Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 04 marts 2021

Kort over Danmarks grønneste byer

Undersøgelse af Danmarks grønneste byer

Læs her mere om vores undersøgelse over de grønneste byer i Danmark. Klik på nedenstående kasser og se nærmere på de forskellige kort.

Stor forskel på Danmarks 50 største byer

Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige byer i Danmark går op i grøn energi. Men har du nogensinde tænkt på hvilken by i Danmark, som er den mest miljøvenlige? Hos Greenmatch.dk havde vi en interesse i dette og satte os derfor for at undersøge situationen nærmere.

Vi, hos Greenmatch.dk, har valgt at tage et kig på Danmarks 50 største byer og fundet frem til, hvilke af disse byer, som har størst interesse i grønne energikilder. Se kortet herunder og find ud af, om din by er blandt de mest miljøvenlige byer i Danmark. 

Skal du bruge tilbud på din næste varmekilde? Se her for jordvarme eller her for varmepumpe

Dette betyder de forskellige farver:

groen gul blå grå rød
Nr. 1 - 10 Nr. 11 - 20 Nr. 21 - 30 Nr. 31 - 40 Nr. 41 - 50

Ønsker du at benytte dette kort på din hjemmeside, kan du bruge koden herunder:

Få koden
<div style="clear: both;"><iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1xXRldeKjRrd41tm4Rbkkmy-fHQw&ll=56.079055110273515%2C11.158266941162424&z=6" width="650" height="480"></iframe><p><a href="https://www.greenmatch.dk/blog/2017/02/kort-over-danmarks-groenneste-byer" target="_blank" rel="noopener">Lavet af GreenMatch</a></p></div>
Kopiér

Tilpas bredde:

Jylland dominerer toppen af listen

I toppen af listen finder man den jyske by Silkeborg. I forhold til indbyggertallet i Silkeborg viser det sig, at 17,5% af indbyggerne har en interesse i grønne energiløsninger. Kigger man i den anden ende af listen, vil finder man også en jysk by. Nørresundby er, ifølge vores undersøgelse over de 50 største byer, den by, som har mindst interesse i grøn energi. Kun 1,44% af indbyggerne har vist interesse for grøn energi, hvilket placerer byen som nr. 50 på listen.

Kigges der igen på toppen af listen er Jylland flot repræsenteret. Halvdelen af listens top 10 består af jyske byer, 4 ud af de 5 mest miljøvenlige byer, viser sig også at være fra Jylland.

Sjælland i den kedelige ende

Kigger man i bunden af listen, er det tydeligt at se, at Sjælland har en væsentligt mindre grøn interesse, end jyder og fynboer. Ser man på de 10 byer, som viser mindst interesse for grøn energi, er hele 8 af disse fra Sjælland. Dog er byen med mindst interesse for grøn energi jysk, da det kun er 1,44% af Nørresundbys indbyggere, som har vist interesse for grønne energiløsninger.


Top 10 byer på Sjælland

Ønsker du at benytte dette kort på din hjemmeside, kan du bruge koden herunder:

Få koden
<div style="clear: both;"><iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1cyTB3Zo3HA_iVhAmNOiPscr8-TY" width="640" height="480"></iframe><p><a href="https://www.greenmatch.dk/blog/2017/02/kort-over-danmarks-groenneste-byer" target="_blank" rel="noopener">Lavet af GreenMatch</a></p></div>
Kopiér

Tilpas bredde:

 • Holbæk - 13,81%
 • Hillerød - 11,01%
 • Roskilde - 10,92%
 • Slagelse - 10,06%
 • Næstved - 8,45%
 • Køge - 7,90%
 • København - 4,86%
 • Tåstrup - 4,75%
 • Helsingør - 3,96%
 • Hørsholm - 2,65%

Miljøvenlige byer i Jylland

Ønsker du at benytte dette kort på din hjemmeside, kan du bruge koden herunder:

Få koden
<div style="clear: both;"><iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Tg6MQ4EqgvwGumQaaFrcYuco5a0" width="640" height="480"></iframe><p><a href="https://www.greenmatch.dk/blog/2017/02/kort-over-danmarks-groenneste-byer" target="_blank" rel="noopener">Lavet af GreenMatch</a></p></div>
Kopiér

Tilpas bredde:

 • Silkeborg - 17,50%
 • Sønderborg - 14,40%
 • Aalborg - 10,22%
 • Esbjerg - 9,50%
 • Herning - 7,80%
 • Aarhus - 7,79%
 • Randers - 7,04%
 • Vejle - 6,55%
 • Kolding - 6,52%
 • Horsens - 6,51%

Miljøvenlige byer på Fyn

Ønsker du at benytte dette kort på din hjemmeside, kan du bruge koden herunder:

Få koden
<div style="clear: both;"><iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=15ks7AmtOzFWqeYm4er7BOgoYp1I" width="640" height="480"></iframe><p><a href="https://www.greenmatch.dk/blog/2017/02/kort-over-danmarks-groenneste-byer" target="_blank" rel="noopener">Lavet af GreenMatch</a></p></div>
Kopiér

Tilpas bredde:

 • Svendborg - 14,73%
 • Faaborg - 11,91%
 • Ringe - 9,89%
 • Otterup - 7,08%
 • Middelfart - 7,05%
 • Kerteminde - 6,36%
 • Assens - 5,70%
 • Odense - 5,49%
 • Nyborg - 2,80%
 • Munkebo - 2,70%

Sådan har vi lavet undersøgelsen

Hos Greenmatch.dk har vi gennem årene samlet en masse data, som vi har brugt til at analysere vores brugeres adfærd. Denne data er blevet brugt til finde frem til, hvilke byer som oftest undersøger muligheden for at anskaffe sig en grøn energikilde som eksempelvis en varmepumpe.

Vi har valgt at tage et kig på de byer i Danmark, som er størst målt på indbyggertal. Herefter har vi udregnet byens interesse for grøn energi i forhold til indbyggertallet i byen. På denne måde har vi haft mulighed for at finde Danmarks grønneste by.