Jordvarmerør

Bestil op til fire gratis og uforpligtende tilbud på jordvarme!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Et jordvarmeanlæg består af to dele, en jordvarmepumpe og jordvarmerør, her på siden vil vi forklare hvad jordvarmerør er, hvordan de fungerer, samt hvad man som mulig køber skal være opmærksom på. Til højre på siden har du mulighed for at bestille op til fire uforpligtende tilbud på et jordvarmeanlæg.

Hvad er jordvarmerør?

Selve jordvarmerørene bliver gravet ned i ca. 1 meters dybde, hvor de ligger i samme niveau som den oplagrede solenergi. For at kunne opsamle energien i jorden bliver rørene fyldt med frostvæske som cirkulere rundt i systemet. Energien som er i den omkringliggende jord afgiver varme til frostvæsken, den opvarmede frostvæske cirkulere videre i systemet og når frem til jordvarmepumpen. I varmepumpen bliver væsken først fordampet i en fordamper, herefter bliver dampen kondenseret til væske i en termodynamisk kondensator og sidenhen opvarmet i varmepumpens kompressor. Denne process afgiver varme og tillader frostvæske at cirkulere videre ud i jordvarmerørene, hvor de kan opsamle mere jordvarme energi og afgive denne til jordvarmepumpen, og processen gentages.

Jordvarme _jordvarmerør

Hvordan fungerer jordvarmerør?

Jordvarmerør bliver oftest gravet ned i haven dog kan man også få dem nedpløjet. En god tommelfingerregel for jordvarmerør er, at for hver kvadratmeter bolig der skal opvarmes skal der være mellem 3 og 4 kvadratmeter have, hvor der kan opbevares jordvarmerør i. Jordvarmerørene skal som nævnt ligge i en dybde på omkring 1 meter og gerne have en indbyrdes afstand på 1 - 1½ meter til hinanden. Den præcise længde på jordvarmerørsystemet afhænger af flere faktorer, som allerede nævnt er størrelsen på bolig væsentlig, men også jordtypen spiller ind. Det kan virke som en stor mundfuld at skulle planlægge alt dette, men det er alt sammen noget vores samarbejdspartnere gerne hjælper dig med, hvis du indhenter et tilbud.

Ved jordvarmerør skal man være opmærksom på:

Når du overvejer at installere et jordvarmeanlæg er der et par forskellige faktorer som spiller ind på om det kan betale sig for dig, at investere i et anlæg.

Solen skal kunne opvarme haven

Den varme som bliver transporteret via jordvarmerørene kommer fra solen. Hvis din have har store træer, skur eller lignende som skygger for solen, bør du overveje en anden form for grøn energi, da solens stråler ikke ville kunne afgive varme til jorden.

Efter du har fået nedgravet eller nedpløjet dine jordvarmerør, bør du heller ikke plante træer eller anlægge andre ting, som kan skygge for solen.

Er din have stor nok

Jordvarmerørene skal ligge med en vis afstand til de andre rør, og kræver en vis størrelse for at kunne opsamle nok varme til at opvarme din bolig. Typisk kræves ca. 3 - 4 kvadratmeter have pr. kvadratmeter bolig. En have bør som minimum være 300 - 400 m2 for at du kan producere varme nok til hele din bolig.

Dit hus er godt isoleret

At dit hus har den rette isolering er en nødvendighed for alle former for grøn energi, ja faktisk i alle tilfælde. Et dårligt isoleret hus vil i alle tilfælde betyde en højere varmeregning, om du bruger fjernvarme eller grøn energi er underordnet. Dog kan argumentet om en langsigtet besparelse ikke bruges, hvis dit hus er for dårligt isoleret.

Kontakt til kommunen

Før du kan få nedgravet eller nedpløjet dine jordvarmerør skal din kommune give dig grønt lys. Du har mulighed for at søge om dette på den enkelte kommunes hjemmeside eller på dennes miljøforvaltnings hjemmeside.  

FAQ - Typiske spørgsmål

Hvor hurtigt er investeringen tjent hjem?

Hvor lang tid du skal bruge på at tjene udgiften til installationen hjem igen afhænger meget af, hvor omfattende installationsarbejdet er og hvor stor dit jordvarmerør-system skal være. En gennemsnitsbolig bruger i gennemsnit omkring 10 år på at tjene pengene hjem igen.

Hvor lang tid holder jordvarmerørene?

Det gode ved jordvarmerør er, at når de først er installeret behøver du ikke gøre noget ved dem i en meget lang periode. Du kan forvente at dine jordvarmerør holder i omkring 40-50 år. Din jordvarmepumpe holder dog kun omkring 20 år.  

Hvad koster det?

Igen vil prisen på installationen og anlægget afhænge af flere faktorer, du kan dog forvente at skulle betale minimum 100.000 kr og i de fleste tilfælde også en del mere.

Er jeg 100 % selvforsynende med el og varme med et jordvarmeanlæg?

Nej, du er helt og aldeles selvforsynende med varme, hvis din bolig og have efterlever kravene omkring størrelsesforhold, sollys og isolering, men du skal stadigvæk bruge el for at drive dit jordvarmeanlæg.

Rådgivning _jordvarme

Få rådgivning

Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg står du nu ved en skillevej, vil du planlægge, opmåle, bestille og installere det hele selv? Eller vil du overlade arbejdet til godkendte fagfolk som har stor erfaring på området og som sikre at alt er udført korrekt?

Hvis du selv installere jordvarmeanlægget, skal du have godkendelse til dette fra kommunen og efterfølgende årligt have en godkendt VVS-installatør til at tjekke din installation.

Udfyld kontaktformularen i højre side og du vil modtage op til 4 tilbud på jordvarme, som alle er gratis og uforpligtende.