Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Green Award 2016 - Et grønnere Danmark

Vi, hos Greenmatch.dk, har stort fokus på energivenlige og grønne løsninger, som belaster naturen mindst muligt. Det kan eksempelvis være i form af solceller, jordvarme eller varmepumper. I tider hvor klimaet og respekt for miljøet er i højsædet, er det vigtigt at bifalde de personer og virksomheder, som gør en forskel for et grønnere Danmark. Den miljøvenlige tilgang er vigtigt for os og vi kan med stolthed præsentere 25 af de blogs, privatpersoner, nyhedssites og virksomheder, som på hver deres unikke måde kæmper for et grønnere Danmark. De bidrager til klimaet på hver deres måde, hvad end det er vidensdeling, opskrifter på CO2-venlig mad eller grønne tiltag på arbejdspladsen. Dette er en hyldest til dem, der går forrest i klimakampen og kan agere inspiration til os alle.

Til de omtalte sites

Vi har udarbejdet et lille Green Award 2016 badge, som man frit kan indsætte på sin hjemmeside. Kopier blot nedenstående HMTL-kode og indsæt på hjemmesiden.

Green Award 2016

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

 

Grøn Forskel

Grøn Forskel gør meget ud af at informere befolkningen omkring klima og miljøproblemer, samt hvordan man kan imødekomme disse. Der er flere dybdegående artikler omhandlende forskellige problemstillinger og de belyser ofte nye teknologier.

Siden byder endvidere på guides, inspiration til hverdagen samt forskellige grønne og miljøvenlige opskrifter i køkkenet. Derudover har de en alsidig blogsektion, som indeholder alt fra personlige reportager til miljøudfordringer.

 

Signe Wenneberg

Signe Wenneberg kan blandt andet tilskrive journalist, foredragsholder og redaktør på cv’et. Hjemmesiden bærer stort præg af arbejdet som klimaaktivist og indeholder elementer såsom blog og egne udgivelser. Siden giver ligeledes stort indblik i Signes privatliv og hendes tilgang til en grøn livsstil. Der er alt fra hendes rolle som initiativtager til sitet www.pov.international til politiske debatindlæg omhandlende regeringens syn på miljøpolitikken i Danmark.

"Der er mange små hurtige løsninger, som er nemme at implementere og så er der de store. Man kan forbyde flaskevand og plastikposer og skabe den samme ændring i forbruget, som man har set ved tidligere indgreb, der har ændret forbrug til det mere etiske og bæredygtige. Så kan man vælge at se meget langsigtet på Danmarks grønne fremtid, det vil sige, tænke syv generationer frem i alt hvad vi gør, sådan som indiansk visdom tilskriver.

Det vil sige, at vi kan beslutte at blive et økologisk foregangsland, at skabe rum for øko-landsbyer, at gå mere ind i forarbejdning af gastro-fødevarer og holde lidt igen med stordrift, hvor landmænd bliver presset helt i bund og miljøet også lider under det. Vi kan også frede vores kyster og endnu flere skove og vådområder til glæde for biodiversiteten.”

 

FSC

FSC er et af de større navne på listen, og er i bund og grund et tiltag på internationalt plan. Vi mener dog alligevel, at deres arbejder skal medtages. Du er måske ikke klar over det, men ofte er der et logo på eksempelvis dit havemøbel fra FSC. Dette betyder, at der i en FSC skov ikke er blevet fældet flere træer, end skoven selv kan nå at reproducere. Logoet er en sikkerhed for at hverken planteliv og dyreliv lider overlast ved træfældningen, samt at de arbejdende får løn og har den rette uddannelse.

"Meget få tænker over det, men størstedelen af den CO2 vi helt almindelige danskere udleder, ligger faktisk i vores boliger. I konstruktionen af dem, i vedligeholdelsen, og i opvarmning/nedkølingen. … Vi kan bygge smartere og mere miljøvenligt. Det handler ikke kun om energirigtige vinduer og ekstra isolering. Det handler også om, selve konstruktionen: er de bærende elementer mursten eller træ? Bruger vi stenuld eller træfibre at isolere med? Hvad varmer vi op med og hvordan?

At bygge mere klimavenligt er ikke nødvendigvis dyrere, men det kræver lidt mere planlægning. Det giver heller ikke nødvendigvis et andet udtryk i ens hus - man kommer ikke til at bo i en jordhytte af at bygge bæredygtigt. Men gør man det, vil man udover den gode samvittighed også kunne nyde godt af det bedre indeklima og de lavere varmeregninger, som følger med et sådant hus.”

 

Københavns Fødevarefællesskab

Københavns Fødevarefællesskab er en organisation, som går op i at dyrke madvarerne efter økologiske, herunder biodynamiske principper. Det er afgørende for organisationen, at afstanden fra “jord til bord” er så kort som muligt. De tilbyder økologiske varer til medlemmer til en overkommelig pris, så det ikke blive for dyrt at leve klimavenligt.

De deler ligeledes viden omkring CO2-nedsættelse og gør folk bevidste om fødevarernes indvirkning på miljøet.

 

Sustain Daily

Sustain Daily er et blognetværk med klimavenlighed, miljørigtighed og bæredygtighed som det altoverskyggende fokus. Netværket består af lidt over ti forskellige blogs, som har hver deres tilgang til den grønne liv.

På bloggen kan man blandt andet læse om mad, mode og livsstil - alle sektioner, som har en grøn filosofi. Der er alt fra anbefalede grønne podcasts, tips til at producere mindre skrald eller artikler om grønne butikker i Danmark.

”Hos Sustain Daily tror vi på, at vi kan gøre Danmark grønnere ved at ændre vores livsstil. Det handler om at udfordre hinanden og de fællesskaber, vi indgår i, lade sig inspirere og turde blive klogere. Vi ønsker at opmuntre dem, som tager nye skridt på vej mod et mere bæredygtigt liv - hvad enten de starter med at købe mere genbrug, spise flere lokale grøntsager, droppe plastikkopperne eller vælge kvalitet frem for kvantitet. Vi kan gøre Danmark grønnere ved at omsætte værdier til handling, og det er dét, der er Sustain Dailys mission.”

Rent Tøj

Rent Tøj er en internetbutik, der blandt andet sælger tekstiler og tøj til hjemmet i økologisk- og Fair Trade-kvalitet. De har stor respekt for tekstilbranchen, da den længe har været kendetegnet ved dens noget “ligegyldige” tilgang til klimaet og produktionsvejen.

På hjemmesiden kan man endvidere læse mere om virksomheden bag og om udnyttelsen af hampplanten til tøjproduktion.

Rent Tøj var også på listen sidste år, men deres fortsatte indsats for et grønnere miljø har gjort dem fortjent til en plads på dette års liste.

"Ved at bruge tøj af økologisk bomuld eller - endnu bedre - hamp, sparer man verden for kunstgødning og pesticider i tøjfibre-produktionen og reducerer forbruget af vand til vanding. I Danmark kan vi begrænse tøjvask ved at lufte tøjet udenfor eller hænge det i badeværelset mens man er i bad."

Mia Mad

Sitet Mia Mad er en hjemmeside, hvor økologi er i højsædet og hvor der er rig mulighed for at læse om forskellige måltider fordelt over dagen. Derudover kan man fordybe sig i forskellige råvarer, og hvad disse indeholder. Til sidst kan man også deltage i forskellige madlavningskurser på forskellige skoler i København, men ligeledes booke private kurser. Derudover kan man få indblik i forfatterens personlige liv, tanker og overvejelser og læse nærmere om de personlige grønne tiltag.

”Start med at skære ned på, eller helt at udelade, oksekød fra din kost. Der bliver brugt enorme mængder vand og kæmpe arealer land på at opdrætte kvæg. Og så bliver de også fodret med for eksempel korn og majs, som kunne bruges som mad til flere mennesker, end det kød som foderet (og vandet!) engang bliver til.”

 

Østergro

Østergro er hvad man vil betegne som et bylandbrug, hvor alt bliver dyrket økologisk. Det ligger på taget af Nellemannhuset på Østerbro, og er åbent for alle om onsdagen. Det vil sige, at man kan få lov til at være med til at få jord under neglene, eller bare gå rundt og nyde omgivelserne. Afgrøderne, der bliver dyrket på taget, bliver afsat til foreningens medlemmer. Dette kaldes for CSA (Community Supported Agriculture). 

"Mad er et af vores mest basale behov og fødevareproduktion er en af de store bidragsydere til den globale opvarmning og sker i al for stor stil uden omtanke for vores natur. Derfor er fødevareproduktion et godt sted at starte med at tænke nyt - for at skabe en bæredygtig udvikling.

Urbant landbrug er ikke løsningen - men er vigtige grønne oaser i byen, som er både bevidstheds- og fællesskabende og demonstrerer, hvordan vi kan dyrke jorden med respekt for naturen. Vi ønsker at skabe jordforbindelse og give bymennesker mulighed for at være i berøring med de naturlige processer, som ligger til grund for, at vi kan dyrke mad.

God fødevareproduktion handler om at skabe økologiske kredsløb. Måden at gøre det på er ikke at kæmpe mod naturen, men i stedet samarbejde med den. Problemet ligger i at vi har afkoblet os fra livet på kloden i troen på at vi er de intelligente. Vi kan ikke se, at vi er blot en del af et intelligent system. Hvis vi anerkender naturen som en allieret, en stor inspiration, vil vi virkelig kunne ændre den måde, vi opfører os mod vores klode."

Widex

Widex er en familieejet virksomhed, som er førende indenfor produktionen af høreapparater.

Widex har i 2010 bygget nyt domicil, som på sigt skal gøre virksomheden CO2-neutral, ikke kun for bygningen men også for produktionen. Dette vil gøre Widex til den eneste høreapparatproducent i verden, som er CO2-neutral. Dette domicil har også taget brug af solceller og genbrugen af regnvand, men det mest synlige er deres opførte vindmølle, som producerer mere strøm end Widex benytter sig af.

Vitapus

Vitapus er en virksomhed, der giver privatpersoner og virksomheder de ressourcer der er nødvendige for, at kunne tage ansvar for deres indvirkning på klimaet. Deres vision er at gøre jorden 100% bæredygtig med vedvarende energi.

"Oplysning omkring den globale opvarmning, og hvad der helt konkret kan gøres i forhold til klima- og miljøproblematikkerne, er essentielt for, at den enkelte kan tage beslutninger på et oplyst grundlag. Ydermere skal politikerne være med til at sætte fokus og skabe rammerne, så virksomhederne er motiverede og har mulighed for at udvikle grønne initiativer.”

Green Key

Green Key er et certifikat såsom hoteller, vandrehjem, konferencesteder, idrætsanlæg, restauranter kan benytte sig af. Den grønne nøgle er et kendetegn for en miljø- og klimavenlig tilgang til driften af disse virksomheder. Green Key startede ud som en dansk ordning, men er senere hen blevet et af de mest betydningsfulde mærker i turistbranchen. På verdensplan er over 2400 virksomheder blevet tildelt udmærkelsen i lande såsom Tyskland og Frankrig og flere lande melder sin snarlige ankomst. Det gør det nemt og overskueligt at vælge grønne opholdsstedet og restauranter.

"Det grønne arbejde skal være drevet af en positiv motivation og lyst til at gøre mere og noget godt, hvor man fremhæver og inspireres af dem, som gør noget ekstra og konstant omtaler gode miljøtiltag. Det virker knap så godt med negativ motivation, som at hænge virksomheder ud og pege fingre af dem, lovgive og opsætte rigide regler, som er svære at integrere i hverdagen."

Concito

Concito er Danmarks grønne tænketank. De har for øje at nedbringe udslippet af drivhusgasserne til atmosfæren og skadevirkningerne af den globale opvarmning. Det er et netværk af over 100 virksomheder og privatpersoner, som alle har for øje at bidrage til et grønnere miljø. På hjemmesiden kan man læse om artikler og andre skrivelser omhandlende den grønne adfærd og det grønne miljø.

"Klimavenlig adfærd handler om meget andet end at køre mindre i bil, spare på varmen og huske at slukke for lyset. Danskernes forbrug af mad udleder flere drivhusgasser end vores direkte forbrug af energi og hovedparten af drivhusgasudledningen stammer fra vores forbrug af produkter, rejser og serviceydelser.

Udover at begrænse kødforbruget og flyturene, handler klimavenligt forbrug bl.a. om; kun at købe det, du har brug for; at købe så god kvalitet, som du har råd til; at bruge dine ting så længe du kan, … at investere i energieffektivisering og klimasikring af din bolig.”

Klimabevægelsen

Klimabevægelsen er en miljøorganisation, som startede som følge af en sammenslutning af flere græsrodsorganisationer. De har længe arbejdet på tiltag såsom “divestment” og med stor succes. Det er en bevægelse, som går op i kampen mod ødelæggelsen af klimaet og har stort fokus på fremtidens politiske tiltag på samme område.

Økolariet

Økolariet beskrives bedst som et viden- og oplevelsescenter for miljø og klima.

Centret i Vejle får hvert år besøg af over 50.000 unge, som gennem udstillinger, undervisning og arrangementer får viden og forståelse for netop miljøet, klimaet, kost, innovation etc. På hjemmesiden er det muligt at få overblik over centerets forskellige udstillinger og aktiviteter samt artikler omhandlende grønne overvejelser.

Go Green Copenhagen

Go Green Copenhagen er et initiativ baseret på manglende overblik over Københavns grønne tilbud og miljøvenlige virksomheder og initiativer. Det er i dag et netværk med over 200 virksomheder, som alle lever op til bæredygtige kriterier. Der er rig mulighed for at finde bæredygtige og miljøvenlige initiativer med alt fra organisk mad og mode til grønne hoteller og moteller.

 

Tilgængelighed og synlighed. Det skal være nemt og overskueligt at finde ud af, hvilke virksomheder er grønne, hvorfor de er det, og hvad du får, når du køber. Bæredygtighed er ikke sort eller hvidt, men en masse valg, du træffer hver dag. Det skal være nemt at træffe grønne valg - både i din egen hverdag hjemme og når du handler ude. Hvis vi alle handler bæredygtigt bare 2 gange om ugen, kan vi i fællesskab gøre en forskel.

Globalen

Globalen er et site med stor fokus på klima, miljøet og dyrevelfærd - både indland og udland. Her kan man læse om alt fra politiske tiltag og videnskabelige artikler omkring jordens klima og dyrelivet på verdensplan. Alt fra pandaens udryddelsesstatus til næsehorn i Zimbabwe og brugen af delfiners kommunikative egenskaber til grønne tiltag fra blandt andet Lego og Google.

"... Mit korte svar på et grønnere Danmark er, at medierne skal gøre mere ud af at oplyse borgerne om vores klima- og miljøaftryk. Det skal være en vigtig del af mediernes dagsorden. Det er veldokumenteret, at vores pres på kloden aldrig har været større og kan få store konsekvenser for fremtiden, og kun ved hjælp af oplysning kan vi rykke forbrugerne over i en bæredygtig retning.

Det vil således påvirke virksomhedernes adfærd og politikernes dagsorden. Vi stemmer ved folketingsvalget hvert 4. år, men glemmer at vi som borgere med vores forbrug faktisk dagligt kan stemme om, hvilket samfund vi ønsker."

OrganicToday

OrganicToday er et nyhedsmedie med fokus på klimaet, naturen, miljøet og den grønne sektor, hvor de formidler nyheder, baggrund og debat. Deres hjemmeside har alt fra artikler omhandlende politiske tiltag på det grønne område i København, til informative artikler omhandlende mere globale faktorer. OrganicToday gør meget ud af at vidensdele og nå ud til befolkningen og lægger endvidere stor vægt på det informative aspekt på hjemmesiden.

"...Men for at vende tilbage til dit spørgsmål, så mener vi, at vi på alle disse områder skal satse på at udvikle, forbedre og tilpasse vores produktionsmetoder og livsstil, så vi ikke ødelægger klodens øko-systemer og dermed fjerner vores eget livsgrundlag.

Det betyder også, at vi både på det overordnede politiske og på det personlig og lokale plan plan må tage et ansvar for udviklingen.

De globale klimaforandringer er det helt overskyggende problem, som vi alle skal forholde os til. I stedet for at satse ensidigt på øget økonomisk vækst her og nu, skal vi i fremtiden producere mere skånsomt og fremme en bæredygtig livsstil, hvor kvalitet og ikke-materielle goder er i højsædet, og hvor natur-, miljø- og klimahensyn er det vigtigste.”

Blæk & Print

Hvert år bliver print- og blækpatroner smidt ud, hvilket resulterer i en markant mængde plastic i samfundet. Blæk & Print er specialister i at genfylde og genbruge blækpatroner, så man ofte sparer penge samtidig med at man mindsker belastningen af miljøet. Man kan endvidere få udført diverse printopgaver hos virksomheden, som, selvfølgelig, er miljøvenligt.

Zenz

Zenz er en økologisk og miljøvenlig frisørkæde med en gennemgående fokus på økologi og bæredygtighed. De er medlem af den frivillige miljøcertificering “Grøn Salon”, hvilket betyder at en lang række kemikalier er forbudt i forretningsøjemed. Det betyder ligeledes, at Zenz går meget op i arbejdspladsen og energibesparelsen generelt. På sitet kan man endvidere læse om de grønne tiltag, som Zenz gør brug af på arbejdspladsen.

"Der skal satses mere på, at forbrugeren kan se, at de med de rette valg kan gøre en forskel for dem selv og for Danmark/Verden.

Det kan selvfølgelig være lovgivning og skræmmekampagner, det skal der helt sikkert også til, men det kan også være oplysningskampagner på alle niveauer, der gør forbrugeren, der tager det rigtige valg, til helt. Vi skal have forbrugeren til at ændre adfærd.

Det kan være at vise den ”moderne grønne familie”, der uden at være fanatiske, faktisk kan gøre en stor forskel for miljøet. … kan samtidig også leve sundere, undgå allergier og andre skadelige påvirkninger, som følge af personlige plejeprodukter, hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer."

Grønne Konsulenter

Grønne konsulenter er en virksomhed, der rådgiver på det ernæringsmæssige aspekt, så man kan opnå ernæring via bæredygtig og miljøvenlig kost. Deres mål er at få udbredt et bredere kendskab til det grønne køkken, hvad end det er på privatfronten eller på virksomhedsniveau. Derudover kan man læse om forskellige tips og råd, til at spise miljøvenligt i form af en grønnere kost med grøntsagerne som hovedaktør.

"Vi arbejder på at inspirere danskerne til en grønnere kost, fordi kød især er en af de store syndere i klimaregnskabet - uanset om man ser på ressourceforbrug eller udledning af drivhusgasser.

Vores vision er en grønnere dansk madkultur, fordi vores traditionelle danske mad er jo bekendt karakteriseret ved et stykke kød i centrum af tallerkenen og så måske nogle grøntsager som tilbehør.

Grønne Konsulenter arbejder på at nytænke de danske retter med et fuldstændig grønt udgangspunkt, der kan stjæle fokus og overlade hovedrollen til grøntsagerne på tallerkenen, uden at man skal gå på kompromis med næring eller god smag."

Bæredygtigblog

Bloggen Bæredygtigblog har, som navnet indikerer, markant fokus på det bæredygtige aspekt i samfundet. Her finder man alt fra tips til mad og drikke til skrivelser omkring klimaet, energiforbruget og økologi. Derudover er der stor fokus på genbrug af forskellige ressourcer for derved at reducere produktionen og mindske belastningen af miljøet.

Vi tror på, at vi alle kan være med til at gøre Danmark grønnere. Ved at lære af hinanden, lære at forbruge mere miljøbevidst, så kan vi ved at ændre små ting i vores hverdag alle være med til at gøre Danmark grønnere. Samtidig har politikerne et vigtigt ansvar i forhold til at skabe rammer for os alle, så det bliver attraktivt og let at agere grønt.

My Stack

My Stack er et firma, som i den grad sætter genbrug af møbler i højsædet. De giver dig mulighed for at designe egne møbler ud fra genbrugspaller. Virksomheden opfordrer massivt til at man ikke smider sine gamle møbler ud, men sælger dem videre og de derved kan udnyttes bedst muligt.

My Stack var også nomineret på sidste års liste, men deres alternative tilgang til det grønne aspekt har endnu en gang gjort dem fortjent til en plads på listen.

"For at understrege at My Stack forsøger at gøre op med “køb og smid væk” kulturen, vil vi i 2017 indføre et pantsystem, således at kunderne efter endt brug, på udvalgte varer, kan returnere disse. Dette, fordi vi vil sikre os at varerne ikke smides ud, men bliver genbrugt på miljørigtig vis. Kunderne vil modtage et returpant beløb, som belønning for deres omtanke for miljøet." 

Clean Cluster

Clean er det man til daglig vil omtale som en projektorganisation og har med alt at gøre fra netværk og teknologiudvikling til strategiske platforme. De er inde over projekter såsom spildevandsrensning og vandværker i Polen til deltagelse på andre udenlandske arrangementer i Barcelona og i Kina. Derudover har Clean ligeledes et nyhedssites, hvor man kan læse om diverse grønne tiltag, både nationalt og internationalt.

Globale Miljø

Sitet Globale Miljø er en hjemmeside med stort fokus på vidensdelingen og videreformidling af informationer omkring grøn energi og miljørigtighed. De kommer ligeledes med huslige råd, hvortil man kan nedsætte sit energiforbrug samt tips til en økologisk og klimavenlig hverdag. Der er ligeledes artikler omkring grønne energikilder og fordelene ved disse samt tips og tricks til hverdagens husholdning.

Love of Green

Love of Green er en blog om bæredygtig mode, med bæredygtige tips og grønne opskrifter. Bloggen kommer som forlængelse af butikken med samme tilgang til en miljøvenlig levevej. Her kan der læses om forskellige produkttyper, som alle har en miljø- og klimavenlig tilgang. Disse produkter bliver ligeledes analyseret og vurderet for deres “grønne indhold” og en gennemgående beskrivelse af produkternes egenskaber bliver præciseret.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner