Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra marts

Hvilke interessante miljø nyheder har der været i løbet af marts?

På GreenMatch.dk forsøger vi altid at holde os opdaterede på nyheder indenfor grøn energi, miljø og klima. Derfor læser vi også en hel del nyheder. De bedste af nyheder, som vi falder over, vil vi gerne dele med jer.

I dette indlæg har vi derfor ligesom de foregående gange samlet de fem mest interessante klima nyheder. Indlægget er bygget op den på måde, at vi først skriver en kort introduktion til artiklen og derefter deler vi linket, så du kan læse hele artiklen, hvis du er interesseret.

Dernæst finder vi også altid nogle fremtidige begivenheder, som du kan holde øje med i april. Læs med her og se, hvilke fem artikler, som vi mener, er værd din tid.

De økologiske landbrug trives i Danmark

Ifølge Landbrugsstyrelsens seneste opgørelse har der aldrig været et større økologisk areal og flere økologiske landmænd end i dag i Danmark. Der er næsten 4.000 økologiske landmænd, hvilket svarer til mere en tiendedel af landbrugsarealet.

"Økologien buldrer derudaf, og vi tager godt imod de mange nye økologiske landmænd, når vi møder dem under vores økologikontroller. Her sikrer vi os, at de lever op til reglerne for økologisk produktion, ligesom vi vejleder om, hvordan reglerne kan overholdes," siger Ane Førde, økologichef i Landbrugsstyrelsen.

Har du lyst til at læse mere om danskernes interesse for økologi og blandt andet se nærmere på det økologiske danmarkskort, kan du læse mere i Landbrugsstyrelsens pressemeddelelse: En tiendedel af Danmarks landbrugsareal drives nu økologisk.

Fond for nye grønne energiløsninger

EU opretter en af de største innovationsfonde i verden for nye grønne energiløsninger, skriver Energi-, Forsynings og Klimaministeriet. Europa Kommissionen vil gerne sætte skub i ambitionerne om at være klimaneutral i 2015, og åbner derfor en grøn innovationsfond på 75 mia. kr.

”Det er helt afgørende, at vi i EU afsætter penge til at nå Kommissionens vision om et klimaneutralt samfund i 2050, som Danmark er i front for at gøre til virkelighed. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med EU’s nye innovationsfond bakker ambitionerne op med et meget markant løft af midler til at demonstrere fremtidens grønne løsninger. Innovationsfonden giver Danmark og EU en helt ny trumf i ærmet, når det kommer til at tage de næste store skridt i den grønne omstilling”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Fonden skal gøre det muligt at realisere banebrydende energiteknologier og føre dem videre fra laboratorierne og skalere dem op. Du kan læse mere fonden på Energi-, Forsynsnings- og Klimaministeriets hjemmeside: EU åbner en af verdens største fonde for nye grønne energiløsninger.

Fordobling af salg af grønne biler

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bilsalget ligger 7 % højere i de årets to første måneder i forhold til sidste år. Det er især salget af de grønne biler, som er steget flot med en fordobling siden sidste år.

Antallet af solgte el- og pluginhybridbiler i januar og februar er næsten fordoblet på ét år med knap en femdobling i salget af rene elbiler og en stigning på knap 40 pct. for pluginhybridbilerne. Der er ingen tvivl om, at 2019 bliver det store gennembrudsår for den grønne omstilling af vores bilpark, siger Thomas Møller Sørensen.

Vil du læse mere om, hvordan 2019 bliver gennembrugsåret for denne omstilling af biler, kan du gøre dette i Dansk Industris nyhed: Nye tal: Fordobling af det grønne bilsalg sætter skub i grønne omstilling.

Unge strejker for klimaet

Vi kan ikke rigtig komme uden om den historisk store klimastreje som fandt sted d. 15. Marts. Der var 11 demonstrationer i Københavsområdet. Ved den største, den der fandt sted foran Christianborgs Slotsplads var 10.000 unge som gamle, som havde valgt strejke fremfor arbejde eller skole.

Ifølge Klimastrejke.org var der i alt 24.370 strejkende tilsammen i Danmark. På globalt plan nåede tallet op på mere 1.4 mio.

Se billeder fra demonstrationerne verden over og læs mere på Klimastrejke.org.

Danske husholdninger får mere ud af energien

Danmarks Statistik udgav i marts nye tal forsyningsselskaberne. Overordnet set er en pointe, at selvom vi er flere mennesker, kører mere i bil og får flere elektriske apparater, er bruttoenergiforbruget alligevel faldet over de seneste 20 år.

Vi får mere ud af energien. Når det kommer til fjernvarme og el, er forsyningsselskaberne blevet mere effektive og benytter i højere grad vindkraft. Det betyder, at mindre energi går tabt, inden det når ud til husholdningerne. Når det kommer til benzin og diesel til transport, er energiforbruget stabilt, selvom vi kører mere og mere,” siger Ingeborg Vind, specialkonsulent, Danmarks Statistik.

Selvom det faktiske energiforbrug er steget siden 1997, er bruttoenergiforbruget, hvilket vil sige den energi, som skal bruges for at producere den faktiske energi, faldet. Læs mere på Danmarks Statistik: Mere effektive forsynsningsselskaber.

Det sker i april måned

Vi har fundet én spændende begivenhed frem til jer, som løber af stablen i april. Det drejer som om Økodagen, også kaldet Køernes Forårsfest, som finder sted 14. April. Det er på denne dag kl. 12, at køerne, efter at have været lukket inden i stalden hele vinteren, bliver lukket ud på det friske forårsgræs.

Arrangementet er udarbejdet af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Thise, Them, Løgismose, Naturmælk, Hansens Mejeri og Øllingegaard.

Hvis du gerne vil læse mere om arrangementet og se, når køerne lukkes ud af stalden, kan du finde en gård i nærheden af dig på hjemmesiden: Økodag.dk.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner