Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 15. december 2023

5 apps der er med til at reducere madspild

Top 5 apps mod madspild

Der er i dag større og større fokus på danskernes indkøbsvaner, og i den ombæring også på madspild. Der er desværre meget mad, som bliver kasseret hver dag, som andre kunne have gavn af. Hvert år bliver der smidt over 700.000 tons mad ud, som kunne være blevet spist. Dette madspild bliver hovedsageligt forårsaget af husholdningen, servicesektoren, detailhandlen, hoteller og restauranter. De resterende tons kommer fra selve produktionen af fødevarerne. Vi giver dig her 5 apps, som er med til at reducere dit madspild.

Too good to go

Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button

"En app, der hjælper restauranter og cafeer med at få afsat deres overskydende fødevarer"

Beskrivelse af app’en

Too good to go hjælper restauranter og cafeer mm. med at mindske madspild. Derfor har denne app aftalt med disse spisesteder, at det mad, de har tilovers, kan købes af brugerne af app’en for helt ned til 20 kr. pr take-away boks.

Ved at bestille maden over app’en, og så vise kvitteringen på det valgte spisested, kan du nemt fylde en to-go boks med overskudsmad. Dette er med til at mindske madspild, og med til at hjælpe dig med et godt, billigt måltid.

Mad skal spises

Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button

"En app, der hjælper forbrugerne med at finde datovarer i supermarkeder, som er nedsat, for at nedbringe madspild"

Beskrivelse af app’en

Denne app er udviklet til at nedbringe madspild fra dagligvarebutikkerne, når varerne er ved at have sidste salgsdato. Den fungerer ved, at forbrugere og butiksansatte ligger disse udsalgsvarer på brugerfladen, når de støder på dem, så du specifikt kan købe madvarer på udsalg, og være med til at afhjælpe madspild.

Holdbarhed

Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Star
Star

"App’en hjælper dig med at holde styr på dine madvarers holdbarhed i og uden for køleskabet"

Beskrivelse af app’en

Med denne app kan du søge i over 600 forskellige madvarer, for at se hvordan de kan holde sig friske, så længe som muligt for at undgå madspild. Derudover kan du få forskellige tips og tricks til at få brugt dine rester i køleskabet, og hvordan du skal opbevare maden.

Udover råd til opbevaring og holdbarhed, får du også inspiration til forskellige opskrifter til de råvarer der er i dit køleskab.

Det eneste sted jeg mener, at app'en har en mangel er, at den ikke hjælper brugeren med at huske på hvor længe ens produkter har ligget i køle- eller køkkenskabet. Man burde manuelt kunne taste forskellige oplysninger ind.

Redmaden

Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Rate -star -button
Star

"Denne app er udviklet, så du kan modtage tilbud på mad fra restauranter, i dit nærområde, efter lukketid"

Beskrivelse af app’en

Med denne app kan du hurtigt købe lækker mad for billige penge, og samtidig have samvittigheden på det rene, ved at reducere madspild. Den fungerer sådan, at du går ind og henter seneste tilbud, og kan så se hvilke restauranter der har tilbud, og på hvilke tidspunkter disse tilbud kan indløses.

Sharefood

Rate -star -button
Rate -star -button
Star
Star
Star

"Denne app er udviklet for at private forbrugere kan dele overskudsmad, for derved at minimere madspild."

Beskrivelse af app’en

Med få klik kan du dele eller søge efter mad som andre har i overskud. Det er utrolig enkelt når du står foran køleskabet, og kan se hvad du ikke når at få brugt. Du kan også nemt se, hvilke madvarer der er tilovers i dit nærområde, og derefter anmode om kontaktoplysninger, for at hente hvad du mangler.

Denne app har en masse potentiale, men eftersom at der ikke er mange brugere af app’en, virker den pt. ikke så brugbar.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner