Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 15. juli 2021

Forhøjet tilskud på vej til husstandsvindmøller

Vær opmærksom på

Der stilles strenge krav til opsætning af en husstandsvindmølle på privat ejendom. Grundet disse er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at indhente tilbud på husstandsvindmøller hos GreenMatch.dk.

Klima, energi- og bygningsminister, Rasmus Helveg Pedersen meddelte den 5 februar 2015 at støtten til husstandsvindmøller og solcelleanlæg, sættes i kraft den 11 februar 2015. 

EU kommisionen har langt om længe godkendt ordningen om PSO-støtte, ordningen som har været længe undervejs, giver et pristillæg til salg af overskydende strøm produceret af VE-anlæg, herunder husstandsvindmøller og solcelleanlæg. PSO står for Public Service Obligations og skal fremme produktionen af grøn og vedvarende energi.

Ejere af husstandsvindmøller med en effekt på under 25 kW som er opsat efter den 20. november 2012, kan med tilbagevirkende karft ansøge om tilskud. Ejere af nyopførte eller planlagte husstandsvindmøller, vil kunne ansøge om at modtage det forhøjede tilskud. For begge gælder at tilskuddet løber frem til 2017.

Nye afregningsregler for husstandsvindmøller

Husstandsvindmøller skal tilsluttes som forbrugsinstallation i et privat hjem. Du kan tilknytte din mølle til elnettet så du kan sælge den overskydende el. Tilskudsordningen giver med den forhøjede nettoafregning et historisk højt tilskud til salg af overskydende energi produceret af husstandsvindmøller. Hver kWh (kilowatt-time) du producerer, men ikke bruger, kan sælges til elnetværket. Prisen du får pr. kWh afhænger af effekten på din husstandsvindmølle.

De følgende afregningsregler vil være gældende for møller opført efter d. 20 november 2012.

0-10 kW husstandsvindmøller får en afregningspris på 250 øre pr. kWh
10-25 kW husstandsvindmøller får en afregningspris på 150 øre pr.kWh

Ansøg om tilskud

Det er Energinet.dk som behandler ansøgningerne, og de åbner for ansøgninger den 11. februar kl 10.00. På deres hjemmeside vil der blive offentliggjort en ansøgningsblanket, som du skal indsende til dem med posten. 

Du kan finde deres ansøgningsskema her: Ansøgningsblanket til PSO-støtte

Sådan gør du, hvis du ikke allerede har en husstandsvindmølle

Hvis du ikke allerede har en husstandsvindmølle, kan du stadig få del i støtten, det kræver dog at du indgår en aftale med en leverandør af husstandsvindmøller. Denne aftale skal indsendes sammen med ansøgningen. 

For at indgå en aftale med en leverandør skal du, hvis du bor på landet, have en landzonetilladelse, og hvis du bor i byen, en byggetilladelse. Denne tilladelse giver dig ret til at opføre en husstandsvindmølle på din grund.

Tilskud til husstandsvindmøller efter 2016

Det er endnu uvist hvordan fremtiden for husstandsvindmøllejere ser ud når det gælder støtte til produktion af el. Regeringen har nogle ”offentlige forpligtelser” eller rettere sagt nogle miljømål, som de skal leve op til. Derfor er det ikke usandsynligt at der i 2017 fortsat gives tilskud til el produceret af husstandsvindmøller.

Ifølge kebmin.dk, som er Klima-, energi og bygningsministeriets egen hjemmeside, vil de prøve at finde en langsigtet løsning for PSO-støtten med virkning fra januar 2017.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner