Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 04. december 2018

Varmepumpe test 2017

VIL DU SE DE BEDSTE PUMPER I 2018? LÆS VORES NYE, OPDATEREDE POST HER: VARMEPUMPETEST 2018

Går du med overvejelser om, at investere i en mere miljøvenlig varmekilde, som et led i energirenovering af dit hus? Så følg med i vores varmepumpe test 2017 her og find den bedste varmepumpe.

Varmepumpe test 2017 - sammenhæng mellem pris og kvalitet

Når det kommer til varmepumper, hvad end det er luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe eller jordvarme, vil prisen oftest afspejle kvaliteten. Kvalitet kan antage mange størrelser, så for god ordens skyld er vores vurdering af begrebet kvalitet sat i forhold til varmepumper:

 • Varmepumpens evne til at danne varme
 • Varmepumpe støj - bedre når denne er lav
 • Varmepumpens holdbarhed
 • Varmepumpens energimærkning
 • Varmepumpens fremløbstemperatur (jo højere jo bedre)

Det betyder:

At når du skal investere i en varmepumpe, vil ovenstående faktorer være en afgørende del af prisen og tiden, før investeringen er lønsom. Derfor anbefales det ikke at gå på kompromis med kvaliteten, dog skal investeringen naturligvis afspejle behovet.

Dette finder du i vores test

Varmepumpe test 2017 – hvad kan du forvente?

I vores varmepumpe test 2017 tager vi udgangspunkt i Energistyrelsens varmepumpeliste. Grunden til dette er, at de har samlet en liste over de bedste varmepumper på markedet, og har fået dem testet på et uafhængigt testlaboratorium.

Varmepumpens effektivitet kan måles ud fra tre værdier; COP-, SCOP-, og SEER værdi. Den vi kigger på i denne test, er SCOP-værdien (Seasonal Coefficient of Performance). Grunden til dette er, at det danske klima er meget svingende og sæsonpræget. I sommermånederne kan vejret hurtigt overstige 20 grader, og om vinteren er det ofte frostgrader.

Derfor:

Er det vigtigt, at varmepumpen – uanset type – kan klare de svingende temperaturer, og dermed danne varme i såvel høje som lave temperaturer. SCOP-værdien er den eneste, der tager højde for det danske klima, og derfor er denne bedst anvendt ift. denne undersøgelse.

I undersøgelsen tages der udgangspunkt i en effekt på cirka 3 kW ved luft til luft varmepumpe, da denne oftest bruges som supplement i større huse, eller selvstændigt i mindre huse. Ved luft til vand varmepumpe og jordvarme tages der derimod udgangspunkt i cirka 9-12 kW.

Indhent tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Varmepumper kan have forskellige størrelser

Luft til luft varmepumpe test 2017

Luft til luft varmepumpen er – som nævnt tidligere – rigtig god som supplement i et lidt større hus, og super god selvstændigt i mindre huse samt fritidshuse. Der kan være stor forskel i støjniveauet ift. denne type varmepumpe, og derfor har vi i undersøgelsen udvalgt den bedste i forhold til:

  • SCOP-værdien
  • Kompromisset mellem en god SCOP-værdi og et lavt støjniveau

Bedste SCOP-værdi: Panasonic VZ9SKE

Ovenstående model har den højest målte SCOP-værdi på markedet på nuværende tidspunkt, og den er derfor en god mulighed for et mindre energiforbrug. Den har energimærkning A+++, som er den bedste ud fra skalaen der går fra G til A+++.

Så hvad er SCOP-værdien?

6,20. Den leverer altså 6,20 gange så meget energi, som strøm den bruger. Dette er absolut en høj værdi, og med en ydelse på 3,60 kW, egner den sig derfor til fritidshuse, mindre huse, eller som supplement i et større hus.

Modellen her er for dig, der ønsker den mest effektive luft til luft varmepumpe, og mindske dit CO2 udslip mest muligt. Varmepumpen her fungerer i høj varme, og er derudover sikret ned til minus 30 grader, og klarer dermed selv de kolde vintre uden problemer.

Den kan køle ned til 8 grader, hvilket kan være yderst anvendeligt om sommeren, såfremt man bruger varmepumpen i et fritidshus/sommerhus. Derudover kan den indstilles til at fastholde en bestemt minimumstemperatur, for at undgå frostskader.

Støjniveauet på denne varmepumpe er i følge producenten mellem 18 og 44 dB indendørs, og 49 dB udendørs fra en meters afstand. Til sammenligning har en almindelig samtale mellem to personer et støjniveau på omtrent 50 dB. Dette er ikke det højeste niveau af støj for varmepumper, dog er der andre alternativer, der har lavere støjniveauer.

For lige at vende tilbage til sammenhængen mellem prisen og kvaliteten, ligger denne varmepumpe i den dyre ende, med en pris på cirka 20.000 DKK uden montage og tilskud. Til denne pris får man dog en varmepumpe med høj SCOP-værdi, lang levetid og nem betjening.

Indhent tIlbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Panasonic varmepumpe

Bedste kompromis: Fujitsu Nordica 09LZ HighEnd

Der kan være flere grunde til, at man burde vælge en varmepumpe med minimalt støjniveau. Én af dem kan være, at man har tætboende naboer, og ikke vil genere disse med støjen fra en varmepumpe. Derudover er denne type varmepumpe typisk anvendt i fritids- og sommerhuse, hvor mange ønsker det så fredfyldt og stille som muligt.

Modellen fra Fujitsu er det bedste kompromis mellem en god SCOP-værdi og minimal varmepumpe støj. Denne har ligeledes energimærkning A+++, og er derfor yderst miljøvenlig. Den yder 2,50 kW, hvilket også gør den velegnet til mindre huse.

Denne kan ligeledes fastholde en minimumstemperatur, for at forhindre frostskader, og derudover køle ned til minimum 10 grader.

SCOP-værdi:

SCOP-værdien for denne model er 5,30. Den  leverer altså 5,30 gange så meget varme som strøm den bruger. Værdien er ikke helt så høj som den anden model. Den har dog et lavere støjniveau, som nogle måske værdsætter højt.

Støjniveau:

Støjniveauet i følge producenten for den indendørs del er 23 dB. Det er altså på et niveau man knap registrerer. Udendørs er støjniveauet 47 dB. Prisen for denne model er cirka 11.000 DKK.

Indhent tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Bedste luft til vand varmepumpe 2017

Luft til vand varmepumpe test 2017: Vølund F2120-16

Luft til vand varmepumpen fra Vølund passer til huse af gennemsnitlig størrelse, da den har en ydelse på 12 og 11 kW, for hhv. radiatorvarme og gulvvarme. Den kan dog også fås til mindre huse samt helt store villaer. Den er et godt valg til dem, der ønsker, at opvarme hus og vand gennem en miljøvenlig og energieffektiv varmekilde. Varmepumpen har energimærkning A++.

SCOP-værdi:

3,90 og 5,05 for hhv. radiatorvarme og gulvvarme. SCOP-værdien for radiatorvarmen er den højeste på markedet på nuværende tidspunkt, hvilket selvfølgelig er relevant, hvis du bruger radiatorer til opvarmning. SCOP-værdien for gulvvarmen er ikke den højeste på markedet, dog har denne model den bedste gennemsnitlige SCOP-værdi.

Opvarmer du din bolig udelukkende via gulvvarme, er modellen Compress 7000i AW 13 kW fra Bosch et bedre match. SCOP-værdien på gulvvarmen for denne model er 5,13.

Støjniveauet for denne model er 53 dB, hvilket anses for værende godt. Generelt har de lidt dyrere varmepumper et lavere støjniveau, og den bedste på markedet lige nu ift. støjniveau er på 51 dB. Dette er altså ikke en mærkbar forskel.

En anden fordel:

Varmepumpen har en fremløbstemperatur på op til 65 grader, og hele 63 grader ved en udetemperatur på minus 25 grader.

Det betyder:

   • At den virker trods radiatorer eller varmerør af ældre dato
   • At den fungerer fremragende i lave temperaturer, og dermed passer til det danske klima

Vigtigt at tage in mente:

Prisen på en luft til vand varmepumpe er væsentlig højere end luft til luft varmepumpen, og koster gerne mellem 70.000 og 100.000 kr. Prisen er dog mindre end jordvarme, som koster minimum 100.000 kr.

Indhent tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.

Jordvarmepumpe test 2017: Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B10

Jordvarme er den klart dyreste varmepumpeløsning, men samtidig også den mest effektive og miljøvenlige. Modellen her har en ydelse på 11 og 12 kW, for hhv. radiatorvarme og gulvvarme. Denne model har den højeste gennemsnitlige SCOP-værdi, og gør sig bemærket i både radiatorvarme og gulvvarme.

SCOP-værdi:

SCOP-værdien for radiatorvarmen er 4,03, og 5,43 for gulvvarme. I forhold til den tidligere udvalgte luft til vand varmepumpe ses det, at denne jordvarmepumpe er mere effektiv. Varmepumpen har energimærkning A++, og er dermed yderst miljøvenlig.

Støjniveauet for denne jordvarmepumpe er beskedne 41 dB, hvilket kun er 3 dB mere end den jordvarmepumpe med det laveste støjniveau på markedet.

Fremløbstemperaturen for denne model er op til 65 grader, hvilket ligesom luft til vand varmepumpen gør, at man ikke skal udskifte radiatorer og varmerør af ældre dato. Derudover vil den ligeledes fungere optimalt i lav temperatur, og have et minimalt varmetab under transporteringen af varmen.

Vigtigt:

Jordvarme kræver et haveareal af en vis størrelse, og som tommelfingerregel siger man, at havens areal gerne skal være to gange så stort som boligens.

Bedste jordvarmepumpe 2017

Tabel over de bedste varmepumper

Nedenstående finder du et udsnit af varmepumpelisten, over hvilke 6 varmepumper der er de bedste. Der er en liste for luft til luft, luft til vand og jordvarme. Tabellen over luft til luft varmepumperne er rangeret ud fra den bedste SCOP-værdi.

Tabellen er derimod for både luft til vand varmepumpen og jordvarme rangeret ud fra bedste SCOP-værdi ift. radiatorvarme, da denne er mest anvendt. SCOP-værdien for gulvvarme kan selvfølgelig også ses, og derfor vises SCOP-værdien som radiator/gulvvarme.

6 bedste luft til luft varmepumper

Mærke Model SCOP-værdi Støjniveau
Panasonic VZ9SKE 6,20 64 dB
Panasonic VZ12SKE 5,90 65 dB
Panasonic VE9NKE 5,40 64 dB
Fujitsu Nordica 09LZ HighEnd 5,30 52 dB
General 09LZ HighEnd 5,30 52 dB
LG F09NAK 5,20 65 dB

Kilde: Sparenergi.dk

6 bedste luft til vand varmepumper

Mærke Model SCOP-værdi Støjniveau
Vølund F2120-16 3,90/5,05 53 dB
Vølund F2120-20 3,90/5,05 53 dB
Bosch Compress 7000i AW 17 KW 3,70/5,00 53 dB
IVT AirX - 170 3,70/5,00 53 dB
Bosch Compress 7000i AW 13 KW 3,65/5,13 53 dB
IVT AirX - 130 3,65/5,13 55 dB

Kilde: Sparenergi.dk

6 bedste jordvarmepumper

Mærke Model SCOP-værdi Støjniveau
Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B10 4,03/5,43 41 dB
Viessmann Vitocal 300-G BWS 301.B10 4,03/5,43 41 dB
Viessmann Vitocal 333-G BWT 331.B10 3,95/5,50 38 dB
Viessmann Vitocal 343-G BWT 341.B10 3,95/5,50 38 dB
Klimadan Combi 310 3,90/5,23 49 dB
Free Energy Innovation HYSS FE12 3,83/4,90 45 dB

 Kilde: Sparenergi.dk

Få op til 4 uforpligtigende tilbud på varmepumpen til dit behov

Ønsker du at investere i en varmepumpe, kan du med fordel bruge vores varmepumpevejleder, for at afskrive enhver tvivl om hvilken varmepumpe, der er den rette for dig. Ved at udfylde vores formular, vil du modtage op til 4 gratis og uforpligtigende tilbud.

Indhent tilbud på varmepumpe Det tager under 1 minut.