Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 16. september 2021

Miljønyheder: 5 interessante artikler fra august

Top 5 interessante artikler om miljø, klima og grønne energiløsninger

På GreenMatch.dk vil vi traditionen tro give jer en opdatering på nogle af de mest interessante og vigtige miljø- og klimaartikler fra august.

I det grønne blad kommer vi denne gang vidt omkring. Vi skal både runde Amazonas og de voldsomme brande, fundet af mikroplast på nogle af verdens mest uberørte steder og politiske beslutninger om plastikposer.

Efter hver nyhed linker vi til den oprindelige artikel, så du kan få hele historien, skulle du være interesseret. Til slut i indlægget har vi også inddraget et par begivenheder, som du kan holde øje med i september. Læs med her, og bliv opdateret indenfor grønne nyheder.

Amazonas brænder

Det er vist næppe gået nogens næse forbi, at Amazonas står i flammer. I starten af ugen kunne flere nyhedsmedier berette, at der er mere end 2.500 skovbrande i gang i regnskoven.

Disse brande bliver sandsynligvis påsat med vilje for at udvide landbrugsarealerne, og der er dermed tale om illegal skovrydning. Det er stort problem, fordi Amazonas-skoven forsvinder med stadig større fart.

Vil du gerne læse mere om denne nyhed, har både Videnskab.dk en meget interessant artikel om 5 ting, du bør vide om brandene i Amazonas.

Gratis bæreposer forbudt

Et lovforslag om, at forbrugere skal betale for bæreposer, og at der skal være forbud mod tynde plastbæreposer bliver nu sendt til høring af miljøministeren.

Vi skal rette op på dårlige vaner, og vores brug-og-smid-væk kultur. Vi skal tænke over vores forbrug, også i dagligdagen. Tempoet i den grønne omstilling skal op, og det her er et vigtigt første skridt mod en grønnere omstilling, siger miljøminister Lea Wermelin.

Derfor forbydes de helt tynde og lette plastikbæreposer, som alligevel ikke bliver genbrugt, og der kommer til at være betaling på de plastikposer, som du bliver tilbudt, når du for eksempel køber tøj i tøjbutikker. Du kan læse mere om lovforslaget på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

10 gode råd til at hjælpe bierne

Landbrug og Fødevarer har udarbejdet 10 bivenlige anbefalinger, som kan hjælpe dig med at hjælper bierne. Disse råd har de lavet, fordi bierne får stadig dårligere levevilkår.

Rådene er lavet med udgangspunkt i, hvad landmænd kan gøre, men selvom du ikke har et landbrug, kan du stadig få inspiration til, hvad du selv kan gøre.

Du kan blandt andet læse om, hvilke steder bier især trives, hvordan du kan lave naturlige bihoteller og et råd om, at lade grene og kvas liggende, efter du har lavet havearbejde.

Flere og flere miljømærkningsordninger og certificeringer

Der findes flere og flere eksempler på sådanne ordninger, og flere og flere virksomheder har fået øjnene op for, at det både etisk og profitmæssigt giver mening at gå op i miljøet. Flere og flere forbrugere går nemlig op i, at de webshops, de benytter sig af, støtter op om klimaet.

Et eksempel på dette er denne dialer-virksomhed BlueNordix, som støtter op om mindskningen af CO2-udledning.

Fund af mikroplast på Arktis

Der er blevet fundet mikroplast de mærkeligste steder. Den seneste opdagelse er, at der er blevet fundet mikroplast i sne fra Aplerne til Arktis. Forskerne var chokerede over fundet, da Arktis ellers betragtes som et af mennesker uberørt sted.

Vi forventede at finde noget forurening, men at finde så meget mikroplastik var et stort chok, siger forsker Melanie Bergmann til BBC News.

Vil du gerne læse mere om forskningen, kan du finde den videnskabelige artikel White and wonderful? Microplastics prevail in snow from the Alps to the Arctic på Science Advances.

Det sker i september

Som altid vil vi også gerne tippe dig nogle grønne begivenheder, som du kan holde øje med i september måned. Vi starter med Naturens Dag, som finder sted 8. september. Over hele landet vil Danmarks Naturfredningsforening lave arrangementer for både stor og små, og dette års tema er ‘Mærk Naturen’:

D. 11. september er der Bæredygtighedsfestival i Aalborg, hvor alle kan deltage med grønne initiativer, idéer og produkter. Festivalen tager udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Den sidste begivenhed er Flytopmødet i København, hvor spørgsmålet “Hvordan reducerer vi klimabelastning ved flyvning” bliver taget op. Det finder sted 17. september. IDA står bag flytopmødet, og formålet er skabe debat om, hvordan vi reducerer klimabelastningen ved flyvning.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner