Få flere tilbud på grønne energiløsninger

Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 8. april 2024

Energilån: Lån til energiforbedringer

Grønne lån til varmepumpe, jordvarme eller solceller

Energioptimering er en god, men også dyr investering. Når du energirenoverer din bolig, får du både gode besparelser på din varmeregning, og du øger værdien af din bolig med et forbedret energimærke.

Det er en stor investering at skulle punge ud til en varmepumpe, et jordvarmeanlæg eller solceller. Der er tale om priser der starter fra 70.000 - 100.000 kr. og op alt efter, hvilken løsning du er interesseret i, og hvor stor din bolig er.

Derfor tilbyder en række banker såkaldte klimalån, energisparelån eller energilån, som er særligt fordelagtige, hvis du ønsker at energirenovere din bolig.

Hvad er et grønt energisparelån?

Energilån går under mange betegnelser. Det kunne være: grønt lån, klimalån, energisparelån.

Det er er tale om almindelige banklån, som er øremærket til energiforbedringer. Det kunne være:

  • Lån til varmepumpe
  • Lån til jordvarme
  • Lån til vinduer
  • Lån til nyt gasfyr

Men det kan også være andre energibesparende tiltag.

Hvor kan du få lån til energiforbedringer?

Der er flere både store og små banker, der tilbyder lån til grønne energitiltag. Der er mange muligheder. Det gør det jo ikke nødvendigvis nemmere at finde det rigtige lån. Nok nærmere tværtimod.

Det er svært at sammenligne lån, fordi du skal have et helt tilrettelagt tilbud foran dig for at få et retvisende billede af, hvad lånet kommer til at koste, og hvor meget du skal betale i rente.

Herunder har vi samlet forskellige banker, som tilbyder energilån. Vi anbefaler, at du selv kontakter bankerne for at høre mere om, hvordan de kan hjælpe dig med at finansiere dit energiprojekt.

Vi har indhentet informationer om lånene fra de respektive bankers prisbøger pr.1. marts 2022. Der gælder forskellige vilkår for lånene. For nogle af lånene skal du eksempelvis være helkunde i banken for at kunne optage det. For andre er der specifikke begrænsninger i forhold til, hvad præcis du må bruge lånet på.

Har du mulighed for at tage lån i din bolig til energirenovering?

Som boligejer har du særligt gode vilkår for at kunne låne til energiforbedringer. Når du har afdraget meget på dit realkreditlån, kan du nemlig optage et lån i din friværdi.

Friværdien er forskellen mellem din boligs værdi og din resterende gæld i boligen.

Har du mulighed for at låne i din friværdi, vil det som oftest være den billigste mulig. Det kræver bare, at du hiver fat i din bankrådgiver, som kan rådgive om dine muligheder.

Få tilbud på grønne energiløsninger her

Udfyld formularen på bare 1 minut

Guide: Sådan får du et energilån

Hvis du ikke allerede har haft besøg af en energikonsulent, kan det være en god idé at starte med at booke et møde med en. Energikonsulenten hjælper dig med at klarlægge, hvor du skal sætte ind. Han eller hun kan fortælle dig om:

  • Fordele og ulemper
  • Pris og udgifter
  • Forbrug og besparelse

Det er et godt første skridt for at få et overblik og en idé om, hvad du skal få lavet.

Dernæst skal du indhente flere tilbud på den eller de tiltag, du planlægger. For at få den bedste pris eller for at kunne forhandle er det en god idé at indhente flere tilbud.

Når du har fået et godt tilbud, kan du tage det med til din bankrådgiver. I den forbindelse skal du ofte indsende dine seneste lønsedler samt budget. Herefter vil bankrådgiveren udregne, hvad dit rådighedsbeløb er og tage et kig på din samlede økonomi for at kunne vejlede dig bedst muligt.

Mødet skulle gerne slutte af med, at du står med et lånetilbud i hænderne. Endnu engang er det en god idé at sondere terrænet og indhente flere lånetilbud, så du er sikker på at få det bedste.

Kan det betale sig at låne til energiforbedringer?

For at tage det helt sort på hvidt. Et lån kan først betale sig, når din besparelse ved energitiltaget overstiger omkostningerne ved lånet.

Dog er spørgsmålet: Kan det betale sig at låne til energiforbedringer, er et stort spørgsmål. Det egner sig bestemt ikke til at være et ja eller nej spørgsmål.

Det kommer nemlig fuldstændig an på, hvad det er for en situation, du står i.

Lad os sige, at du står med et udbrændt oliefyr, som pludseligt er stået af, og du derfor har brug for en varmepumpe akut. Hvis du ikke har en stor opsparing, er du nødt til at få finansieret en ny varmeløsning.

Du har ikke så mange valg.

Du er nødt til at tage en beslutning hurtigt.

Det kan også være, at du lige har købt en elbil. Derfor kan du se en god fidus i at få installeret solceller med batteri, så du kan få opladning af elbil med solceller. Situationen er ikke lige så akut.

Du har tid til at indhente både flere tilbud på installationen.

Du har tid til at indhente flere tilbud på finansieringsmuligheder.

De to forskellige situationer skal illustrere, hvor svært det kan være at rådgive om finansiering af energiløsninger. Derfor anbefaler vi, at du får vejledning af en energikonsulent og tager fat i din bankrådgiver.

Få tilbud på grønne energiløsninger her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner