Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 05. februar 2019

Boligjobordningen 2016-2017 & Solcellepuljen

Det nuværende håndværkerfradrag afløses i  2016 af en ny grøn boligjobordning som vil være gældende frem til 2017. Dette har et bredt flertal i folketinget besluttet efter længere forhandlinger.

Flere omtaler den nye grønne boligjobordning som “grøn” med anførselstegn. Dette skyldes at der i ordningen, som primært fordeler fradrag til grønne investeringer i boligen, også er taget ydelser såsom rengøring og vinduespudsning med, samt installation af bredbånd. I denne blog vil vi se på præcis hvad du som forbruger kan spare penge på med boligjobordningen i 2016 og 2017.

Boligjobordningen 2016-17

Som nævnt har boligjobordningen fokus på grønne investeringer i hjemmet. Det grønne håndværkerfradrag til disse investeringer kommer til at ligge på 12.000 kroner, og vil kunne bruges på alt lige fra en miljøvenlig opvarmningsløsning som jordvarme, en varmepumpe eller solceller, til grundig isolering af boligen eller et skift til energivinduer. Med den nye ordning frafalder fradraget til boliginvesteringer der ikke anses som miljøvenlige. Her er tale om håndværkerydelser som eksempelvis VVS-arbejde, maler-arbejde eller en ny carport.

Dog kan fradraget til forbedringer i hjemmet også bruges på etablering af bredbånd til boligen, hvad der måske ikke er grønt, men stadig rart at få støtte til.

Oven i det grønne håndværkerfradrag, er det et yderligere fradrag på 6.000 kroner som kan bruges på serviceydelser såsom rengøring og vinduespudsning eller børnepasning. Til dette fradrag er der ikke samme krav om miljøvenlig effekt.

 

Boligjobordningen gælder per person over 18 år gammel. Fradraget kan ikke puljes sammen, medmindre der er tale om et ægtepar. For et ægtepar vil det muligt for kun den ene part at betale for ydelser, men trække på ægtefællens fradrag.

 

Overordnet ser situation for håndværkerfradraget altså således ud:

  • Det nuværende fradrag på 15.000 kroner øges i 2016 til 18.000 fordelt i 2 puljer
  • 12.000 kroner kan anvendes til grønne håndværkerydelser såsom miljøvenlig opvarmning
  • 6.000 kroner kan anvendes til serviceydelser såsom rengøring og børnepasning
  • Fradraget tilbydes alle borgere over 18 år gamle
  • Ægtepar kan pulje deres fradrag sammen til et samlet fradrag på 24.000 kroner

Ha ̊ndværkerfradrag 2015_768x 1001

Solcellepuljen

Udover den nye boligjobordning er der flere besparelser at hente for husstande der vælger at installere <fjordva. Solcellepuljen, som betaler husstanden for den strøm deres solceller producerer, men som de ikke anvender, har stadig 85% af dens midler tilbage. Disse midler ligges sammen med en ny solcellepulje der aktiveres i foråret næste år. Denne pulje vil have nok midler til at udbetale for 54 megawatt. I år ligger prisen på 1,02 kroner per produceret kilowatt, og fra foråret ligger betalingen på 88 øre.

LÆS OGSÅ: Sådan søger du om tilskud til solceller, 7 nemme trin