Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 07 november 2022

Grøn el bliver billigere fra 2021

Dyrere sort energi, billigere grøn energi

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en bred aftale som skal sikre, at Danmark bliver endnu grønnere. De to hovedpunkter som især er værd at fremhæve for brugere af GreenMatch.dk er, at den grønne varme bliver endnu billigere, samtidig med at afgiften for sort energi sættes op. Derudover er det også vigtigt at nævne, at aftalen omtaler en udfasning af individuelle olie- og gasfyr med varmepumper. Du kan læse mere om udkastet for de nye tilskudssatser i vores blogindlæg: nye tilskud til luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering.

I bund og grund bliver det endnu mere attraktivt at skifte til grønne energiløsninger som varmepumpe, jordvarme og solceller. Vil du være sikker på at udnytte de nye afgiftssatser fra 1. januar, kan det være en god idé at begynde processen med at omlægge til en grøn energiløsning inden årets udgang.

OBS. Klimaaftalen består af flere handlingsplaner, hvoraf alle endnu ikke er blevet vedtaget ved lov. Lov om afgift af elektricitet m.v. er i høring nu. Vi opdaterer artiklen her, når loven er vedtaget.

Nyt om tilskud fra Bygningspuljen

Bygningspuljen er lukket. Den åbner igen i 2023.

Du kan læse mere i vores indlæg her: Tilskud til energibesparelser.

Med de høje priser på gas, olie og el kan det give mening at forbedre din bolig - selv uden tilskud.

Grøn el bliver billigere

Den grønne omstilling af danskernes varmeforbrug skal hjælpes på vej af afgiftssystemet. Overordnet set bliver opvarmning med fossile kilder dyrere, mens grøn el som eksempelvis varmepumper bliver billigere.

Helt konkret bliver satsen for rumvarmeafgiften, som er den afgift der vedrører fossile brændsler, forhøjet fra 56,7 kr./GJ til 62,3 kr./GJ. Samtidig bliver elvarmeafgiften sat ned fra 15,5 øre/kWh til henholdsvis 0,8 øre/kWh for husholdninger og 0,4 øre/kWh for erhverv, hvilket svarer til EU’s minimumssatser.

Hvornår skal jeg investere?

De ovennævnte varmeafgifter træder i kraft fra d. 1. januar 2021. Hvis du vil være sikker på at nyde godt af de nye afgifter, kan det være en god idé at omlægge allerede nu.

Her på GreenMatch.dk kan du nemt sammenligne tilbud på varmepumper. Først udfylder du formularen. Herefter bliver du kontakt af vores søde kundeserviceteam, som spørger dig ind til dine behov. Dernæst bliver du matches med kvalificerede leverandører. Endelig kan du nemt vælge dét tilbud, du synes bedst om, og arbejdet kan gå i gang.

Varme Ikon

Luft/vand varmepumpe

Luft Til Luft Ikon

Luft/luft varmepumpe

Jordvarme Ikon

Jordvarmepumpe

Vil du læse mere om den nye klimaaftale, kan du finde mere information her: Klimaaftale for energi og industri mv. 2020.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.