Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 09. marts 2018

Stigende interesse for varmepumper i Danmark

Stigende interesse for varmepumper i Danmark

Varmepumper bliver mere og mere populære i Danmark. Over de seneste år har der vist sig at være en markant stigning, hvis der ses på hvor mange arealer, som opvarmes af varmepumper. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er det varmepumper, som har vakt størst interesse hos danskerne over de seneste 6 år.

Denne fremgang må da også siges at være positiv. En varmepumpe er en miljøvenlig løsning, da disse benytter den energi, som er i luften og omdanner denne til varme og varmt brugsvand. Derudover har danskerne også mulighed for at spare mange penge på varmeregningen, da en varmepumpe er langt billigere i drift end eksempelvis et oliefyr.

Endnu en faktor, som beviser, at varmepumper er populære blandt danskerne, er, at danskerne vælger at investere i en varmepumpe på trods af den store engangsinvestering, som en varmepumpe er. Der findes tre forskellige former for varmepumper, som hver især har forskellige priser:

Fordobling af varmepumper på 6 år

Siden 2011, hvor Danmarks Statistik begyndte at måle andelen af varmepumper i Danmark, er der sket en stor stigning i brugen af varmepumper som opvarmningsform. I 2011 blev 5,3 mio. m2 opvarmet via varmepumper. Kigger man på udviklingen i forhold til tallet i 2012, er der sket en stigning i andelen af varmepumper på 110.5%.

Den positive stigning må i høj grad siges at danne grundlag for optimisme for klimaet. Andelen af opvarmning med oliefyr er samtidig i høj grad dalende. Et oliefyr er ikke miljøvenligt, som en varmepumpe er, og forurener i højere grad miljøet.

Andelen af opvarmede arealer ved hjælp af oliefyr er siden 2012 faldet med 18%. Det store fald i antal opvarmede kvadratmeter med oliefyr, gør oliefyr til undersøgelsens store taber, da denne opvarmningsform er den eneste, som har oplevet så markant et fald.

Fjernvarme har største andel

Danskernes foretrukne opvarmningsform er fortsat fjernvarme. Fjernvarme står for hele 53,2% af opvarmningen i Danmark. En af grundene til at dette tal er så højt, som det er, kan være, at man i flere områder har tilslutningspligt, hvis der er indlagt fjernvarme i området.

Interessen for fjernvarme har da også været stigende siden 2012. Det er dog ikke så lige så høj grad som varmepumper, men alligevel har fjernvarme opnået en stigning på 7,7% på 5 år. Det er dermed kun varmepumper og “anden opvarmning” som har opnået en større stigning.

Tager man et hurtigt kig på ovenstående graf, er det tydeligt at se, at fjernvarme er den mest populære opvarmningsform i Danmark. Fjernvarme har en andel på hele 53,2% af opvarmning i Danmark og slår dermed 2. pladsen, som er centralvarme m. naturgas, med længder.