Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 05. december 2019

Trådløs energioverførsel

Japanske forskere er nu kommet tættere på en løsning, der kan sikre Jordens energibehov via solenergi fra rummet.

Solenergi bliver i dag brugt af mange til at forsyne deres bolig med varme og elektricitet, da det er en god løsning til at spare penge på el-regningen og skåne miljøet. Brugen af solenergi kan nu vise sig, at få en større indflydelse på hvordan vi fremskaffer energi i fremtiden. Det skyldes at et hold af japanske forskere fra Mitsubishi, har opnået et gennembrud i brugen af trådløs energioverførsel, som kan vise sig at bane vejen for at vi i fremtiden kan anvende solceller i rummet. Disse solceller skal kunne videresende energi trådløst til Jorden via mikrobølger, som er helt rene og ikke miljøforurenende. Der er dog tale om en langsigtet løsning, men det nye forsøg har åbnet muligheden for, at Jordens energibehov i fremtiden kan blive dækket af vedvarende energi fra rummet.

LÆS OGSÅ: Solenergi

Det er forskere fra projektet ”2012 Solar Power Wireless Transmission Technology Development Project,” som har opnået banebrydende resultater. Et projekt som bliver kontrolleret af ”Japan Space Systems”, der er en del af det japanske økonomi- og handelsministerium. I deres forsøg har de brugt mikrobølger til trådløst at overføre 1,8 kW strøm, som er nok til at drive en elkedel, til en modtager 55 meter væk. En overførsel som lykkedes med fuldstændig nøjagtighed. Selvom dette forsøg er små skridt inden for denne form for teknologi, så kan det potentielt set være banebrydende for, at vi i fremtiden kan udnytte den uudtømmelig mængde solenergi som er i rummet, og videresende den til Jorden.

Solenergi i rummet

Forsøget forventes at kunne bidrage til, at det japanske rumfartsinstitut, JAXA, kan realisere deres plan om at konstruere solcellesystemer i rummet, som skal kunne sende energi til Jorden via mikrobølger. Disse systemer skal bygges på satellitter, som ifølge JAXA skal sendes 36.000 km væk fra Jordens overflade.

Fordelen ved denne løsning er, at rumbaseret solenergi ikke er afhængig af vejrforhold og tidspunkt på dagen, som derimod er tilfældet på Jorden. I rummet vil der være konstant energitilførsel, som gør det til en uundværlig løsning. Det kommer dog til at tage årtier før teknologien er helt på plads – muligvis først i 2040erne eller senere. Der er ligeledes en række udfordringer i, at skulle sende kæmpe konstruktioner ud i rummet, og finde ud hvordan de skal bygges korrekt og vedligeholdes, udtaler en talsperson fra JAXA. De nye resultater er dog et stort skridt i retningen af hvordan vi i fremtiden kan fremskaffe vedvarende energi, og skåne vores miljø. Noget som forhåbentligt kan glæde de mange græsrodsbevægelser og politikere der lige nu kæmper for bedre miljøpolitikker. 

Vidste du, at Greenmatch også tilbyder gratis guides inden for andre grønne energikilder end solenergi? Læs for eksempelvis vores guide om varmepumper eller jordvarme.