløsning, kan du opleve en stor besparelse på din varmeregning. Du har faktisk mulighed for at spare helt op til 60%, hvis du skifter fra el til grøn energi.

Efter installationen af din grønne energiløsning er der oftest ikke meget, der skal gøres, da vedligeholdelsen er relativt lav. Der er også lave driftsomkostninger, så efter installationen skal du stort set ikke tænke på din grønne energiløsning.

Overvejelser inden køb af grøn energi

Inden du investerer i en grøn energiløsning, er det vigtigt, at du overvejer nogle få ting, der kan påvirke dit valg. 

Klik på bannerne for at folde svarene ud.

Det er oftest en ret stor omkostning at få installeret grøn energi. F.eks. kan en varmepumpe koste fra 10.000-100.000 kr. alt efter hvilken type, du ønsker.

Det er derfor vigtigt at undersøge hvilken grønne energiløsning, der passer til dit hjem, da det er en stor investering. Som tidligere nævnt kan du efter en årrække have tjent pengene ind igen på de besparelser, du opnår på din varmeregning.

Ved nogle grønne energiløsninger, såsom solpaneler, kan du risikere, at de ikke fungerer optimalt hele tiden. I løbet af de mørke timer, som der er mange af i løbet af vinteren, fungerer solpaneler ikke.

Huse med fritstående elsystemer kan dog oplagre energi i batterierne i løbet af dagen, som kan anvendes i løbet af natten.

Da grønne energiløsninger kræver forskellige fysiske rammer, er det vigtigt, at du tjekker hvilket produkt, du har mulighed for at få installeret. F.eks. kræver et solpanel, at du har mulighed for at vende det mod syd i en 45 graders vinkel for den mest optimale virkning.

For at du kan få installeret jordvarme, kræver det, at din have er mindst 300m2. Hvis den er mindre, vil det være mere optimalt at få installeret vertikal jordvarme.

Grøn energi i Danmark

Er vi i Danmark blandt de førende indenfor grøn energi? Ja, men dog ikke alle former for grøn energi. Da vi ikke har så mange solskinstimer som lande sydpå, har vi f.eks. ikke samme effekt ved brug af solceller.

Vi er dog storproducenter af vindenergi. Ude i Vesterhavet ligger Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3. Den kommer til at bestå af 49 vindmøller med en effekt på 406,7 MW, der kan producere el svarende til det årlige forbrug i 425.000 danske husstande.

Kan jeg få tilskud til grøn energi i Danmark?

Det er muligt at få tilskud til installationen af enkelte grønne energiløsninger, herunder bl.a. varmepumper. Det er dog vigtigt, at du ansøger om energitilskuddet, før du får installeret din nye energiløsning, da det derefter ikke længere er muligt at modtage energitilskud.

Der snakkes ofte om to forskellige tilskud: tilskud fra energiselskabet og håndværkerfradrag. Hvis du ønsker at vide mere, kan du læse mere om tilskud til grøn energi.

Hvordan bliver jeg mere grøn?

At skifte din energikilde er ikke det eneste, du kan gøre før at blive en grønnere borgere. For at holde på varmen i din bolig, og undgå varmespild, kan du eksempelvis isolere din bolig. Derudover er der dit generelle forbrug af engangsmaterialer, madspild og transportmidler.

Dine transportvaner efterlader et af de største individuelle klimaaftryk. Derfor kan det være værd at gå efter en mindre bil, eventuelt Hybrid eller EL, næste gang du skal vælge køretøj. Her skal du være opmærksom på, at køber du bilen brugt, er det ikke et krav at energimærket fremgår af din slutseddel til bilen.

Grøn energi i fremtiden

Der er meget der tyder på, at grøn energi bliver den fremtidige primære energikilde. Olien er tæt på at slippe op og vil derfor kun blive dyrere. Der satses derfor mere på grøn energi end nogensinde før.

Det er ikke kun miljøvenligt at anvende grøn energi, det har også vist sig at være en god investering, da der ikke skal bruges ressourcer på at udvinde kul og olie. Derudover kan du også spare mange penge på din varmeregning ved at bruge jordens naturlige ressourcer.

Hvis du ønsker at gøre brug af grøn energi i dit eget hjem, kan vi hurtigt og bindingsfrit give dig 4 gode tilbud. Du skal blot udfylde formularen i toppen af siden, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.