Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Grøn el bliver billigere fra 2021

Dyrere sort energi, billigere grøn energi

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en bred aftale som skal sikre, at Danmark bliver endnu grønnere. De to hovedpunkter som især er værd at fremhæve for brugere af GreenMatch.dk er, at den grønne varme bliver endnu billigere, samtidig med at afgiften for sort energi sættes op. Derudover er det også vigtigt at nævne, at aftalen omtaler en udfasning af individuelle olie- og gasfyr med varmepumper. Du kan læse mere om udkastet for de nye tilskudssatser i vores blogindlæg: nye tilskud til luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering.

I bund og grund bliver det endnu mere attraktivt at skifte til grønne energiløsninger som varmepumpe, jordvarme og solceller. Vil du være sikker på at udnytte de nye afgiftssatser fra 1. januar, kan det være en god idé at begynde processen med at omlægge til en grøn energiløsning inden årets udgang.

OBS. Klimaaftalen består af flere handlingsplaner, hvoraf alle endnu ikke er blevet vedtaget ved lov. Lov om afgift af elektricitet m.v. er i høring nu. Vi opdaterer artiklen her, når loven er vedtaget.

Grøn el bliver billigere

Den grønne omstilling af danskernes varmeforbrug skal hjælpes på vej af afgiftssystemet. Overordnet set bliver opvarmning med fossile kilder dyrere, mens grøn el som eksempelvis varmepumper bliver billigere.

Helt konkret bliver satsen for rumvarmeafgiften, som er den afgift der vedrører fossile brændsler, forhøjet fra 56,7 kr./GJ til 62,3 kr./GJ. Samtidig bliver elvarmeafgiften sat ned fra 15,5 øre/kWh til henholdsvis 0,8 øre/kWh for husholdninger og 0,4 øre/kWh for erhverv, hvilket svarer til EU’s minimumssatser.

Hvornår skal jeg investere?

De ovennævnte varmeafgifter træder i kraft fra d. 1. januar 2021. Hvis du vil være sikker på at nyde godt af de nye afgifter, kan det være en god idé at omlægge allerede nu.

Her på GreenMatch.dk kan du nemt sammenligne tilbud på varmepumper. Først udfylder du formularen. Herefter bliver du kontakt af vores søde kundeserviceteam, som spørger dig ind til dine behov. Dernæst bliver du matches med kvalificerede leverandører. Endelig kan du nemt vælge dét tilbud, du synes bedst om, og arbejdet kan gå i gang.

Vil du læse mere om den nye klimaaftale, kan du finde mere information her: Klimaaftale for energi og industri mv. 2020.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner