Varmegenvinding

Sammenlign pris og kvalitet på varmegenvinding - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Hvad er varmegenvinding?

Leder du efter et ventilationsanlæg som er miljøvenligt og kan spare dig penge, så er et anlæg med varmegenvinding måske noget for dig. På denne side kan du læse mere om hvordan varmegenvinding fungerer, hvilke fordele et anlæg med denne funktion har, samt hvilke forudsætninger anlægget kræver af din bolig. På GreenMatch kan du læse mere om de forskellige ventilations- og opvarmningsløsninger.

Varmegenvinding handler om at genanvende den varme som du allerede har betalt og brugt. Med et varmegenvindingssystem, anvendes varmen fra den luft som udsuges af systemet. Dette foregår i en varmeveksler hvor udsugningsluften og indtagsluften passerer hinanden, kun adskilt af en meget tynd metalplade. Denne tynde plade tillader at varmen fra den brugte luft bliver overført til den friske og kølige luft. Såfremt du har, eller vælger at investere i, en luft til vand varmepumpe, kan varmegenvindingen også benyttes til at opvarme brugsvand.

LÆS OGSÅ:Varmepumpe

Fordele ved et ventilationsanlæg med varmegenvinding

Klimaanlæg Og Varmepumpe

De umiddelbare fordele ved at installere varmegenvinding er økonomiske og miljømæssige. Et varmegenvindingssystem af god kvalitet kan genanvende op til 80% af den varme du i forvejen har betalt for, så du slipper for at betale fuld pris for varmen igen. Denne besparelse vil du kunne se direkte på din varmeregning.

Endnu en fordel ved varmegenvinding, er et formindskede CO2 udslip, hvilket er sikret gennem genanvendelse af energi, som du allerede har brugt og betalt for i forvejen. Ydermere kan et ventilationsanlæg med varmegenvinding også regulere luftfugtigheden i din bolig samt filtrere pollen og partikler. Disse funktioner er med til at sikre dig et klima tilpasset dine behov og ønsker. Endeligt kan varmegenvindingsfunktionen også afkøle varm luft, i et begrænset omfang, i de måneder hvor danske sommer er på sit højeste.

Forudsætninger for et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Varmegenvinding kræver en godt tætnet og velisoleret bolig. Denne forudsætning gør sig gældende for de fleste opvarmningsløsninger, særligt hvad angår effektivitet af anlægget. For netop varmegenvinding er det vigtigt da en tætnet og velisoleret bolig garanterer at så meget varme som muligt kan genanvendes.

Varmegenvinding kræver også en del indlægning af rør i din bolig. Rørlægningen kan med fordel gøres i vægge eller loft, såfremt der plads - de fleste rør skal have en diameter på minimum 12,5cm. Alternativt kan synlige rør være en løsning.

Endeligt kræver anlægget professionel installation og en del vedligeholdelse. Vedligeholdelsen kræver ikke nødvendigvis professionel assistance, men kan være tidskrævende da både ventilationsanlægget og dets rør skal renses jævnligt. Vælger du en løsning som kan filtrere luften for pollen og partikler skal disse filtre også skiftes jævnligt.

LÆS OGSÅ: Luft til luft varmepumpe

Få uforpligtende tilbud på ventilationsanlæg med varmegenvinding

Er et ventilationsanlæg med varmegenvinding er en mulig opvarmnings- og afkølingsløsning for dig, står GreenMatch klar til at hjælpe dig. Udfyld og indsend blot formularen til højre på denne side, og så vil blive kontaktet med op til fire tilbud fra vores leverandører. Når vi henter tilbud fra flere leverandører sikrer vi dig den bedst mulige handel, med konkurrencedygtige priser. Disse fire tilbud er 100% gratis og uforpligtende.