SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året
Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Varmepumpeskjuler: Sådan kan du skjule din varmepumpe

Derfor bør du få en skjuler til din varmepumpe

En varmepumpe er ikke altid så pæn at kigge på. Specielt udedelen kan ændre på din haves karakter. Det kan derfor være en fordel, at du anskaffer en skjuler til varmepumpe udedelen.

Foruden at gøre varmepumpens udedel pænere at kigge på, er der også en del praktiske fordele ved en luft til vand varmepumpe skjuler.

Fordel

Den skjuler varmepumpens udedel og fungerer samtidig som beskyttelse af varmepumpen. En inddækning af din varmepumpe beskytter varmepumpen mod regn og løvfald.

Fordel

Den forebygger muligheden for at blade, skidt og snavs sætter sig i luftindtaget, hvilket kan nedsætte varmepumpens effekt og give driftsstop.

Fordel

Den forhindrer sne og is i at sætte sig på varmepumpen om vinteren. Dette gør varmepumpe skjuleren omkostningseffektiv i forhold til strøm i forbindelse med afrimning.

Fordel

Den reducerer støj fra varmepumpen. Efter behov kan du efterisolere varmepumpeskjuleren med lyddæmpende materiale.

Anskaffer du dig en varmepumpe skjuler, skal du være opmærksom på, at det ikke bare er en kasse til varmepumpen. For at din varmepumpe skal fungere optimalt, skal varmepumpen stadig have mulighed for at ventilere. Du kan derfor ikke bare lukke den fuldstændig inde.

Vi kan hjælpe dig med at finde en varmepumpe til den helt rette pris. Du skal udfylde en kort formular også er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Køb en varmepumpeskjuler

Hvis du ikke selv vil gå i gang med at bygge en varmepumpeskjuler, er der en nem løsning på dette.

Du kan finde flere varmepumpeskjulere i de fleste byggemarkeder. Her vil du typisk støde ind i to forskellige typer. Dem med trådnet og dem med lameller.

Varmepumpeskjuler med trådnet

En skjuler til varmepumpe med trådnet har et mere rent og moderne look og passer godt ind i moderne byggerier, med en kubistisk stil. Trådnetversionen giver et bedre indkig til din varmepumpe, mens den stadig fungerer som afskærmning af varmepumpen.

Da forsiden af varmepumpeskjuleren er et trådnet, er denne slags skjuler til varmepumpe ikke så støjdæmpende.

Varmepumpeskjuler med lameller

Vil du have, at din varmepumpeskjuler også virker støjdæmpende og ikke kun som inddækning, bør du gå efter en med lameller.

En varmepumpeskjuler med lameller er mere støjdæmpende, end de modeller der har trådnet, da de er lavet af et tykkere materiale som træ eller non-wood.

Disse slags varmepumpeskjulere er også den slags, du kan kaste dig ud i at bygge selv.

Varmepumpeskjuler indendørs - Er det muligt?

Du kan typisk kun få en skjuler til varmepumpens udedel. Varmepumpeskjuler indendørs kan du ikke investere i på nuværende tidspunkt.

Med luft til vand varmepumpens indedel anbefaler vi i stedet, at du placerer den, hvor den ikke vil være forstyrrende for din indretning - som i kælderen eller bryggers.

Ønsker du en varmepumpeskjuler til indendørs brug til din luft til luft varmepumpe, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt. Hverken at købe eller bygge en selv. Forsøger du at skjule din luft til luft indedel, risikerer du at nedsætte varmepumpens effekt.

På markedet findes der flere diskrete luft til luft varmepumpe modeller, som du kan have, uden at det fuldstændig ødelægger indretningen i boligen. Du kan finde priser på varmepumper luft til luft i vores artikel, så du kan finde en der passer til din indretning og budget.

Hvad koster en varmepumpeskjuler?

Prisen på varmepumpeskjulere i byggemarkeder ligger på mellem 1.000 - 2.000 kr.
Synes du prisen er for høj og vil du kigge efter en billig varmepumpeskjuler, kan du kigge efter den brugt f.eks. på DBA.

Vil du have en mere personlig varmepumpeskjuler, kan du også finde en tømrer der kan lave din unikke varmepumpeskjuler. Prisen på en specialkonstrueret varmepumpeskjuler er individuel fra tømrer til tømrer.

Hvor kan jeg få en varmepumpeskjuler?

Der er altså tre måder hvorpå du kan anskaffe dig en varmepumpeskjuler, hvis du ikke selv vil give dig i kast med arbejdet.

 1. Køb en varmepumpeskjuler i et byggemarked.
 2. Køb en varmepumpeskjuler brugt f.eks. på DBA.
 3. Kontakt en eller flere tømrer, de kan give dig en specialkonstrueret skjuler.

Hvis du ikke har købt din varmepumpe endnu, er der flere forhandlere af varmepumper, som også tilbyder varmepumpeskjulere. Dette kan du have med i dine overvejelser, inden du anskaffer dig en varmepumpe.

Ønsker du at få tilbud på varmepumpe gulvmodel eller andre modeller, så lad os hjælpe dig!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Varmepumpe skjuler byg selv

At skulle anskaffe sig en varmepumpeskjuler behøver nødvendigvis ikke være en større udgift. Du kan vælge at bygge en i træ, hvis du gerne vil spare flest mulige penge.

Processen med at bygge din egen varmepumpeskjuler er ikke særlig besværlig og kræver kun enkelte materialer. Bygger du din varmepumpe skjuler i træ, skal du blot bruge nogle solide brædder. Taget kan også laves af træ eller en krydsfinerplade.

Går du i gang med en byg selv skjuler til varmepumpe, er der enkelte ting, du skal være opmærksom på:

 • Stilen på din varmepumpeskjuler - Prøv at gå efter noget der vil passe til resten af din boligs stil. Har du en farverig stil, kan du overveje, om det også skal afspejles i din skjuler til varmepumpen.
 • Vær opmærksom på forhindringer - Før du laver en varmepumpeskjuler tegning, skal du klargøre, hvad der kan være af udfordringer. Det kan f.eks. være ved rør mellem udedel og huset.
 • Sørg for luft til varmepumpen - Varmepumpen trækker luft ind bagved og sender luft ud foran. Du skal derfor være opmærksom på at din varmepumpeskjuler er åben bagpå, så sikrer du, at varmepumpen kan ventilere på optimal vis. Foran på varmepumpeskjuleren skal du være opmærksom på afstanden mellem lamellerne. Hovedreglen er en afstand på ca. 2-3 cm mellem hver lamel.
 • Hældning på taget - Der skal være en hældning på taget af din varmepumpeskjuler. Er taget helt fladt, kan sne og regn samle sig, og du kan risikere, at din varmepumpe får fugt.

God forberedelse gør arbejdsprocessen nemmere. Har du derfor styr på de vigtigste udfordringer, vil du nemt lave din egen varmepumpe skjuler i træ.

varmepumpeskjuler tegning

Montering af varmepumpeskjuler

Ved montering af din skjuler til varmepumpe er der enkelte ting, du skal være opmærksom på. En væsentlig ting er, at der skal være nok luft omkring din varmepumpe. Er der ikke nok luft omkring din varmepumpe, risikerer du, at varmepumpen arbejder hårdere for at producere din varme.

Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke afskærmer din varmepumpe fuldstændig. Det er især bagsiden af din varmepumpe, du skal sikre har adgang til luft. Om du har placeret din varmepumpe hævet på jorden eller hængende på husmuren, kan du sagtens bruge en varmepumpe skjuler. Så længe du sikrer den frie adgang til luft.

Tjek din varmepumpeskjuler

Vælger du en varmepumpeskjuler til inddækning af varmepumpen, skal du sikre dig, at varmepumpen stadig fungerer optimalt. Det gør du blandt andet ved at tjekke op på temperaturen omkring varmepumpen.

En måde, hvorpå du kan sikre at din varmepumpe fungerer optimalt, er ved at måle temperaturen omkring varmepumpen. Specifikt der hvor varmepumpen trækker luft ind. Her skal du se efter, om temperaturen ved varmepumpen er koldere end temperaturen udenfor.

Er temperaturen koldere omkring din varmepumpe, er din inddækning af varmepumpen for tæt. Det medfører, at din varmepumpe arbejder hårdere end nødvendigt og giver dig en unødvendig højere regning. Du bør her justere din varmepumpeskjuler, så den ikke lukker af for luften til din varmepumpe.

Alternativer til varmepumpeskjuler

Vil du ikke investere eller i gang med et gør det selv projekt for at skjule din varmepumpe, er der også alternativer til afskærmning af varmepumpen.

Én løsning er at placere din varmepumpe i et skur, som du allerede har i haven. Du skal dog være opmærksom på, at der i skuret skal være en del plads. Varmepumpen skal nemlig have mulighed for god ventilation. Her gælder det, som ved en varmepumpeskjuler, at du skal holde øje med temperaturen, så du ved, at varmepumpen fungerer optimalt.

Ønsker du afskærmning af varmepumpe, men uden at placere den i en kasse eller et skur, kan du som alternativ få beplantning omkring din varmepumpe. Det kan f.eks. være en hæk, busk eller små træer. Vælger du denne grønne løsning, skal du huske at beskære beplantningen, så denne ikke skader din varmepumpe.

Du kan også som alternativ sætte et stakit eller plankeværk op, der kan dække din varmepumpe. Både beplantning og stakit, fungerer også støjdæmpende for din varmepumpe.

Husk, at det er lige meget, om du ønsker en skjuler til en "normal" eller en hybridvarmepumpe, da selve udedelen er den samme, ligegyldigt hvilken løsning du har.

Vi anbefaler, at du snakker med eksperter om, hvorvidt du skal have en varmepumpeskjuler eller ej. Med råd fra eksperter undgår du usikkerhed, risikoen for at skade din varmepumpe og mulige reparationsomkostninger, hvis den ikke beskyttes. Helt gratis og uforpligtende, kan vi sætte dig i kontakt med varmepumpeinstallatører, der kan give dig rådgivning og hjælp om installation af din varmepumpe.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?