Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 29. november 2022

Green Award 2015 - Grøn & Miljøvenlig

På GreenMatch har vi et stort fokus på, at informere private og erhvervsdrivende omkring brugen af grønne energiløsninger, og hvorfor disse kan være et godt valg, både i forhold til økonomiske besparelser og miljøet. GreenMatch informerer og er med til at levere løsninger til virksomheder og private, indenfor vedvarende og bæredygtig energi, såsom varmepumper og jordvarme.

Da miljøvenlighed er vigtigt for os, beundrer vi samtidig andres initiativer for at sætte fokus på miljøet. GreenMatch præsenterer hermed stolt,  en række virksomheder, organisationer og personer i Danmark, der alle arbejder for et bedre miljø og klima.

Hver enkel har på deres egen måde fokus på bæredygtighed og sætter dermed nye klimavenlige standarder. Listen omfatter virksomheder, personer, organisationer, blogs m.m. som alle er nomineret da de bidrager og sætter fokus på miljøet i deres respektive branche, hvor de bidrager til en grønnere verden. 

Listen er hermed en hyldest til dem, som gør en indsats for at være mere ansvarlige.

De hjemmesider som er på vores liste kan vælge at sætte vores award diplom på deres hjemmeside ved at bruge følgende kode.

Green Award 2015

If you would like to use this image on your website, use the embed code below:

Kalundborg Symbiosis

Kalundborg Symbiose

Kalundborg Symbiosis er en organisation, som virkelig prøver at gøre en forskel for vores miljø. Virksomhederne og myndighederne i Kalundborg er gået sammen i et samarbejde, hvor de genbruger hinandens skrald.

Kalundborg Symbiosis vil være med til at fremme genbrug på tværs af industri-felter, hvilket udover at spare på de naturlige ressourcer vi har, også vil bidrage til den økonomiske vækst.  

A4 Papir

A4papir

På vores liste finder vi A4 Papir, da denne virksomhed via deres forretningsmodel hjælper med at mindske skrald og affald. A4 Papir tilbyder at levere printerpapir til virksomheder i høj kvalitet og passende mængder.

Har din virksomhed adresse i Aarhus vil printerpapiret blive leveret med cykelbud, hvilket også er med til at spare miljøet for udledning af CO2.

Har din virksomhed adresse i Aarhus vil printerpapiret blive leveret med cykelbud, hvilket også er med til at spare miljøet for CO2.

“Med A4papir.dk har jeg på et par forskellige niveauer forsøgt, at tænke miljøvenlighed ind. Kunderne kan købe i små mængder, uden at skulle betale høje priser for fragten - den er nemlig altid gratis, og dermed kan kunden vælge mængde efter behov, og ikke efter at få fragtfri levering. Samtidig er MultiCopy papiret helt bevidst valgt ud fra at det har op til flere miljømærker (ex. FSC mærkning)...“

My Stack

My Stack

Et firma som giver dig mulighed for selv at designe og skabe dine egne møbler ud af genbrugs-paller. Vi har valgt at give My Stack en plads på vores liste grundet deres målsætning om at passe på vores miljø ved at skabe møbler med genbrugsmaterialer.

My Stack opfordrer også på deres hjemmeside til at man ikke smider sine gamle møbler ud, men i stedet sælger dem videre så de kan komme andre til glæde.

“Da store dele af vores møbler kan tjene andre formål efter endt brug mener vi selvfølgelig, at det vil spare miljøet og gøre op med vores "køb og smid væk" kultur. My Stack vil fremover bestræbe sig på at størstedelen af vores indkøb/salg, enten er recycling eller kan blive til recycling efter endt brug. 90% af alle vores produkter er danske, og har derfor ikke været på “en jordomrejse” som belaster miljøet. Vi vil gøre recycling produkter lækre og konkurrencedygtig med helt nye produkter.“

AI

AI

Virksomheden AI, består af arkitekter og ingeniører, og beskæftiger sig med intelligent arkitektur. Intelligent arkitektur er når man kombinere arkitektens ideer med ingeniørens viden, hvilket gør, at man får nogle intelligente og bæredygtige bygninger.

At få arkitekter og ingeniører til at arbejde sammen, bliver tit beskrevet som at køre i en bil, hvor den ene styrer speederen og den anden styrer rettet. Hos AI er man dog specialiseret i denne type samarbejde, hvorfor bil-metaforen ikke gør sig gældende her.

Ecostepz

Ecostepz

Ecostepz er en rådgivningsvirksomhed som hjælper virksomheder med at gøre en positiv forskel for miljøet ved at fremme genbrugen af plastikkrus.

Ecostepz har mulighed for at guide sine kunder hele vejen igennem den process, som finder sted når man skal have produceret og genbrugt plastikkrus -og kander til festivaller eller lignende.

"Mindre CO2 udslip: Når vores miljøgenbrugskrus og -kander anvendes 2. gang (2 trips), så er vores miljøgenbrugskrus mere miljøvenlige end éngangskrus

Mindre plastspild: Ecostepz arbejder med en europæisk pool af neutrale miljøgenbrugskrus. Disse krus anvendes op til 1000 gange før de bliver taget ud af produktionen.

Rent tøj

Rent Tøj

Denne virksomhed importerer bæredigtigt tøj, tasker og tekstiler og sælger dem videre til danske forbrugere via deres netbutik.

Ved at sælge tøj som er overvejende økologisk, er Rent tøj med til at skåne jorden og grundvandet for kemikalier, pesticider og kunstgødning.

At Rent tøj også overvejende sælger fair trade tøj er har også haft betydning for, at vi vælger at tilføje dem til vores liste.

“Rent tøj importerer tøj, hvor bomulden er dyrket økologisk eller som består af hamp; hamp er den mest miljøvenlige tekstilfiber. Importen foregår med skib - ikke fly - for at begrænse forbrug af fossilt brændstof og udledning af CO2. “

Ecouture by Lund

Næste plads på listen Grøn & Miljøvenlig indtages også af en virksomhed som beskæftiger sig med miljørigtigt tøj. Ecouture by Lund designer og fremstiller ekstravagante festkjoler til “...til hende, der tør være power-kvinden på den røde løber.”

Til fremstillingen af disse kjoler benytter Ecouture by Lund sig af naturlige materialer såsom økologisk bomuld, hamp, silke og uld.

Junkbusters

Junkbusters

Hvis dit skrald er for stort…  ...til skraldespanden

- who you gonna call?

Junkbusters!

Junkbusters er en virksomhed som tilbyder at afhente det skrald som man ikke kan smide i skraldespanden, på en professionel og miljømæssig korrekt måde.

Man kan bestille afhentning af storskrald, junkbags og containere på Junkbusters hjemmeside.

Dansk Miljø

Dansk Miljø

Dansk Miljø er en virksomhed drevet af personer med et brændende ønske for at gøre en forskel for miljøet. Virksomheden tilbyder en lang række forskellige miljøprodukter, hvoraf en stor del af dem er svanemærkede.

Dansk Miljø ønsker, udover at levere miljøprodukter, at være en solid samarbejdspartner for deres kunder, ligesom de ønsker at overstige deres forhandleres forventninger i henhold til service og samarbejde.

Miljøpunkt

Green Award De Bedste Danske Haveblogs

Københavns Agenda 21 centre har fået navnet Miljøpunkt. Centrene blev oprettet som en hjælp til at realisere agenda 21 som i 1992 blev vedtaget af 181 stats- og regeringschefer.

Agenda 21 er en plan for udvikling og bæredygtighed i det 21. århundrede, således at kommende generationer også kan få opfyldt deres behov for rent vand, jord, luft med videre.

CLEAN Grøn Erhvervsvækst

CLEAN Grøn Erhvervsvækst

CLEAN Grøn Erhvervsvækst er et projekt som ønsker at fremme og synliggøre efterspørgslen på grønne og energieffektive byggerier, hvilket vil være med til at sænke CO2 udslippet, og garantere en bedre energi genanvendelse.

Clean Grøn Erhvervsvækst bidrager blandt andet til et forbedret miljø ved at efteruddanne håndværkere.

Vedvarende Energi

Vedvarende Energi

Vedvarende Energi er en organisation, der arbejder for at bremse klimaforandringerne og forsøger at hjælpe borgere og politikere med at gå fra tanke til handling.

Vedvarende Energi har stået bag en række imponerende projekter. Fællesnævneren for alle projekterne har været, at de har fokuseret på bæredygtig og vedvarende energi.

Sustainor

Sustainor

Hvis du gerne vil have virksomhed med mere fokus på CSR, men ikke selv har helt styr på der kræves så kan du med fordel kontakte Sustainor.

Sustainor kan hjælpe din virksomhed på tre måder, enten ved at stå for CSR afdelingen, afholde kurser indenfor CSR for dig og dine medarbejdere. Du kan også vælge at få tilknyttet en CSR rådgiver fra Sustainor som vil guide din virksomhed i et tempo som passer til dig.

“Der er meget snak og hype om bæredygtighed og virksomheders sociale ansvar. Men det er svært for en mindre dansk virksomhed at finde ud af, hvordan man tager et ansvar og stadig tjener penge – som en virksomhed jo skal. Derfor har Sustainor sat sig for at hjælpe de gode danske små og mellemstore virksomheder med at få en bedre bundlinje med CSR!”

Plastindustrien

Plastindustrien

Brancheforeningen for de danske plastvirksomheder er en stor forkæmper for et miljø uden plastaffald. På Plastindustriens hjemmeside kan man læse mere om de mange projekter som de engagerer sig i. 

Her er det også muligt for virksomheder at beregne og dokumentere deres miljøaftryk.

ZinCo

Zinco

ZinCo er en virksomhed som tilbyder grønne tag, hvilket, som de selv skriver, er en win-win situation. Win-win forstået på den måde at du skåner miljøet, samtidig med at du forhøjer din livskvalitet med en grøn oase.

Et grønt tag fra ZinCo har både miljømæssige og økonomiske fordele, hvilket du kan læse meget mere om på deres hjemmeside.

OrganicToday

Organic Today

Danmarks største privatejede og uafhængige grønne netavis hedder OrganicToday. På denne netavis kan du dagligt læse nyheder om miljø, klima, natur og grøn omstilling. Den grønne vinkel på de nyheder som bliver lagt op er konsekvent, hvilket gør at vi føler de fortjener en plads på vores liste.

Ud over nye artikler kan du også finde ældre artikler fra de seneste årtier på OrganicToday.

Danmarks Miljøportal

Danmarks Miljøportal

Miljø- og fødevareministeriet, KL og Danske Regioner har i fællesskab etableret Danmarks Miljøportal, hvor du kan finde data om det danske miljø.

Danmarks Miljøportals vision er at være den foretrukne kilde til kvalitetsdeklarerede fællesoffentlige miljødata i Danmark. Danmarks Miljøportal er ansvarlig for aktivt at bidrage til gennemførelsen af den offentlige digitaliseringsstrategi.

"På Danmarks Arealinformation kan borgere og interesseorganisationer på en enkel og overskuelig måde selv finde de miljøoplysninger, som de har brug for. På Danmarkskortet kan borgere fx se bestemte arealer og få indblik i natur- og miljøforhold, der har betydning for deres ejendom. De kan også nemt undersøge, om der fx findes fredede områder eller jordforurening, hvor de bor eller overvejer at købe ejendom. Danmarks Miljøportal letter arbejdet for de virksomheder, hvis produktion påvirker miljøet, og hvor reguleringen af miljøet har betydning for virksomhedens produktionsforhold. På Danmarks Arealinformation kan de hurtigt danne sig et overblik over hvilke reguleringer, som findes på området."

Energy Supply

Energy Supply

Energy Supply er med til at underbygge og styrke det danske energinetværk i kraft af deres bindeleds funktion for underleverandører. Energy Supply bringer løbende nyheder om energi, der berører det danske marked.

Derved er de også en vigtig medspiller i at gøre Danmark mere bæredygtig, hvilket også er grunden til at vi har givet dem en plads på vores liste.

EnergiWatch

Energi Watch

Hvis man er interesseret i at læse, uafhængig, fair og kritisk kvalitets journalistik omhandlende energibranchen, bør man besøge EnergiWatch. EnergiWatch er med til at sætte en dagsordenen for miljø og klima som et debatemne  i Danmark.

EnergiWatch biddrager dermed til at skabe en grobund for et grønnere og mere bæredygtigt Danmark, dette anerkender vi ved at tildele dem en plads på vores liste.

Grønne Job

Grønne Job

En øget indsats for miljø og klima, vil skabe nye arbejdspladser, hvilket vil være med til at afbøde en ny økonomisk krise. På Grønne Job kan man læse om, hvilke af Danmarks 98 kommuner, som aktivt laver energitiltag som kan skabe jobs.

Grønne Job er på vores liste grundet deres engagement i skabelsen af arbejdspladser der bidrager til et grønnere miljø.

“Ved at satse på grøn energi og energiteknologier, kan vi herhjemme både medvirke til at fremme jobskabelsen, væksten og forbedre klimaet. Det er baggrunden for at 3F gennem mange år har peget på hvor der er muligheder for en grøn omstilling, som skabe mange job og mindsker CO2 udledningen.”

Greenpeace

Greenpeace

De fleste kender allerede Greenpeace og ved hvad de står for. Som en af de førende miljøforkæmpere er Greenpeaces plads på vores liste næsten en selvfølge.

Siden 70’erne har Greenpeace kæmpet for en grønnere verden, med flere kendte kampagner, blandt andet Atomkraft - Nej tak.

Vi håber at Greenpeace fortsat vil vogte om vores miljø i fremtiden.

“Vi har over det seneste år været med til at gøre fracking efter skifergas til noget, rigtigt mange ved hvad er og rigtigt mange vil forbyde (66%). Samtidig har vi holdt øjet på bolden og fortsat engageret os i den globale klimadiskussion og engagerer danskerne i for eksempel klimademonstrationer og beskyttelsen af Arktis, der også handler rigtigt meget om klima.”

Klima og ressourcer

Klima Og Ressourcer

Stine blogger om miljø- og energipolitik på bloggen Klima og ressourcer. Hendes blog er med til at sætte klimaforandringer og bæredygtighed på dagsordenen i Danmark.

Stine har fortjent en plads på vores liste grundet hendes engagement i det danske klima.

 

Dahl-Madsen

Dahl -Madsen

Karl Iver Dahl-Madsen blogger om klima, forskning og fremtiden. Hans baggrund som civilingeniør skinner igennem i hans indlæg, der har høj faglighed og berører den nyeste udvikling inden for klimaforskning. Dahl-Madsen fortjener en plads på vores liste da hans synspunkter er anderledes end dem der oftest ses i klimadebatten, synspunkter der er med til at hæve niveauet for den danske klimadebat.

Grøn, Sund & Lækker

Grøn Sund Og Lækker

Kødforbruget i Danmark er stort, og produktionen samt transporten der er forbundet med dette forbrug har store CO2 omkostninger. Grøn, Sund & Lækker, er en blog der arbejder for at udbrede vegansk diæt og en mere bæredygtig livsstil, hvor CO2-udslippet kan begrænses kraftigt. Dette anerkender vi en med plads på listen Grøn & MIljøvenlig.

Mad med Medfølelse

Mad Med Medfølelse

Mad med Medfølelse er en forening som arbejder for at udbrede den bæredygtige og miljøvenlige veganske livsstil i Danmark. Foreningen står bag arrangementer der har til formål at styrke fællesskabet blandt, samt inspirere, veganere. En forening hvis formål er at udbrede en mere bæredygtig livsstil er naturligvis at finde på Grøn & Miljøvenlig 2015.

 

Strøtanker om bæredygtighed

Støtanker

Denne blog fokuserer klima samt politik og debat derom. Indlæggene omhandler både klima i global og dansk kontekst, opdateres jævnligt og har en høj faglighed. Strøtanker om bæredygtighed bidrager til en øget årvågenhed om klimaet og klimadebatten i Danmark, og er derfor på listen Grøn & Miljøvenlig 2015.

 

 

Greenpeace blogger: Tarjei Haaland

Tarjei Haaland

Tarjei Haaland blogger for Greenpeace om klima og energi. Han har særligt fokus på fracking, grøn omstilling og politisk involvering i klimaet. Tarjei Haaland er som blogger med til at sætte klimaforandringer samt uholdbar udnyttelse af miljøet på dagsorden, og derved med til at skabe grobund for et grønnere Danmark.

"Mit arbejde i de sidste 40 år i Energibevægelsen OOA (1974-92) og Greenpeace (siden 1992) har bl.a. medvirket til at stoppe atomkraft (1985) i Danmark, stoppe bygning af nye danske kulkraftværker (1997) og forhindre DONGs plan om at ombygge Avedøreværket til kul (2011). Et arbejde som har bidraget til den tidligere regerings ambitiøse energi- og klimamål 100% vedvarende energi i 2050 og allerede i 2035 i el- og varmesektoren, udfasning af kul i 2030 og 40% reduktion af udslippet af drivhusgasser i 2020 i.f.t. 1990..."

Verdens Sande Tilstand

Verdens Sande Tilstand

Bjørn Lomborg er kendt verden over som forsker og debattør inden for klima og global opvarmning.

Lomborgs blog hos Berlingske, Verdens Sande Tilstand, opdateres jævnligt, med indlæg der fungerer som interessante indspark i klimadebatten.

Udgangspunktet for indlæggene er ofte synspunkter og undersøgelser der sjældent bliver dækket i debatten.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?