Indhent tilbud på pillefyr her
Modtag op til 4 tilbud på pillefyr
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Pillefyr - Få op til 4 gratis tilbud på pillefyr
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. juni 2019

Tilskud til pillefyr i 2015

Hvis du overvejer en investering i et pillefyr, så kan du her læse mere om hvilke tilskud der kan ansøges i 2015.

Der er mange gode grunde til, at folk vælger at investere i et pillefyr. Her er det hovedsageligt de økonomiske besparelser der er interessante, især hvis der vælges at udskifte et oliefyr med et pillefyr. Typisk vil pillefyret kunne spare dig mindst 50% på varmeregningen, set i forhold til oliefyret. Samtidig fås en energiløsning som er særdeles miljøvenlig, og positiv i forhold til regeringens energiaftale fra 2012. En aftale som løber frem til 2020, og som indebærer at samfundets energiforbrug skal nedsættes. Dette bl.a. ved satsningen på vedvarende energi og udfasning af oliefyr.

Læs mere: Pillefyr

Selvom pillefyret er en forholdsvis dyr investering, så findes der forskellige muligheder for økonomisk tilskud, der kan gøre købet af pillefyret lidt mere overskueligt. Reglerne for tilskud har ændret sig siden 2014, og det kan derfor være lidt uoverskueligt at skabe sig et overblik over hvad der i 2015 er tilgængeligt. Her får du et overblik over de forskellige tilskud for 2015.   

De forskellige tilskud til pillefyr

I 2015 er der en række forskellige tilskud at søge. Der er mulighed for følgende:

  • Tilskud fra energiselskaberne
  • Måske håndværkerfradag

Tilskud fra energiselskaberne

I 2009 blev der vedtaget en energispareordning, som alle energiselskaber i Danmark er omfattet af. Ordningen betyder i bund og grund, at energiselskaberne er forpligtet til at hjælpe med energibesparelser. Derfor kan du som ejer af et pillefyr, søge om tilskud fra et energiselskab, og få penge for den energibesparelse dit hus genererer. Selskaberne betaler et beløb pr. sparet kWh, som varierer alt afhængig af selskab, men typisk vil det være et sted i mellem 20 og 40 øre pr. kWh. Hvor meget du kan få i tilskud, er der intet loft på, hvilket betyder at du får flere penge, desto mere kWh du sparer med pillefyret.

Sådan ansøger du om tilskud til energiselskaberne

Det er vigtigt at ansøge om tilskud og få accept, før du begynder at installere fyret, da tilskuddet ikke kan gives per efterbevilling. Ved at følge denne vejledning sikrer du dig, at du får det hele med i processen:

Ansoegningsvejledning

Først er det vigtigt at få klargjort hvilke behov du har for hustanden. Vent derfor med at bestille materialer før dette er på plads. Kontakt derefter en leverandør, for at få vejledning til hvilket pillefyr der passer bedst til din hustand og dine behov. Dernæst kan tilskuddet ansøges direkte hos energiselskabet, der normaltvist har ansøgningsformularen på deres hjemmeside. Når tilskuddet er godkendt, vil du modtage en kvittering, hvorefter du kan påbegynde installeringen af pillefyret. Efter installationen indsendes dokumentation for det udførte arbejde til energiselskabet, som efterfølgende vil udbetale tilskuddet.

Håndværkerfradrag ved installering af pillefyr

2014 var det sidste år, hvor man kunne få håndværkerfradrag, og det er derfor ikke længere muligt at ansøge. Der er dog en chance for at ordningen opstår igen, hvis Venstre, DF og Konservative vælges ind i regeringen igen. De har varslet at genføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft tilbage til 1. januar 2015. Det betyder derfor, at der kan være mulighed for yderligere tilskud til pillefyret. Håndværkerfradraget lyder på 15.000 kr. pr. myndig person i hustanden. Det dækker imidlertid kun over håndværkernes arbejdsløn, og ikke selve pillefyret. Bliver det genindført, vil der altså være en del penge at spare.

Læs også: Varmepumpe

Få et tilbud på leverandører af pillefyr

Som nævnt tidligere, er det vigtigt først at tage fat på en leverandør, som kan rådgive omkring pillefyret, inden der ansøges om tilskud. Leverandøren vil kunne hjælpe dig med valg af eksempelvis størrelse og type af pillefyr, og sikrer dig den bedst mulige løsning. Der kan let og enkelt skaffes kontakt med en leverandør ved at udfylde kontaktformularen her på GreenMatch.dk. Du vil herefter, efter en kort telefonsamtale, blive sat i kontakt med op til 4 leverandører, som vil give dig de bedste tilbud på et nyt pillefyr. Det er helt gratis og uforpligtende.

Læs mere om: Jordvarme