Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 4. marts 2021

GreenMatch.dk anbefaler: 5 interessante podcasts om miljø

Top 5 interessante podcast om klima og miljø

I denne måneds opsamling vil vi prøve noget nyt. Derfor har vi, i stedet for at finde fem spændende klimanyheder fra maj, listet vores top 5 favoriter af danske klimapodcasts.

Derfor kan du i maj måneds opsamling læse om vores yndlingspodcasts, og hvorfor vi synes, de er så gode. Der findes efterhånden en del danske podcast, som fokuserer på miljø, bæredygtighed og natur og med denne liste, kan du nemt komme i gang med at lytte.

De fem udvalgte podcast handler alle om miljø og klima i en vis forstand, og vi er sikre på, at I vil synes om dem. De handler om alt fra bæredytige tips og tricks til, hvordan du får en bedre forståelse af og indsigt i klimaområdet. Er du interesseret i klima og miljø, kan du altså med fordel læse med her.

Sustain Daily Podcast: Bæredygtig livsstil

Johanne Stenstrup og Emma Slebsager står bag Sustain Daily Podcast, som er en grøn podcast der fokuserer på, hvordan du kan gøre dit liv mere bæredygtigt. På en jordbunden måde tager de fat på alle emner, der kan kategoriseres som “bæredygtighed”.

Med udgangspunkt i deres egne erfaringer deler Sustain Daily Podcast både gode tips og råd til, hvordan du gøre dit liv lidt mere bæredygtigt, men også eksmpelvis hvordan man bevarer håbet i en verden, der er stærkt præget af klimaforandringer.

Podcasten har kørt siden maj 2017, så hvis du endnu ikke er en fast lytter, har du masser af afsnit til gode. Sustain Daily Podcast udgiver et afsnit om ugen, og et afsnit varer cirka 30 min. Du kan finde alle afsnit på: Sustain Daily Podcast.

Grønne Agenter

De to grønne agenter, journalisten Asbjørn og biologen Kim, snakker om natur og bæredygtighed i deres podcast på en letforståelig, underholdende og lærerig måde.

I podcasten kan du høre om forskellige afkroge af Danmarks natur, men de inddrager eksempelvis også FNs verdensmål for bæredygtig udvikling. På den måde opstår der i podcasten en helhedsorienteret forståelse og interesse for naturen, som automatisk giver en interesse for grøn omstilling.

Der er udgivet 15 afsnit indtil videre, og der udgives et afsnit om ugen. Du kan finde podcasten i diverse podcastapps eller ved at søge på Grønne Agenter på Spotify. Du kan også følge med på deres instagramprofil: Groenneagenterpodcast.

Grøn Snak

Grøn Snak Podcast er en podcast, der er udarbejdet af teleselskabet GreenSpeak. GreenSpeak er et teleselskab, der giver deres overskud til velgørenhed, og deres kunder kan endda være med til at bestemme, hvordan penge skal fordeles.

I Grøn Snak interviewer Mads og Mark forskellige gæster i jagten efter en bedre forståelse af verden og bæredygtige løsninger. De har blandt andet haft besøg af Sustain Daily og Verdens Skove.

Der findes indtil videre 38 afsnit, og de findes både som podcast og video. Afsnittene varer omkring en time, og du kan finde dem alle enten i din podcastapp eller her: Grøn Snak.

Bæredygtig Business

Bæredygtig Business er en podcast udarbejdet af Steffen Max Høgh. Han fokuserer på begreberne CSR, bæredygtig forretning og cirkulær økonomi.

I podcasten interviewer Steffen Max Høgh forskellige førende eksperter og erhvervsledere i forsøget på at svare på spørgsmålet, om virksomheder kan tjene penge på bæredygtige tiltag.

Du kan finde alle afsnit på iTunes såvel som SoundCloud eller finde dem på Bæredygtig Business, hvor du også kan læse mere om manden bag podcasten.

Sidste mand slukker lyset

I P1 programmet Sidste mand slukker lyset undersøger Søren Bjørn-Hansen og Rasmus Thirup Beck forskellige klimaforandringer og -problemstillinger. Første afsnit blev udgivet 7. august 2017, så der er tale om en ældre programserie, men alle afsnit ligger tilgængelige på Podtail.

I denne podcast får Søren Bjørn-Hansen og Rasmus Thirup Beck besøg af en række eksperter og videnskabsfolk. De behandler emner som den grå indlandsis, havvande fyldt med kulsyre og klimadepression.

Afsnittene varer omkring en halv time, så der ligger mange interessante timer til dig klar på dr.dk, hvis du gerne vil lære lidt mere om klimaforandringer og -problematikker.

Hvad sker der i juni?

Som altid præsenterer vi spændende, fremtidige events og happenings - og juni er ingen undtagelse. D. 6. - 8. juni løber Respond Festivalen af stablen i København.

Det er en techfestival, der finder sted på Kalvebod Brygge ved Ingeniørforeningen IDA. Der vil være workshops, talks og meetups med forskere og eksperter fra hele verden. Festivalens fokus er løsninger til en bæredygtig klode set med tech-briller, og der ventes godt 3.000 besøgende.

Læs mere om festivalen, få praktisk info og køb billetter her: Respond Festival.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner