Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 4. marts 2021

Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra april

Disse 5 interessante miljø nyheder fra april måned skal fremhæves

Vi vil endnu engang præsentere de 5 nyheder, som har gjort størst indtryk på os i april måned.

I dette indlæg finder du derfor de mest interessante klima nyheder. Først får du en kort beskrivelse af nyheden, og herefter kan du klikke dig ind på den bagvedliggende artikel for at læse hele historien.

Til sidst kan du også læse om nogle fremtidige begivenheder, som måske vil være interessante for dig, hvis du går op i miljø og grøn energi. Læs med her, og bliv hurtigt opdateret på klima og miljø.

1. Sæt solceller på sportshaller og industribygninger

Prisen på solcellerne er faldet de seneste år, hvilket betyder, at det er blevet mere attraktivt for landmænd at omlægge deres landbrugsjord til solcellerparker. Det kan dog være en fejlprioritering lyder det fra Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning, Aalborg Universitet.

Det kan være et problem fremadrettet. Hvis man for alvor vil noget med solceller og vælger at placere dem på steder, hvor vi kunne have drevet landbrug, så laver vi egentlig en fejlprioritering”, siger Brian Vad Mathiesen.

Brian Vad Madsen siger videre, at der er masser af plads til solceller på store industribygninger og parkeringshuse, som alligevel ikke kan bruges til noget andet.

2: Cities100 2019

Nordic Sustainability og C40 Cities er igen gået sammen om at formidle de 100 mest betydningsfulde løsninger til klimarelaterede problemer i dagens samfund. Via deres hjemmeside: c40.org kan både kommuner og tredjeparts organisationer indstille forskellige klimaløsninger og projekter.

Den endelige udvælgelse af de 100 bedste løsninger bliver præsenteret ved C40’s Mayor’s Summit i København i oktober 2019.

3: Ekstrem varme sidste år skyldes klimaforandringer

Uden klimaforandringer ville den globale hedebølge, vi oplevede sidste år, ikke have fundet sted, konkluderede Martha Vogel på en pressekonference afholdt af The European Geosciences Union i Wien. Samtidig med at jorden bliver varmere og varmere, vil denne form for global hedebølge blive mere almindelig og tilbagevendende.

Without the climate change that can be explained by human activity, we wouldn't have such a large area being simultaneously affected by heat as we did in 2018," siger Martha Vogel. Det kan i fremtiden have større og mere alvorlige konsekvenser, hvis flere landbrugs- og tætbefolkede arealer vil opleve disse simultane hedebølger.

Hvis du vil læse mere om rapporten, kan du få et indblik på sciencedaily.com.

4: DMI’s tørkeindeks tårnhøjt

Der er, efter skøn en påske med masser af solskin og tør vind, høj risiko for tørke i Danmark. Tørkeindekset er oppe på 9, hvorimod det til sammenligning normalt ligger på omkring 3,5 i slutningen af april.

I forhold til det tørkeindeks vi kan forvente for årstiden, har vi opbygget et massivt vandunderskud på cirka 60 mm på landsplan, og det kan få betydning for tørkesituationen lang tid fremover,” siger Mikael Scharling, DMI.

Læs mere om tørkeindekset og de fremtidige prognoser på DMI: Tårnhøjt tørkeindeks.

5: Lad danskerne være med til at skabe den nye klimalov

Regeringen satte i starten af april måned gang i større høring af danskerne, som de kalder “Giv Klimaet Lov”. Her opfordres danskerne til at sende deres ideer, erfaringer og input til en ny klimalov. Både tirsdag den 9. april og den 23. april blev der afholdt borgermøder, hvor alle ideer til fremtidens klimapolitik blev fremlagt og diskuteres med regeringen samt eksperter på området.

Læs mere om høringen på Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet: Giv klimaet lov: Danskerne skal være med til at skabe den nye klimalov.

Det sker i maj

Nu er du blevet opdateret på de nyheder, som optog os mest i april. Herudover vil vi også gerne give dig et indblik i, hvad der sker i maj måned. Herunder kan du derfor læse om to begivenheder, der finder sted i maj, som du muligvis vil finde interessante.

2. maj: Tænketanken Frej inviterer til debat om madspild

Tænketanken Frej inviterer i samarbejde med JA til debatevent, hvor du får mulighed for at blive klogere på, hvilke udfordringer og dilemmaer vi står overfor for at reducere vores madspild, og hvordan vi kan overkomme dem.

Tænketanken Frej er Danmarks første uafhængige fødevarepolitiske tænketank. Målet med tænketanken er at højne og nuancere den danske fødevaredebat og fremme holdbare, politiske løsninger.

Frej har arrangeret events om alt fra emballage, pesticider, dyrevelfærdsmærkerne og bæredygtighed - altid med over 150 deltagere. Journalister kan tilmelde sig gratis ved at skrive til kontaktpersonen. Læs mere her: Mindre madspil - Handler det om at nøjes?

17. maj: Folkefestival om mad og klima

17. og 18. maj afholder Afrika Kontakt og Landsforeningen Levende Hav en festival om mad, klima og bæredygtighed, som de kalder Gro Festival.

Festivalen udforsker alternative og bæredygtige måder at spise, dyrke og tænke mad på. Gennem debatter, talks og workshops vil man undersøge alle dele af det eksisterende madsystem og dets påvirkning på vores klode, dens klima og de mennesker, der bor på den - og ikke mindst hvordan systemet kan blive bedre og mere bæredygtigt.

Læs mere om festivalen og dens program: Gro festival for mad & klima.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner