Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Miljønyheder: 5 interessante artikler fra september

Top 5 interessante artikler om miljø, klima og grønne energiløsninger

Vi har endnu en gang på GreenMatch.dk samlet vores top 5 artikler, som vi er faldet over i den seneste måned, og som vi mener kunne være din tid værd. I det her indlæg skal vi både runde FN, plastaffaldsdumping i Malaysia og klimasikring.

Som altid skriver vi en kort indledning til artiklen, så du hurtigt kan få et overblik. Ønsker du mere information eller at læse hele den originale artikel, finder du til slut et link til kilden.

Læs med her og bliv opdateret på september måneds klima- og miljønyheder.

FN rapport: Vandstanden stiger

Intergovernmental Panel on Climate Change udgav 25. september særrapporten Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate. Rapporten fokuserer især på de accelererende konsekvenser, hvis vi ikke igangsætter effektive bæredygtige tiltag nu.

Verdenshavene stiger, og det kommer til at have skæbnesvangre konsekvenser for de 1,3 milliarder mennesker, som er afhængige af verdens frosne områder. Det vil dog påvirke hele kloden, at sneen smelter, da det betyder, at økosystemerne i havene vil ændre sig.

Læs mere om rapporten fra IPCC her og DR.dk’s artikel om rapportern her.

Plastaffald fra Danmark dumpes i Malaysia

I Danmark er det svært og dyrt at genanvende plastikaffald. Derfor fragter vi hvert år mange containere ud af landet fyldt med genanvendeligt plastik. TV 2 har nu fundet ud af, hvor det ender i Malaysia og Indonesien.

De store mængder plastik, der bliver importeret til Malaysia, har ført til en ny industri, hvor fabrikker brænder plastik af om natten. Det skaber store sundhedsmæssige problemer, for de mennesker, som bor omkring disse fabrikker.

Du kan læse mere om TV 2’s opdagelse her: TV 2 finder dansk plastaffald på dumpingsite i Malaysia

Kan klimasikring betale sig?

Det er svært at beregne, hvor meget klimaskader løber op i. Konsekvensen kan være, at kommunerne dropper eller udsætter vigtig klimasikring. Derudover kan de berørte kun får en begrænset erstatning.

Kommunernes Landsforening afholder derfor i efteråret to konferencer, hvor de går i dybden med, hvordan kommunerne kan forbedre deres finansiering af klimatilpasningsprojekter.

Få mere information i Jyllands Postens artikel: Stormflod og skybrud koster langt mere, end hvad vi tror.

Globale ledere tvivler på virksomheders effekt

FN har udgivet deres store globale undersøgelse om corporate sustainability “The Decade to Deliver: A Call to Business Action”. Heri kommer det frem, at kun 21% af de de globale ledere mener, at virksomheder spiller en afgørende rolle i at opnå Verdensmålene.

På trods af dette ved langt de fleste ledere dog godt, at bæredygtighed vil være afgørende for den den fremtidige succes i deres organisation. Næsten en tredjedel mener, at en hindring for at gå mere op i verdensmålene kan være, at der ikke er nok efterspørgsel i markedet.

Du kan læse mere om FN’s glade undersøgelse og finde pressemeddelelsen i artiklen: Kun 21 pct. Af globale CEOs tror på virksomhedernes effekt i forhold til Verdensmålene på Sciencereport.dk.

Kritik af forbud af dieselbiler i byerne

Forskere kritiserer byernes dieselforbud. De mener ikke, at det er særlig ambitiøst, og at kravene kunne være skrappere. Forslaget er, at dieselpersonbiler, som er registreret før 1. januar 2012 vil blive udelukket fra byernes miljøzoner fra 2022. Dette vil komme til at gælde alle dieselbiler, som er indregistreret før 1. september 2016 fra år 2025.

Gamle dieselbiler udleder farlige partikler, som sænker luftkvaliteten i byerne. I Danmark er luftforurening årligt skyld i 4.000 for tidlige dødsfald.

Vil du læse mere om forskernes kritik af byernes dieselforbud, kan du få mere information i denne artikel: Forskere om byernes dieselforbud: Det er ikke specielt ambitiøst.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?