Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Grøn energi - Få op til 4 gratis tilbud på grønne energiløsninger
Bestil tilbud
Det tager kun 30 sekunder 100 % gratis og uforpligtende tilbud
1/4
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 5. januar 2023

Energiforbedringer får solgt din bolig hurtigere

Dit energimærke påvirker, hvor hurtigt din bolig bliver solgt

Finans Danmark har i en ny undersøgelse påvist, at det i gennemsnit tager 69 dage længere at sælge et hus med energimærke E-G end at sælge et hus, der har energimærke A-C. Overvejer du at sælge din bolig, kan det derfor være fordelagtigt at energirenovere og dermed øge din salgsværdi.

Du kan energirenovere på mange måder, bl.a. ved at installere en varmepumpe eller få ny isolering. Hvad der vil virke for din bolig, kommer an på din nuværende energimærkning, men det er især profitabelt at udskifte et ældre olie- eller gasfyr og efterisolere boligen.

En ældre varmeløsning kan bl.a. udskiftes med både jordvarme eller en luft til vand varmepumpe, der begge vil give et bedre energimærke. Derudover vil isoleringen også virkelig trække energimærkningen i den rette retning, da dit hus vil holde langt bedre på varmen.

I Danmark findes en række energimærker til boliger: G, F, E, D, C, B, A, A2010, A2015 og A2020. Bemærk, at det er størrelsen på din bolig, der afgør din energimærke pris. Du kan se priserne hos Energistyrelsen her.

Du kan herunder se, hvordan energimærkerne også anvendes til at mærke varmepumper.

Energimærker for varmepumper

Energimærket afgør salgstiden: 115 dages forskel i 2018

Nye tal fra Finans Danmark viser, at det i 2018 i gennemsnit tog 129 dage at sælge huse, der har energimærke A. Huse med energimærke G var derimod til salg i gennemsnitligt 244 dage. Det er en forskel på hele 115 dage.

Ud over forskellen i salgstiden kan en energirenovering også øge din boligs salgsværdi, da det er langt mere attraktivt at købe et hus med et godt energimærke. Vores erfaring her på GreenMatch.dk viser, at der kan være mange penge at spare for de fremtidige ejere, hvis en gammel varmekilde udskiftes med en ny og miljøvenlig. Varmeforbruget påvirker nemlig boligens energimærke.

Derudover er velisolerede huse også attraktive, da køber ikke selv skal stå for efterisolering, og isoleringen vil øge energimærket markant. Du kan isolere boligen på flere måder, bl.a. med følgende:

Energiforbedrende muligheder

Et energirenoveret hus med et godt energimærke hus er bl.a. attraktivt, fordi køberen ikke selv skal forholde sig til at renovere boligen. Derudover har mange ældre huse i Danmark, som er bygget før 90’erne, ingen eller meget ringe isolation i hulrum og gulve. Det kan derfor betale sig at energirenovere boligen, inden du får den vurderet – uanset om der er tale om ent hus eller en ejerlejlighed.

Sådan øger du billigst dit energimærke

Der findes som nævnt flere måder, hvorpå du kan få et bedre energimærke. Priserne på de forskellige løsninger er forskellige. En af de billigste måder, der virkelig rykker, er til gengæld isolering. Hvor en luft/vand varmepumpe kræver en investering fra ca. 80.000 og op, vil du ofte kunne få efterisoleret din bolig billigere, afhængigt af størrelsen på boligen. 

Vælger du at hulmursisolere boligen, koster det ca. 110 – 140 kr. pr. m2, og isolerer du dit loft med 300 mm isolering, koster det ca. 170 – 200 kr. pr. m2

Da isoleringen afgør, hvor hurtigt varmen slipper ud, er der meget af hente på energimærket her. Har du et gammelt olie- eller gasfyr, vil et skift til varmepumpe dog også øge dit energimærke betydeligt.

Sænk dit CO2-aftryk med energirenovering

63% af danskerne er, ifølge en undersøgelse foretaget af Klima- og Energiministeriet, enige i, at vi bør omlægge vores livsstil ved at sænke vores udledning af CO2. Det betyder, at vi gerne vil gøre en forskel for klimaet.

En simpel måde kan være at energirenovere huset, så det udleder mindst muligt CO2. Et hus med energimærke A holder langt bedre på energien end et hus med energimærke F. Derudover er mange ældre varmekilder, som f.eks. olie- og gasfyr, ikke specielt klimavenlige, da de anvender fossile brændstoffer.

Vælger du en varmepumpe eller jordvarme, vil du derimod få en varmekilde, der udnytter jordens egne ressourcer – og som samtidig sparer dig penge.

Læs flere nyheder om grøn energi og en masse andre spændende områder på Solbergs.dk.

Er du på udkig efter en løsning til energirenovering, og vil du gerne forbedre dit hjems energimærkning? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede og gratis tilbud fra autoriserede leverandører.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?