Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 4. marts 2021

Miljønyheder: 5 interessante artikler fra oktober

Hvilke spændende klimanyheder har der været i oktober måned?

Traditionen tro vil vi på GreenMatch give dig et overblik over, hvad der er sket af grønne, klima og miljø relaterede nyheder og begivenheder i oktober måned.

Oktober har stået i klimaet og miljøets tegn, og der har været en lang række nyheder, som har dækket disse emner. Oliefyret er på vej ud, og så er der godt nyt om bl.a. Danmarks havvindmølleparker.

Du kan som altid læse en kort beskrivelse af artiklen, og har du lyst til at læse mere, kan du klikke dig ind på den pågældende nyhedsside. God læselyst.

Klimaforandringer kan påvirke værdien af dit hus

Klimaforandringerne har medvirket til, at vi i langt højere grad ser oversvømmelser, skridning af boliger og såkaldte stormflode nær kysterne i Danmark. Det betyder, at husejere nær kysten i højere grad vil opleve, at deres grundværdi i fremtiden vil falde.

I en konkret sag fra Kalundborg på Sjælland er en families hus faldet med mere en 1 million kroner og deres grund med mere end 500.000 kr. Årsagen er, at der er risiko for oversvømmelser i haven.

Søren Gram fra Teknologirådet siger: “På længere sigt er der ingen tvivl om, at flere kystboliger vil blive voldsomt mere truet, end de er i dag. Det er både dem, der er truet med oversvømmelser og grænseskridning”.

Du kan læse mere i artiklen fra Politiken her.

Godt nyt for klimaet, dårligt nyt for oliefyret

Danskerne har i høj grad fået øjnene op for, at oliefyr er en dyr varmeløsning, der absolut ikke gør noget godt for vores planet. Vi er i højere grad interesseret i at udskifte de gamle varmeløsninger, og det er noget de kan mærke på Samsø.

Her er der kun 286 oliefyr tilbage. De bliver løbende skiftet ud, efterhånden som husene bliver solgt. Og har man ikke råd til at købe varmepumpen selv, findes der også muligheder som f.eks. leasing.

Direktør for Samsø Energiakademi, Søren Hermansen, siger: “- Når den sidste gamle beboer har solgt sit hus, sker der noget. Nogen tænker: Der er ingen grund til at bøvle med det i min tid. Men lige så snart huset bliver solgt, så bliver der sat en varmepumpe ind i stedet for oliefyret.”

Du kan læse mere om beboerne på Samsø og deres varmepumper hos DR.dk her.

Havvindmøller kan være den ideelle energiløsning

En ny rapport fra det Internationale Energiagentur viser, at havvind potentielt kan dække verdens samlede strømforbrug - og dække det hele 8 gange i Europa.

Havvind er i udvikling, og den danske regering vil gerne følge trop. “Havvind rummer et enormt potentiale. Ikke kun i Danmark, men i hele verden.” udtaler klimaminister Dan Jørgensen.

Vil du læse mere om havvindmøller, kan du gøre det her på Jordbrug.dk.

Den nye finanslov skal være grøn

Når regeringen i 2020 skal forhandle en ny finanslov, stræber de efter, at den skal være grønnere end før. Det betyder, at der vil blive afsat penge til tiltag, der vil skåne både miljø og klima.

Det gælder bl.a. afgifter på bæreposter og engangsservice, grøn forsikring, grøn udviklingsbistand og lavere afgifter på elbiler.

Finansminister Nicolai Wammen udtaler: “Regeringen har sat nogle af de mest ambitiøse mål for den grønne omstilling i verden. Målene bliver forankret i den kommende klimalov. Og arbejdet begynder her i forslaget til finansloven for 2020.”

Store danske virksomheder har ikke styr på CO2-udslippet

Danske virksomheder er for dårlige til at nedsætte deres CO2-udslip, hvilket går imod visionen om en 70% reduktion af CO2 i 2030.

Lars Gårn Hansen, der er professor, fortæller, at industrien simpelthen mangler interesse i at nedsætte deres udslip. Det koster ikke noget at udlede, som det passer dem. Derfor tilføjer han: “- det skal simpelthen være dyrere at udlede CO2 overalt i det danske samfund”.

Vil du læse mere om CO2-udslippet fra dansk industri, kan du gøre det her på DR.dk.

Det sker der i november måned

Som altid vi vil også gerne give dig et indblik i, hvad der sker af klima- og miljørelaterede begivenheder i november måned. I dette afsnit kan du derfor læse mere om to interessante begivenheder, der begge foregår i København i november.

Den 2.-3. november afholder Dansk Vegetarisk Forening for første gang i Danmark en vegansk messe i Øksnehallen. Ønsker du at læse mere om messen samt deltage, kan du læse mere her.

Tirsdag den 5. november fra 9.30-16.00 afholder Miljø- og Fødevareministeriet, Legebranchen, Miljøstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen for tredje gang temadag omhandlende bæredygtigt legetøj.

 

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner