SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 24. april 2024

10 produkter drevet af solenergi

I Danmark har der været meget fokus på, at nedbringe vores samlede CO2 udslip samt forbrug. Dette ses blandt andet i det igangsatte tiltag fra staten, hvor det er muligt at få et energitilskud i forbindelse med energirenovering.

Men:

Det er ikke alle, der har mulighed for at energirenovere deres bolig, som kan give store CO2 reduceringer. Derudover er det ikke kun de store nedsættelser, der er til gavn for vores klima.

Udover vores daglige forbrug af energi samt CO2 udslip i hjemmet – som vi måske eller måske ikke kan nedbringe – er det faktisk muligt, at reducere vores energiforbrug ved simple gøremål i hverdagen.

Nu:

Kan man nemlig få en række produkter med stor relevans i dagligdagens gøremål med solceller som strømforsyning. Dette er langt mere miljøvenligt end de traditionelle batterier.

Nedenfor har vi her på Greenmatch.dk samlet 10 udvalgte produkter – der er brugt i dagligdagen og i hjemmet – som drives udelukkende eller delvist af solceller.

På GreenMatch.dk kan du få op til tre tilbud på blandt andet varmepumper, jordvarme og solceller. Læs vores store side om solenergi, hvis du er interesseret i en af verdens bedste naturlige energikilder - nemlig solen.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

1. Power bank

Langt størstedelen af Danmarks befolkning oplader deres smartphones og tablets op til flere gange om dagen. Disse opladninger udgør derfor en stor del af Danmarks samlede energiforbrug.

Men:

Nu er en powerbank med et solcellepanel en mulighed. Den er nem at tage med på farten, hvorfor du altid kan oplade din smartphone eller tablet, såfremt du har glemt at oplade disse hjemmefra. Den er derudover et miljøvenligt alternativ til stikkontakten derhjemme. Du kan nemlig lægge den i vindueskarmen i dagtimerne, og i løbet af dagtimerne har den via solen genereret nok strøm til flere opladninger.

Denne powerbank er modellen Apollo 2 fra PowerAdd. Den har et indbygget batteri på 10.000 mAh, som er en måleenhed for kapaciteten. Til sammenligning har en iPhone 8 et batteri på 1.821 mAh, og du kan derfor oplade den hele 5,5 gange, før powerbanken har brug for opladning igen. Såfremt du ikke har mulighed for at udnytte solens energi, er det naturligvis også muligt at oplade powerbanken i stikkontakten.

Pris: 249,00 DKK

2. Cykellygte

Ifølge Vejdirektoratet kørte vi danskere (cykel og knallert 30) omtrent 3 mia. kilometer. Derudover blev København i 2015 kåret som Europas bedste cykelby. Alle de kørte kilometer betyder naturligvis, at cykellygter er en nødvendighed, specielt med de mange mørke morgener og aftener vi har i Danmark.

Så hvis du alligevel skal investere i et sæt cykellygter, hvorfor så ikke købe nogle drevet af solenergi, og dermed hjælpe til en mere miljørigtig hverdag? De holder strøm i op til 6 timer, og ser det ud til at blive en dag med mangel på sol, kan man naturligvis bruge batteriet på almindelig vis.

Pris: 99,00 DKK pr. stk.

3. Lommeregner

En lommeregner er et ofte anvendt redskab i både skoler og erhverv men også til studerende samt i det private hjem. Det er ikke et redskab, der i sammenligning med f.eks. en smartphone bruger meget strøm, dog har lidt også ret.

Det er nu muligt:

At købe udvalgte lommeregnere drevet af solenergi. Den kan det samme som alle andre lommeregnere, den er blot mere miljøvenlig.

Omtalte lommeregner er fra virksomheden Texas Instruments, som er særdeles anerkendt for deres lommeregnere og softwares.

Pris: 180,00 DKK ekskl. moms og 225,00 DKK inkl. moms.

4. Robotplæneklipper

Tal fra Danmarks statistik viser, at der er 1.036.483 parcel/stuehuse i Danmark, hvor beboeren også er ejer. Dertil kommer alle de lejede huse, samt både ejede og lejede række-, kæde- og dobbelthuse. Det giver en idé om, hvor mange haver der på landsbasis skal have slået græsset. Langt størstedelen af dem der slår græs, gør det dog med en almindelig græsslåmaskine, der drives af benzin og olie.

Undersøgelse viser:

At der i 2013 fandtes omtrent 800.000 græsslåmaskiner i Danmark. Hver af disse – de mest miljøvenlige – udleder 1,2 kg. CO2 i timen, og gennemsnitligt bliver de brugt 25 timer om året. Samlet set udleder græsslåmaskiner i Danmark 24 mio. kg. CO2 hvert år, med en fortsat stigning. Undersøgelsen er lavet af Albertslund Agenda Center for at finde frem til haveredskabers egentlige CO2 udslip.

Men det kan være slut:

For nu er det muligt at købe en hybrid robot græsslåmaskine, som både kan drives via en almindelig energikilde, men også solens energi. Den egner sig til arealer på op til 2.200 m2, og kan slå græsplænen på kortere tid grundet optagelsen af solens energi.

Du slipper for:

  • At påfylde brændstof
  • At slå græs
  • At have dårlig samvittighed over CO2 udledning

Pris: 20.895,00 DKK

5. Udendørs lampe

Ikke alle finder havebelysning lige nødvendigt. Dog er det noget, mange har for at skabe hygge i de mørke aftener. Nogle bruger lamper til at oplyse en sti, andre har lamper hængende på husmuren. Men har man disse lamper tændt i f.eks. alle vinterens aftener, vil de kræve en del strøm afhængigt af energimærkning og størrelse.

Dog:

Kan man få lamper med et solcellepanel, der kan generere nok energi fra solen i dagtimerne, og derefter bruge den lagrede energi i aften- og nattetimerne. Et eksempel kunne være en lampe fra italienske Foscarini, der tilbyder designerlamper af en masse forskellige afstøbninger.

Pris: Ca. 6.500 DKK pr. stk. – Ikke-designer lamper fra 200 DKK og opefter.

6. P-skive

I Danmark kører der i 2017 2.465.538 personbiler rundt i Danmark, hvoraf 683.413 af dem findes i Region Hovedstaden,viser undersøgelse fra Danmarks Statistik. Og som de fleste kender til, er der betalingszoner de fleste steder i København, samt tidsbegrænsning hos mange supermarkeder. Derfor er det essentielt at have en p-skive.

Allerede nu har mange elektroniske p-skiver, der sætter tiden automatisk ved stop af bilen. De fleste af disse er enten drevet af batterier, eller koblet til bilen og kræver strøm fra bilbatteriet. Men det er faktisk muligt, at få en elektronisk p-skive drevet af solens energi, så den hverken bruger strøm fra bilen eller et batteri.

Sådan en har virksomheden Samatech udviklet. Solcellens estimerede levetid er 20 år, og med en forventet backup uden sollys på 2 år, behøver du ikke være nervøs for bøder. 

Det er en god måde at være mere miljøvenlig på, og for dem der ikke har en elektronisk p-skive, slipper de samtidig for, at skulle sætte p-skiven manuelt.

Pris: 499,95 DKK

7. Solcelle panel 

Har du et hus, er du sikkert bekendt med de forskellige former for alarm- og overvågningssystemer. Nu er det muligt, hos Gadgethuset.dk, at købe solcellepaneler til udendørs trådløst overvågningskamera. Det kræver et solcellepanel pr. kamera. Til gengæld slipper man for, at skulle skifte batterierne, og samtidig er investeringen god for din samvittighed. 

NB. Solcellepanelet fungerer kun til overvågningskameraet "Stick Up Cam" fra producenten Ring. Dette er nu en udgået vare, men kan snarest muligt fås i en samlet pakke, hvor både solcelle panel og kamera indgår. 

Pris: Vides endnu ikke

8. Havebord

Mange danske husholdninger med hus har en terrasse med et tilhørende havebord. Men de fleste af os har aldrig tænkt på, at man med sit havebord kan udnytte solens energi. Det har en virksomheden Solarenergy-shop.ch fra Schweiz derimod og produceret et solcellebord, som kan bruges på helt samme måde som et almindeligt havebord. 

Solcellebordet er vandtæt og producerer cirka 180 kWh om året, hvilket er nok til at drive et tv eller computer. Derudover vil det samtidig være i stand til, at kunne oplade din smartphone eller bilbatteri. At investere i dette bord vil være en måde, hvorpå man miljørigtigt kan udnytte solens energi til flere ting i hverdagen.

Bordet er til seks personer, og har en forventet levetid på 25 år. Det kommer med en ledning på 8 meter, således at den genererede energi kan udnyttes. Dog er det naturligvis muligt ved bestilling, at opgradere til en længere ledning. 

Pris: 18.600 DKK 

9. Højtaler

Musik fylder meget i rigtig mange danskeres hverdag. Det afspejles også i de mange nye streamingtjenester og højtalerproducenter, som ofte bliver finansieret gennem funding-sider. Én af disse nye højtalerproducenter som er finansieret gennem Kickstarter, er Earwig. Resultatet af to danskere der manglede en alsidig højtaler. Det færdige resultat blev en højtaler, der udover at være alsidig, også blev miljøvenlig.

Højtaleren er en såkaldt ”all-in-one”, som er en betegnelse der bliver brugt om højtalere, der har diskant, mellem-tone og subwoofer samlet i ét kabinet. Disse er blevet yderst populære, hvor bl.a. mærker som Sonos pryder stuen i flere danske hjem.

Dog:

Er de fleste større højtalere – herunder Sonos – kun alsidige i form af, at de er kompakte. Det har Earwig udfordret, ved at producere en kompakt all-in-one højtaler, der udover almindelig strømforsyning også kan drives af solenergi. Den kan spille op til 115 dB, og er derfor ideel at tage med på stranden, festivaller samt picnics etc.

 

Pris: Lige nu ca. 3.500 DKK – vejledende pris ca. 4.000 DKK.

10. ZEP teglsten

Sidste udvalgte produkt er temmelig unikt og særdeles innovativt indenfor markedet. En helt normal teglsten med integreret solcelle. Som tidligere nævnt kan ikke alle foretage energiforbedringer i boligen, hvilket også gør, at denne teglsten mest er for dem med hus, andelslejligheder og ejerlejligheder.

Ikke alle synes, at solcelleanlæg er det kønneste syn, dog kan de være ret så effektive. Derfor har virksomheden Zepnordic udviklet teglsten med integrerede solceller, som kan sammensættes i grupper så skyggepåvirkningen minimeres. De tilbyder i tillæg til disse tegl også almindelige tegl uden solceller af samme udseende. Det muliggør, at man kan udvælge de steder på taget, hvor solen rammer mest.

Ved at man kan nøjes med at dække taget delvist af solceller, kan man tilpasse mængden af energi, man genererer. Dette kan være en god ide, da man ikke behøver at generere unødig strøm. Derved kan man også spare penge på investeringen, da de almindelige tegl er billigere end teglen med solceller.

Markedet for disse nyudviklede tegl er forholdsvis nyt, og derfor kan man de næste år forvente flere forskellige designs, så man kan finde noget, der passer til husets stil samt egne præferencer. Man kan forvente, at disse tegl ligger i en højere prisklasse end regulære solcelleanlæg.

Pris: Der gives tilbud ift. installationens omfang

Hvis du er blevet interesseret i solcelleanlæg med eller uden batteri til din bolig, så lad os hjælpe dig med at finde den rette installatør til dit projekt. Ved at udfylde vores korte formular slipper du selv for at lede efter installatører i dit område. Vores service er gratis og uforpligtende, dermed kan du ikke tabe på denne løsning.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner