Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 2. februar 2024

Hvad er grøn energi?

Grøn energi: Valg af grøn energikilde

Grøn energi er en vedvarende energiform, som udleder minimale mængder CO2. Det er derfor den mest miljøvenlige måde at skabe energi på. De grønne energityper er for eksempel solenergi, vindenergi og jordenergi, som kan installeres i dit hjem i form af varmepumpersolceller til hus, og etablering af jordvarme.

Grøn energi erstatter brugen af fossile brændstoffer, såsom kul og olie, der begge er energiformer, der gør stor skade på miljøet. Har du derfor et klassisk olie- eller gasfyr, og skifter det ud med en grøn energiløsning, kan du få et tilskud – og spare mange penge.

I dag er grøn energi lige så effektivt som traditionel elproduktion, såsom oliefyr, hvilket også gør det økonomisk attraktivt, da pengene typisk er tjent hjem i løbet af få år. Det er derfor en optimal løsning for dig, der ønsker at passe på miljøet.

Er du på udkig efter en løsning til din bolig? Vælg herunder den energiform, du vil læse mere om.

Hos GreenMatch.dk kan du uforpligtende få op til 4 tilbud på den form for grønne energiløsning, du ønsker. Du skal blot udfylde formularen i toppen – det tager kun få minutter.

Bestil tilbud på grøn energi med GreenMatch.dk

Det tager 2 minutter

Forskellige former for grøn energi til dit hjem

Da grøn energi bliver mere udbredt, er der kommet effektive og nemme løsninger. Det er blevet nemmere at få installeret i private hjem. Det tager ikke mange dage, før det er installeret og producerer strøm og varme, og du vil derefter have en både miljøvenlig og billig energiløsning.

I vores interaktive hus herunder kan du læse mere om dine muligheder når energiforbedringer, så kan lave den optimale grønne investering. Du finder også ca. priser på de forskellige energiløsninger.

GreenMatch House DK
1 2 3 4 5 6 7 8

Solceller

Solenergi er en af de mest kendte former for grøn energi. Solceller udnytter energien fra solens stråler og skaber miljøvenlig strøm, der kun udleder en minimal mængde CO2. 

Derudover er solceller også en god økonomisk investering, da du kan spare mange penge hvert år på elregningen ved at levere din egen strøm. Samtidig er solceller nemme at få installeret på dit tag eller på et stativ i haven – og de er helt støjfrie.

Opvarmning

Grøn energi er ideelt til opvarmning af boligen. Opvarmning kommer i mange forskellige former, og der er et hav af muligheder for, hvordan naturens ressourcer kan udnyttes til opvarmning af hjemmet.

Både luft, sol, jord, vand og biomasse kan anvendes til at opvarme din bolig, samt producere varmt brugsvand. Derudover sparer du også meget CO2 i forhold til at opvarme din bolig med et gas- eller oliefyr, da de belaster CO2-udledningen. 

Varmepumpe

En udbredt løsning er at udnytte energien ved hjælp af en varmepumpe. Varmepumper er meget miljøvenlige og billige i drift, og du vil derfor have mulighed for at spare en masse penge på din varmeregning. Du kan læse om luft til luft varmepumpe pris og pris på luft til vand varmepumpe i vores artikler. Du kan også indhente tilbud på luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarme.

Alt efter hvilken varmepumpe du vælger, kan du anvende den til at opvarme din bolig eller få varmt brugsvand. Varmepumper er både driftsikre, nemme at betjene og har et lavt støjniveau.

Derudover vil du også, efter installationsomkostningerne er tjent ind, få store besparelser på din elregning – uanset om du ønsker at opvarme din bolig med en luft til luft varmepumpe eller dit brugsvand med en luft til vand varmepumpe.

Bestil tilbud på grøn energi med GreenMatch.dk

Det tager 2 minutter

Hvad bør jeg overveje før køb af grøn energiløsning?

Der er mange fordele ved at anvende grøn energi i hjemmet. Vi vil herunder nævne de fordele, der er ved at få installeret grøn energi, samt hvilke ting du bør overveje, inden du investerer i en miljøvenlig energiløsning.

fordele grøn energi

Fordele ved grøn energi

Der er mange fordele ved at investere i grøn energi – faktisk mange flere, end der er ulemper. Herunder vil vi derfor gennemgå de fordele der er ved at få installeret en grøn energiløsning i dit hjem – uanset om du ønsker en løsning til en helårsbolig eller et sommerhus.

Klik på bannerne for at folde svarene ud.

Overvejelser inden køb af grøn energi

Inden du investerer i en grøn energiløsning, er det vigtigt, at du overvejer nogle få ting, der kan påvirke dit valg. 

Klik på bannerne for at folde svarene ud.

Grøn energi i Danmark

Er vi i Danmark blandt de førende indenfor grøn energi? Ja, men dog ikke alle former for grøn energi. Da vi ikke har så mange solskinstimer som lande sydpå, har vi f.eks. ikke samme effekt ved brug af solceller.

Vi er dog storproducenter af vindenergi. Ude i Vesterhavet ligger Danmarks største vindmøllepark, Horns Rev 3. Den kommer til at bestå af 49 vindmøller med en effekt på 406,7 MW, der kan producere el svarende til det årlige forbrug i 425.000 danske husstande.

Kan jeg få tilskud til grøn energi i Danmark?

Det er muligt at få tilskud til installationen af enkelte grønne energiløsninger, herunder bl.a. varmepumper. Det er dog vigtigt, at du ansøger om energitilskuddet, før du får installeret din nye energiløsning, da det derefter ikke længere er muligt at modtage energitilskud.

Der snakkes ofte om to forskellige tilskud: tilskud fra energiselskabet og håndværkerfradrag. Hvis du ønsker at vide mere, kan du læse mere om tilskud til grøn energi.

Hvordan bliver jeg mere grøn?

At skifte din energikilde er ikke det eneste, du kan gøre før at blive en grønnere borgere. For at holde på varmen i din bolig, og undgå varmespild, kan du eksempelvis isolere din bolig. Derudover er der dit generelle forbrug af engangsmaterialer, madspild og transportmidler.

Dine transportvaner efterlader et af de største individuelle klimaaftryk. Derfor kan det være værd at gå efter en mindre bil, eventuelt Hybrid eller EL, næste gang du skal vælge køretøj. Her skal du være opmærksom på, at køber du bilen brugt, er det ikke et krav at energimærket fremgår af din slutseddel til bilen.

Grøn energi i fremtiden

Der er meget der tyder på, at grøn energi bliver den fremtidige primære energikilde. Olien er tæt på at slippe op og vil derfor kun blive dyrere. Der satses derfor mere på grøn energi end nogensinde før.

Det er ikke kun miljøvenligt at anvende grøn energi, det har også vist sig at være en god investering, da der ikke skal bruges ressourcer på at udvinde kul og olie. Derudover kan du også spare mange penge på din varmeregning ved at bruge jordens naturlige ressourcer.

Hvis du ønsker at gøre brug af grøn energi i dit eget hjem, kan vi hurtigt og bindingsfrit give dig 4 gode tilbud. Du skal blot udfylde formularen i toppen af siden, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Bestil tilbud på grøn energi med GreenMatch.dk

Det tager 2 minutter

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?