Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Miljønyheder: 5 interessante artikler fra december

Miljønyheder: 5 interessante artikler fra december

Hvilke interessante nyheder har der været i december?

GreenMatch.dk giver dig igen et overblik over, hvad der er sket inden for klima, miljø og bæredygtighed i december 2019.

Nyhederne i denne måned lægger op til, at der skal tages ansvar. Ikke blot fra politikernes side, men at vi alle skal gøre en indsats for, at vi stadig kan bo på vores planet i fremtiden. 

Danmark får en ny klimalov

Forhandlingerne om en klimalov er endelig på plads, og klimaminister Dan Jørgensen kunne i sidste uge præsentere Danmarks nye klimalov. Loven er vedtaget ved et forlig mellem en lang række partier.

Den nye lov skal sikre, at Danmark får reduceret udledningen af drivhusgasser med mindst 70% inden 2030. Det er en af verdens mest ambitiøse klimamål.

Du kan læse mere om klimaloven her hos TV2.

Billige flybilletter vækker bekymring

Vidste du, at på en flyvetur fra London til New York udleder hver passagerer lige så meget CO2, som en borger i EU i gennemsnit bruger på at opvarme sin bolig i et år?

Det er billigere end nogensinde at rejse med fly, og det vækker bekymring. Flyrejser er en stor belastning for klimaet og ikke bare noget, man bør gøre. Travelmarket har lavet en stor undersøgelse, som viser prisudviklingen på flybilletter.

Du kan læse mere hos Travelmarket her.

Ørken kan være på vej i Sydeuropa

Den Europæiske Revisionsret har offentliggjort en rapport, som viser, at store dele af Spanien er i risiko for at blive omdannet til en ørken som følge af klimaforandringerne. Tørke, stigende temperaturer og øget nedbør har gjort, at flere regioner tørrer ud.

Når først en ørken er dannet, er det meget svært at omvende situationen. Det er især svært for landmændene i området, der ikke længere kan dyrke deres afgrøder optimalt.

Du kan læse mere om tørken hos DR her.

Indlandsisen smelter hurtigere end ventet

Tabet af Grønlands indlandsis er 7 gange større end i 90’erne. Det betyder, at smeltningen følger FN’s Klimapanels forudsigelser.

Der er sket en syvdobling af afsmeltning indenfor kun tre årtier, og det er bekymrende. Bag rapporten står 89 forskere fra 50 institutter i hele verden.

Du kan læse mere hos Jordbrug.dk her.

København udskifter dieselbusser med elbusser

Fra 2025 skal det være slut med dieselbusser i København. Det har kommunen besluttet. I første omgang udskiftes 48 busser på linje 18 og 2A med de nye busser.

Det betyder, at de 11 millioner passagerer, der tilsammen årligt tager de to buslinjer, vil udlede en minimal mængde CO2.

Du kan læse mere om Movias planer for 2025 på deres hjemmeside her.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner