Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Miljønyheder: 5 interessante nyheder fra november

Hvilke spændende nyheder har det været i november måned?

Vi vil her give dig et bud på 5 spændende nyheder fra november måned. Du kan bl.a. Læse mere om at være nabo til en vindmølle, de danske skove og klimaudfordringer i verden.

Uanset hvor i Danmark, du bor, vil månedens artikler kunne inspirere til handling, når det gælder vores klima. Vi kommer ikke uden om det - der skal ske noget.

Du kan læse en kort beskrivelse af artiklen, og vil du læse mere, kan du klikke på linket og læse artiklen på den pågældende nyhedsside.

Politikere vil hjælpe naboer til vindmøller

Er du nabo til et vindmølle- eller solcelleanlæg i Danmark, bliver dine vilkår fremover bedre. Et flertal på Christiansborg har besluttet, at naboer fremover vil have flere rettigheder ift. salg og kontante bonusser.

Bor du tæt på møller eller solceller, vil du derfor fremover have ret til at sælge din bolig til det selskab, der opstiller møllerne. Du vil derudover også få mulighed for at få en kontant bonus, der afgøres af strømproduktionen fra møllerne.

Du kan læse hele artiklen her hos TV2.

Danske skove i tilbagegang

De danske skoves tilstand er blevet forværret, fastslår en rapport fra Danmarks Naturfredningsforening. Faktisk står det så ringe til, at vi får en bundplacering sammenlignet med vores europæiske naboer.

Både mad og levesteder er i de seneste år svundet ind for en række danske dyrearter. En af årsagerne er, at vi i Danmark gerne vil have både produktion og skov, hvilket ikke er foreneligt.

Du kan læse hele artiklen her hos Dansk Naturfredningsforening.

Se 7 store klimaudfordringer på tværs af kontinenterne

Det er ingen hemmelighed, at klimaudfordringerne er menneskeskabte og primært skyldes, at vi udleder alt for store mængder CO2.

Selvom det er en fælles opgave at reducere vores udslip af CO2, har hver verdensdel deres egne udfordringer - og de er ikke altid helt nemme at løse.

Du kan læse mere om de forskellige udfordringer her hos DR.

Dårligt nyt: Niveauet af drivhusgasser stiger igen

FN’s Meterologiske Verdensorganisation, WMO, har netop offentliggjort en rapport, der viser, at niveauet af drivhusgasser endnu engang er steget. De nye tal er alarmerende.

Vi har lige pt. den højeste koncentration af CO2 i atmosfæren i flere millioner år. Det betyder, at det aldrig har været vigtigere for verdens lande at leve op til Paris-aftalen om en begrænsning af temperaturstigningerne.

Du kan læse mere i artiklen hos DR.

Danmark er blevet lidt mere sort

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at det danske forbrug af CO2 var én procent højere end sidste år, og det er bekymrende. En af årsagerne er, at der blev produceret mindre vindenergi i 2018.

Selv en lille stigning er alvorlig, når det er vigtigt, at vi sørger for en reduktion i forbruget af fossile brændstoffer.

Du kan læse mere i artiklen her hos Jyllands Posten.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner