Jordvarmeboringer

Sammenlign pris og kvalitet på jordvarmeboringer - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Info om jordvarmeboringer

Man har i Danmark gennem mange år brugt ressourcer såsom kul, olie og naturgas til at opvarme vores huse. Disse energikilder holder dog ikke evigt, og afbrændingen af fossile brændstoffer er med til at skade miljøet. En tendens til stigende energipriser har ligeledes skabt et voksende behov, for at finde nye og vedvarende energikilder. Dette behov har gjort, at jordvarme har haft sit indtog i Danmark, inden for det seneste årti. Hvis vi kigger på vores naboer i Sverige og Norge, har det i mange år været meget almindeligt, at opvarme sin bolig med jordvarme. Ifølge en rapport af Geoenergi, har op mod hver femte husstand jordvarme i de to nævnte lande.

En jordvarmeboring er den udvendige del af et jordvarmeanlæg. Man nedgraver enten jordvarmeslanger, eller en sonde i jorden. Her optager de den naturlige varme i jorden, og fører den ind til en varmepumpe, som omdanner varmen til energi, der kan opvarme din bolig. Varmepumpen er den indvendige del, som sender varmen videre ud til dine radiatorer, gulvvarme samt brugsvand, hvis du har en varmtvandsbeholder. Alt efter hvilken varmepumpe og jordvarmeboring du vælger, kan du få en effektivitet på 3-4 COP. Det betyder, at for hver kilowatt time du bruger i strøm, får du 3-4 kilowatt timer tilbage i varme. Om sommeren, hvor der ikke er behov for opvarmning, kan man bruge sit jordvarmeanlæg til afkøling. Næsten alle varmepumper har en  indbygget passiv kølefunktion, som kan tilføre køling til dit hus, ved et meget lavt energiniveau.

Jordvarmeboring hus på landet

Jordvarme er en effektiv og miljøvenlig metode til at opvarme din bolig. Du kan reducere dit samlede CO2-udslip med op til 75 procent, og samtidig få en besparelse på dit varmeforbrug på over 50 procent.

Der findes 2 typer af jordvarmeboringer, horisontal og lodret jordvarme.

Horisontal jordvarmeboring

Dette er den mest traditionelle jordvarmeboring, og den har været benyttet i lang tid. Det foregår ved, at man graver en jordslange vandret ned i ens have. Slangen skal graves ned med en dybde på ca en meter. Jordvarmeslangen bliver fyldt med frostvæske, som opsamler varmen i jorden, og sender den ind til varmepumpen. For at få horisontal jordvarme kræver det, at at ens grundareal er ca. tre gange så stort som det boligareal der skal opvarmes. Af samme grund er det derfor ikke alle, der har mulighed for at få denne type jordvarmeboring.

Lodret jordvarmeboring

Når man skal installere lodret jordvarme, også kaldet vertikal jordvarme, graver man en jordsonde lodret ned i jorden, oftest med en dybde på 150 meter. Det er muligt at installere lodret jordvarme ved huse der har et småt grundareal. Efter installationen, vil alt der er synligt efter boringen, være et dæksel hvor der er blevet boret. Lodret jordvarme virker ved, at man graver en jordsonde ned, som fylder forsvindende lidt i forhold til de jordslanger, der graves ned ved en horisontal jordvarmeboring. Sonden henter energi dybere nede i jorden, hvilket øger din varmepumpes effektivitet, da den ikke bliver påvirket af vind og vejr.

Hvad koster en jordvarmeboring?

Et jordvarmeanlæg skal dimensioneres til din bolig, så det matcher dit energiforbrug. Derfor er det svært at give en fast pris, da det afhænger af dit forbrug og hvilken type jordvarmeboring du vælger. En tommelfingerregel er, at en lodret jordvarmeboring er dyrere end en horisontal jordvarmeboring.

Etableringen af jordvarme, er for de fleste en stor investering. For et parcelhus på 130 m2 vil etableringen af vandret jordvarme koste i omegnen af 120-130.000 kroner. Hvorimod lodret jordvarme vil være lidt dyrere. Til trods for den høje pris på installeringen, vil et jordvarmeanlæg i de fleste tilfælde kunne tjene sig hjem på 10 år. Det gode ved jordvarme er, at investeringen øger værdien af dit hus, og at du i mange år frem, vil få store besparelser på varmeregningen. Opvarmning med jordvarme er, målt i kroner og ører, den billigste opvarmningsform i Danmark.

Jordvarmeboring til nye huse

Hvis du får foretaget en jordvarmeboring vedJordvarmeboring opførelsen af et hus, eller ved nybyggelse, er der mange penge at spare, da der alligevel skal graves i din have. Du kan derfor med stor fordel installere jordvarme. Merinvesteringen ved en jordvarmeboring vil ofte kun være på 35.000 kroner, da du alligevel skal investere i en form for opvarmningsanlæg. Fordelen ved jordvarme er, at investeringen vil tjene sig hjem på sigt, og du vil, når den er tjent hjem, have billig opvarmning i mange år frem.

Jordvarmeboring til eksisterende huse

Hvis du går med tankerne om at udskifte din nuværende varmekilde i din bolig, vil det oftest være en god investering, hvis du skifter fra elvarme eller et oliefyr. Hvis du vil have jordvarme, er det vigtigt at dit hus er ordentligt isoleret, samt at du har radiatorer med vandcirkulation.