Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 22. februar 2019

Tilskud til solceller 2016

Her er hvad du skal vide om tilskuddet til solceller 2016

Der åbnes fra 1. februar 2016 op for en ny tilskudspulje til solceller på hele 56,3 MV - efter først til mølle princippet. Tilskuddet er som tidligere et pristillæg på den overskudsstrøm, som et solcelleanlæg producerer over en periode på 10 år. Før du vælger at investere er det dog vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i hvad det vil sige, at investere i solceller samt at få tilskud til dette. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at investere i solceller som privatperson.

Hvad kan du få i tilskud fra 1. februar?

Som privat, almene boligorganisation, ejerforening eller solcellelav er det muligt pr. 1. februar at få støtte på den overskudsstrøm, som nye etableret solcelleanlæg producerer.

Puljens omfang er lidt forskellig både i forhold til støtte og størrelse. Hvis man er privatperson får man nemlig kun 88 øre/kWh hvorimod ejerforeninger får 94/88 øre/kWh. Derudover er puljen for privatpersoner kun 11,4 MV ud af de samlede 56,3 MV. Du kan herunder se en tabel over omfanget af støtten for de enkelte grupper.

  Underpulje 1 Underpulje 2 Underpulje 3 Underpulje 4
Puljestørrelse 16,9 MV 11,4 MV 14 MV 14 MV
Pristillæg 88 øre/kWh 88 øre/kWh 94/72 øre/kWh 94/72 øre/kWh
Hvem kan søge? Afdelinger i almene boligorganisationer og udlejere af private udlejningsejendomme med flere boligenheder Privatpersoner Solcellelav, altså solcelleanlæg ejet i fællesskab, der ikke nettoafregner, men hvor hele produktionen leveres til det kollektive el-net.

Fælles solcelleanlæg ejet af en afdeling i en almen boligorganisation, en ejerforening m.v., der nettoafregner det fælles forbrug.

 

Hvis du vælger at investere i et solcelleanlæg, i forbindelse med denne tilskudspulje, er der dog nogle ting som du skal være opmærksom på. Du kan eksempelvis ikke få andre tilskud til dit solcelleanlæg, hvilket betyder, at du ikke kan benytte dig af håndværkerfradraget. Derudover er det først muligt at få godkendelse på tilskud, når der ligger en accepteret købsaftale på solcelleanlægget. Det er derfor vigtigt, at du ikke kun har modtaget et tilbud, men at du også har accepteret tilbuddet.

Hvorfor investere i solceller?

Der er mange grunde til at investere i et solcelleanlæg, men man skal ikke have indtjening for øje. Dette skyldes, at man højest sandsynligt ikke vil tjene penge på at investere i solceller. Som boligejer skal man derfor have energiomstillingen for øje snarer end de økonomiske fordele ved tilskudsordningen.

Fremtidsudsigterne for solenergi er også en anden årsag til, at man bør overveje investere i solceller. Det bliver nemlig billigere og billigere med solenergi frem for vindkraft og andre vedvarende energikilder. Dette kan betyde, at den danske stat i fremtiden vil fokusere mere på solenergi og der kan derfor gå hen og blive en god investering med solceller.

Læs mere:Solceller

Dette bør du overveje før du investerer i solceller

Før du vælger at investere i solceller bør du derfor overveje om du er drevet af økonomiske grunde eller af miljømæssige grunde. Er du drevet af økonomiske grunde kan det nemlig ende med, at du ikke får noget ud af din investering. Er du derimod drevet af miljøet og CO2 neutral energi, så er solceller den rette løsning for dig.

Du kan læse meget mere om solcellepuljen på Energinet.