Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 16. september 2019

Sådan søger du om tilskud til solceller, 7 nemme trin

Tjen 70% mere på den el som du sælger

I februar blev den nye lov om tilskud til vedvarende energi vedtaget. Som ejer af et solcelleanlæg har du mulighed for at søge om tilskud til den pris du får pr. solgt kWh. Første runde for at søge, var d. 16. marts - 31. maj 2015, og nu har du mulighed igen. Fra d. 1. oktober kl 10.00. - 31. oktober 2015 er det muligt at søge om forhøjet tilskud. Læs resten af denne blog og find ud af hvordan du gør.

Hvad kan man søge tilskud om?

Dit solcelleanlæg producerer i de fleste tilfælde mere el end din bolig kan forbruge. Den el som bliver produceret ud over din boligs eget forbrug bliver solgt til det kollektive elnet. Du kan søge tilskud om at modtage en højere pris pr. solgt kWh.

Det er muligt at søge om dette tilskud da regeringen ønsker at fremme og øge udnyttelsen af vedvarende energikilder. Ved at bruge vedvarende energikilder er det muligt at sænke det samlede CO2 udslip ganske betydeligt, hvilket er grunden til, at disse energikilder ønskes udbredt.

På denne blog guider vi dig igennem, hvordan du søger om tilskuddet med 7 nemme trin.

7-trin guide

Såfremt du kan konstatere, at du er egnet til at søge om forhøjet pristillæg, på guidens trin 1, kan du bruge vores guide til at komme nemt igennem processen. Det 6. trin er kun relevant, hvis du allerede har været igennem denne process og fået tilsagn om forhøjet pristillæg for solcelleanlæg, men nu ønsker at overdrage dette tilsagn til en anden person.

Læs også: Fordele og ulemper ved solenenergi

Trin-1. Er du egnet til at søge om tilskud?

På det første trin, skal du undersøge om dit solcelleanlæg kan få tilsagn om forhøjet pristillæg. Der er visse forudsætninger, som skal være opfyldt før du kan søge om tilskuddet. Du kan søge om tilskud med tilbagevirkende kraft, hvis du allerede har et solcelleanlæg, som er installeret i perioden d. 20. november 2012 - d. 11. juni 2013.

Du kan søge om forhåndsgodkendelse hvis dit projekt er påbegyndt og godkendt senest d. 1. juli 2015, men endnu ikke tilsluttet. Dit solcelleanlæg skal være et såkaldt 6 kW solcelleanlæg, altså et anlæg, som årligt producerer omkring 6000 w.

Trin-2. Gå ind på energinet.dk

Det er energinet.dk som administrerer ansøgningerne, og det er på deres hjemmeside, at du skal søge om forhøjet pristillæg.

Trin-3. Vælg “solceller

tilskud solceller

Midt på siden, til højre for billedet og under fanen “forskning”, har du mulighed for at klikke på solceller og læse mere om dem. På siden kan du læse en masse om de love og regler der forefindes for solceller, vi går dog ud fra, at du allerede har, eller er i gang med at få etableret et solcelleanlæg, eftersom du læser denne blog. Hvis du stadig overvejer om, hvorvidt du vil bestille solceller, kan du læse mere om dem på vores side om solenergi.

Trin-4. Vælg “Blanketter”

På denne side skal du vælge den bjælke som hedder “Blanketter”. Du finder denne bjælke lidt nede på siden i højre kolonne.

Solcelle tillæg pris

Klik ind på “blanketter” for at finde de forskellige muligheder for at søge om forhøjet pristillæg

Trin-5. Vælg “Forhøjet pristillæg”

Midt på siden i den anden boks, har du mulighed for at ansøge om forhøjet pristillæg ved at bruge nemID, eller ved at downloade et skema som du kan udfylde i hånden og sende ind til energinet.dk.

Solceller _blanketter _tillæg

Udover almindelig oplysninger som navn, kontaktinfo, CPR/CVR nummer, så skal blanketten indeholde oplysninger om solcelleanlægget. Du skal angive tilsagns ID, GSRN nummer, Installeret effekt og dato for tilslutning. Hvis du ikke bor i boligen, hvor solcelleanlægget er/skal tilsluttes, men i stedet udlejer den, skal dette også udfyldes.

Tilsagn ID'et er det identifikationsnummer som du har modtaget fra energinet da du i sin tid fik godkendt projektet. GSRN nummeret er selve anlæggets identifikationsnummer, dette nummer har du fået oplyst da anlægget blev oprettet i stamdataregisteret.

(Trin-6. Ansøg om overdragelse af tilsagn)

Hvis du allerede har ansøgt og fået tilsagn om forhøjet pristillæg er det også på denne side at du kan søge om at overdrage dette tilsagn til en anden person. Dette kan eksempelvis være nødvendigt, hvis du skal sælge din bolig.

Trin-7. Vent på svar

Når du har afsendt din blanket, enten elektronisk eller fysisk, kan du ikke gøre andet end at vente på at få svar på om du er godkendt eller ej. Hvis nogle af de oplysninger du har udfyldt ændrer sig, er du forpligtet til at oplyse dette hurtigst muligt til energinet.

Hvor meget kan man tjene ved at søge?

Når man får installeret et solcelleanlæg vil man i de første 10 år få udbetalt 60 øre og i de efterfølgende 10 år, 40 øre pr kWh som bliver leveret til det kollektive el-netværk. Hvis man søger og bliver godkendt i år 2015 bliver beløbet i de første 10 år forhøjet til 102 øre.

Tilbagebetaling _jordvarme

Hvis man får accept på forhøjet pris tilskud, er der altså mange penge at tjene.

Det er altid fornuftigt, ud fra et økonomisk og miljøvenligt synspunkt at etablere et solcelleanlæg. Det bliver dog en del “fornuftigere” at etablere et solcelleanlæg, hvis man kan få 70% mere pr. solgt kWh.

Beregninger

Eftersom dit anlæg skal være et 6 kw anlæg, som producerer omkring 6.000 w om året, går vi ud fra dette i vores beregning for hvor lønsomt det er at søge om tilsagn. En gennemsnitlig dansk husstand består af 2,1 person i en bolig på 104 kvadratmeter og bruger i gennemsnit 3.158 w om året, de kan altså sælge ca. 2.842  w til det kollektive energinet om året. Uden forhøjet pristillæg vil det i 2015 indbringe dem 1.705,2 kr.

Med forhøjet pristillæg stiger dette tal til 2898,84 kr., altså kan de tjene 1.193,64 kr. mere om året med forhøjet pristillæg end de kan uden. Over en periode på 10 år kan de altså tjene næsten 12.000 kr. mere, ved at få tilsagn om forhøjet pristillæg end de kan uden.

Det er få (læs: ingen) husstande hvor der bor 2,1  personer, derfor laver vi også udregningen for en typisk familie, som bor i et parcelhus på 140 kvadratmeter med to voksne og to børn. Denne familie vil i gennemsnit bruge omkring 4.970 w året.

De kan altså sælge 1.100 w til det kollektive netværk. Uden forhøjet pristillæg giver det dem en indtjening på 660 kr. og med forhøjet pristillæg en indtjening på 1.122 kr.. De tjener altså 462 kr mere om året med forhøjet pristillæg end uden. Over en periode på 10 år vil de have 4.620 kr. mere end den familie som ikke fik tilsagn om forhøjet pristillæg.

På diagrammet kan du se hvor stor forskellen er på om du får tilsagn om forhøjet pristillæg over en periode på 20 år.

Familie 2,1 Personer Med Forhøjet Pristillæg

“Parcelhus” bruger det gennemsnitlige forbrug for en familie på to voksne og to børn som bor i et parcelhus på 140 kvadratmeter med et solcelleanlæg som årligt producerer 6000 w.

“Familie 2,1 personer” bruger det gennemsnitlige forbrug for en familie på to voksne som bor i et parcelhus på 104 kvadratmeter med et solcelleanlæg som årligt producerer 6000 w.

Bestil tilbud på solenergi

Diagrammet ovenover viser ikke den besparelse man har på et solcelleanlæg i en periode på 20 år, men derimod den ekstra indtjening man som gennemsnitlig familie har, udover at spare på hele sin elregning. Etablerer man et solcelleanlæg, vil man altså, ligemeget om man får tilsagn om forhøjet pristillæg eller ej, spare hele sin elregning og tjene omkring 11.000 kr. over en periode på 20 år. 

Bestil tilbud på solceller! Det tager kun 2 minutter