Brugt Varmepumpe

Brugte Varmepumper - Gratis og Uforpligtende Tilbud | Greenmatch.dk

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Hvorfor en brugt varmepumpe?

En brugt varmepumpe er en opvarmningsløsning der lader dig opvarme din bolig, billigt og miljøvenligt, uden at investere i en ny og dyr varmepumpe. En varmepumpe har lang levetid og er meget driftsikre, du kan derfor med fordel investere i et brugt varmepumpeanlæg fremfor et nyt. Du kan på GreenMatch læse mere om -og få tilbud på, grønne opvarmnings- og afkølingssystemer. På denne side kan du læse mere om forskellige brugte varmepumper, besparelserne og det formindskede CO2 udslip de kan betyde for dig, samt bestille op til fire uforpligtende tilbud ved at udfylde formularen til højre på siden.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er den billigste og mest simple varmepumpeløsning, som du kan kan investere i. Varmepumpen fungerer ved at en udendørs enhed, udvinder energi lagret i luften til at opvarme systemets kølevæske, der komprimeres og fordampes, for derefter at blive sendt videre i systemet og danne den varme luft som bliver blæst ind i din bolig. Hele processen er lig den som man kender fra et køleskab - bare omvendt.

En luft til luft varmepumpe kræver ikke at din bolig har radiatorer eller varmerør, og er derfor relativt simpel at sætte op. Af selv samme årsag er en brugt luft til luft varmepumpe en god løsning til sommerhuse, da disse ofte er uden radiatorer og varmerør. 

Selve opvarmningen foregår ved at en indendørs blæser-enhed cirkulerer varm luft rundt inde i din bolig. Enheden placeres højt oppe på en væg, gerne i boligens største rum, hvorfra varm luft blæses nedad. Da varm luft er lettere end kold luft, vil denne stige til vejrs, og automatisk sørge for cirkulation i dit indendørs klima.

En brugt luft til luft varmepumpe har flere elementer som er ganske simple at installere, men dog også dele som kræver assistance fra en autoriseret installatør. Investerer du i en brugt luft til luft varmepumpe kan du med fordel benytte dig af en professionel installation for at sikre dig den mest effektive ydeevne.

Luft til luft varmepumper anvender blæsere til at opvarme, og flere af disse har også en aircondition funktion. En brugt luft til luft varmepumpe med aircondition-funktion tillader dig at holde din bolig eller dit sommerhus afkølet i de varme sommermåneder. Yderligere kan der i flere enheder også installeres filtre, som kan filtrere pollen og støv, samt kontrollere luftfugtigheden.

En luft til luft varmepumpe kan opvarme op til 100 kvadratmeter, dette kan udvides til 150 kvadratmeter, med flere indendørs blæsere tilsat samme udendørs enhed. Er din bolig større kan du installere yderligere luft til luft varmepumpeanlæg eller overveje at investere i en brugt luft til vand- eller jordvarmepumpe, som har nemmere ved at opvarme større boliger.

Af alle varmepumpeløsningerne, er en brugt luft til luft varmepumpe den billigste at anskaffe sig, men også den hvor der vil være mindst gevinst at hente på besparelser i varmeregning. Dette er grundet flere faktorer. Blandt andet at opvarmning via varm luft og blæsere er mindre effektivt end ved radiatorer og gulvvarme. Ligeledes benytter en luft til luft varmepumpe mere strøm, særligt når afkølingsfunktioner anvendes. Den forøgede elregning bliver i beregninger af besparelser, modregnet besparelser på varmeregningen.

LÆS OGSÅBillig varmepumpe

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En brugt luft til vand varmepumpe er god varmepumpeløsning til dig, hvis du gerne vil have billig og miljøvenlig opvarmning af både din bolig og dit brugsvand. En luft til vand varmepumpe udvinder energi fra luften på samme måde som luft til luft varmepumpen, ved at udvinde energi fra luften, opvarme kølevæske, komprimere samt fordampe denne og sende den videre i systemet.

 

Der er dog en væsentlig forskel i hvordan luft til vand varmepumpen opvarmer din bolig. Hvor luft til luft varmepumper bruger blæsere og varm luft, anvender luft til vand varmepumpen opvarmet vand der sendes igennem radiatorer og/eller varmerør. Yderligere er besparelsen på din varmeregning højere med en brugt luft til vand varmepumpe, fremfor en luft til luft varmepumpe.

Som nævnt foregår foregår opvarmningen af din bolig med radiatorer og/eller varmerør. Har du ikke radiatorer eller varmerør i din bolig, skal du have installeret disse i forbindelse med installationen af luft til vand varmepumpen. Særligt gulvvarme er en effektiv kombination sammen med en luft til vand varmepumpe. Selvom du skal til at købe nye radiatorer eller lægge varmerør, er en brugt luft til vand varmepumpe en god investering, da du sparer købsprisen på en ny varmepumpe, og stadig får masser ud af den lange levetid og driftssikkerhed

En fordel som en brugt luft til vand varmepumpe har over luft til luft varmepumpe, er evnen til at opvarme brugsvand. Opvarmning af brugsvand via luft til vand varmepumpen er med at til at presse din varmeregning endnu længere ned, og bidrager samtidig til formindskningen af dit CO2 udslip.

Flere luft til vand varmepumper har endvidere mulighed for at udføre passiv afkøling, og derved sikre din bolig en behagelig temperatur i de varmere sommermåneder.

Hvad er en jordvarmepumpe?

En jordvarmepumpe udvinder energi fra solens varme, lagret i jorden. Denne energiudvinding er mere effektiv end udvinding fra luften, da lagringen af energi i jorden, er bedre end i luften. Selvom energiudvindingen er anderledes fra luft til vand og luft til luft varmepumperne, er måden energien anvendes den samme. Opvarmningen fungerer på samme måde som en luft til vand varmepumpe, og kræver derfor radiatorer og/eller varmerør. En brugt jordvarmepumpe er den mest effektive af varmepumperne, både hvad angår energiudvinding og besparelser på varmeregningen, dog er det også den løsning som kræver den største investering.

En jordvarmepumpe bruger jordvarmeslanger til at udvinde energi fra jorden. Anlægningen af disse slanger er den største ulempe ved indkøb af en brugt jordvarmepumpe, da disse skal købes ved siden af, og anlægges. Varmeslangerne skal graves ned i cirka en meters dybde, på et areal der omkring tre til fire gange større end det boligareal der skal opvarmes. Alternativt kan slangerne graves ned i en dybde af 120 og 180 meter, på et areal der er cirka 60 kvadratcentimeter, denne anlægning af varmerør koster dog dobbelt så meget som den normale horisontale anlægning.

En brugt jordvarmepumpe kræver ligesom med et luft til vand anlæg at du har radiatorer og/eller varmerør i din bolig, da den opvarmer med vand. Vandet som en jordvarmepumpe opvarmer med, har en anelse højere fremløbstemperatur end en luft til vand varmepumpe. Boliger med ældre radiatorer og/eller varmerør kan have behov for en høj fremløbstemperatur Er du i sådan en situation kan en brugt jordvarmepumpe være en god opvarmningsløsning til dig.

Ligesom en luft til vand varmepumpe, kan jordvarmepumpen også udføre passiv afkøling i dit hjem.

Sænk dit CO2 udslip og spar penge

En brugt varmepumpe er en grøn energikilde, der tillader dig at spare store summer på din varmeregning.

Køber du en varmepumpe brugt, er du endnu venligere mod miljøet, da du støtter genbrug, fremfor overproduktion. Du sparer samtidig meget på den oprindelig investering af en varmepumpe. Vælger du at installere en varmepumpe står du til at reducere dit CO2 udslip med op til hele 50%.

Med den rene energikilde som en varmepumpe er, kan du se frem til at spare omkring 50% på din varmeregning med en brugt luft til luft- eller luft til vand varmepumpe, og op imod 75% med en brugt jordvarmepumpe. Besparelserne afspejler sig i priserne på de forskellige anlæg, hvor jordvarmepumpen er væsentlig dyrere at anskaffe end luft til luft- og luft til vand varmepumpe. På kort sigt tjener luft til luft varmepumpen hurtigst sig selv ind, men besparelserne er i det lange løb størst med en jordvarmepumpe.

Har du plads i haven til varmeslanger er en brugt jordvarmepumpe, den bedste opvarmningsløsning til din bolig, da energiudvindingen er mest effektiv for dette anlæg, samt at brugsvand kan opvarmes.

Såfremt pladsen i haven kniber, eller er din bolig helt foruden, er luft til vand den løsning som tilbyder størst effektivitet og besparelse, da du stadig kan opvarme brugsvand, dog med en lidt lavere effektivitet hvad energiudvinding angår.

Er din bolig 100 kvadratmeter eller derunder, er en luft til luft varmepumpe, opvarmningsløsningen der passer dig bedst. En brugt luft til luft varmepumpe er billig at anskaffe, og installationen hurtig. Den har tjent sig selv ind efter en kort periode, og er ren energikilde som tilmed kan indstilles til også at afkøle din bolig. Leder du efter en opvarmningsløsning til sommerhus eller fritidshus er luft til luft varmepumpe ligeledes en god investering, da den tilbyder store besparelser på både varmeregningen og CO2 udslippet, i forhold til eksempelvis el-radiator eller brændeovn.

Tilbud på en varmepumpe

Hos GreenMatch vil vi gerne hjælpe dig med at vælge den helt rigtige miljøvenlige og økonomisk gavnlige opvarmningsløsning til dig. Vi står klar til at sætte dig i kontakt med op til fire af vores leverandører, der har konkurrencedygtige tilbud på varmepumper til dig. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen øverst til højre på denne side, og så vil vi sørge for at du modtager op til fire tilbud fra vores samarbejdspartnere.