Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra januar

Hvilke interessante nyheder indenfor miljø, klima og bæredygtighed har der været i løbet af januar?

Det er vigtigt for os her på GreenMatch.dk at holde os opdaterede på, hvad der sker indenfor klima og energi. Derfor læser vi en hel del grønne nyheder, og nogle af dem vil vi gerne dele med jer.

Vi har samlet januar måneds mest interessante klima nyheder i dette blogpost med en kort beskrivelse samt et link til en uddybende artikel. Derudover har vi også samlet et par interessante miljø nyheder og events, som du kan holde øje med i februar.

Læs med og hold dig opdateret om, hvad der sker indenfor klima og energi i Danmark og udland.

Greta Thunbergs tale ved World Economic Forum i Davos

I januar blev det årlige Økonomiske Verdensforum afholdt i Davos. Her talte den svenske miljøaktivist, Greta Thunberg, som også fik taletid ved klimatopmødet i Polen december. Hendes tale gjorde en hel sal af globale ledere stum, da hun pointerede alvoren ved den aktuelle klimasituation.

I often hear adults say: ‘We need to give the next generation hope’ But I don’t want your hope. I want you to panic. I want you to feel the fear I do. Every day. And want you to act. I want you to behave like our house is on fire. Because it is, sagde Greta Thunberg ved dette års Økonomiske Verdensforum.

Se hele talen på weforum.org.

Fem dyr tæt på udslettelse

Den sjette masseuddøen er en realitet for verdens arter, mener nogle forskere. Det skyldes i høj grad jagt som fiskeri og krybskytteri samt ødelæggelse af levesteder.

Vi mister mange flere arter end før. Og de “nye” arter, man finder, er jo ikke nye. De har hele tiden været her. Vi har bare ikke beskrevet dem før, siger Mads Frost Bertelsen, som er dyrlæge ved København Zoo og adjungeret professor hos Københavns Universitet til dr.dk.

Verdenshavene opvarmes 40% hurtigere

En artikel fra science beskriver, hvordan verdenshavene opvarmes 40% hurtigere end, hvad den seneste klimarapport fra FNs klimapanel, IPCC, ellers har anslået.

Forskerne konkluderer i denne artikel blandt andet, at havene er en meget bedre indikator for, hvor stor en indflydelse mennesket har på klimaet end det er at måle lufttemperatur. Den globale opvarmning er dermed nemmere at opdage i havene end i luften.

Du kan læse om dette på dr.dk eller på science.

Carlsbergs nye øl sparer 150 tons plastik

Carlsberg har lanceret en ny Snap Pack, som er en 6-pack, der i stedet for at være pakket ind i plastik i stedet er limet sammen. Denne løsning sparer miljøet for 150 ton om året - og det er alene i Danmark.

Carlsberg er det første byggeri i verden, der har udviklet denne form for 6-pack og det har taget tre år at udvikle teknikken. Der er tale om en reducering på op til 76% ved at lime dåserne sammen i stedet for at bruge plastik.

Organic Today har skrevet om dette i deres artikel: Carlsberg limer dåserne sammen og sparer 150 tons plastik.

Det vilde vejr i 2018 kostede 1.400 milliarder kr.

2018 var et vildt år i forhold til vejret. Og det kostede. Oversvømmelser, orkaner og tørke var nogle af de katastrofer, som har sat økonomiske spor. En af de dyreste poster var tørken i Nordeuropa.

Den britiske forsikringsmægler, AON, har udarbejdet en rapport over samfundsudgifterne til de største naturkatastrofer i 2018. Disse opgørelser er vigtige forsikringsindustrien, fordi de skal betale erstatninger for katastroferne.

Læs hele AONs rapport: Weather, Climate & Catastrophe Insight.

Hold øje med dette i februar

På GreenMatch.dk vil vi også gerne give dig et indblik i, hvad der sker i februar måned, som du muligvis bør holde øje med, hvis du interesserer dig for grøn energi.

I dette afsnit vil vi derfor kort opsummere nogle interessante begivenheder, møder eller konferencer, som sker i februar 2019.

Unge strejker for klimaet

Fredag den 1. februar 2019 strejker en række danske børn og unge for klimaet. I mindst ti danske byer, blandt andet i København, Viborg, Odense samt Thorshavn på Færøerne strejker skolebørn den 1. februar.

De unge mennesker henviser blandt andet til FN’s Klimapanel, der de sidste mange år har udgivet rapporter om vigtigheden i at nedbringe vores udledning af CO2. Den 1. februar samles elever og studerende derfor foran diverse rådhuse samt Christiansborg i stedet for at tage i skole for at opfordre politikerne til at tage klimakrisen seriøst.

De har fået inspiration fra den svenske Greta Thunberg, der hver fredag sidder foran det svenske parlament i stedet for at være i skole, og som for nylig, som tidligere skrevet, netop har holdt en tale ved Økonomisk Verdensforum i Davos.

Dansk Energi konference

Onsdag den 6. februar kl. 13 afholder Dansk Energi en konference, hvor de lancerer “Vedvarende Energi Outlook 2019” med formålet om at debattere ønsket om en grøn omstilling i Danmark.

På denne konference vil der blandt andet blive sat fokus på konkurrencen mellem vedvarende energi og fossile alternativer, og hvordan store aktører i Danmark satser på en mere grøn vækst.

Derudover vil Vestas og Ørsted komme med oplæg, hvor de vil give deres mening om en realistisk samt nødvendig grøn vækst. Du kan læse mere om programmet for dagen samt tilmelde dig her.

Effekten af regeringens klima- og luftudspil og udledning af drivhusgasser

Den 7. februar er miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt kaldt i samråd. Her skal de forsøge at redegøre for effekten af klima- og luftudspillet samt landbrugspakken.

I en artikel beskrives det, hvordan landbrugets udledning af klimagasser siden 2010 er steget. På baggrund af denne artikel skal de to ministre forsøge at redegøre for effekten af regeringens udspil.

I februar måned kan du derfor med garanti læse meget mere om klima- og luftudspillet samt den forventede effekt af dette udspil. Du kan læse mere om samrådet på Folketingets hjemmeside.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner