Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. december 2018

Tilskud til varmepumpe 2015

Overvejer du at få en varmepumpe, men synes du, at det er en stor udgift? Find ud af hvordan du får en billig varmepumpe her.

Varmepumper giver store besparelser på varmeregningen - især hvis du skifter til en varmepumpe fra et oliefyr. De store økonomiske besparelser er en af grundene til, at mange danskere vælger at investere i en varmepumpe - en investering, der oftest er tjent hjem igen efter blot 5-10 år, alt efter hvilken varmekilde man skifter fra, og hvilken type varmepumpe man skifter til. For eksempel vil tilbagebetalingstiden være længst på en jordvarmepumpe, noget mindre på en luft til vand varmepumpe og kortest på en luft til luft varmepumpe. Det er dog dine behov for opvarmning og din boligs forudsætninger, der bestemmer, hvilken varmepumpe der bedst passer din husstand.

Læs her mere om tilskud til varmepumpe 2017

Der findes forskellige muligheder for økonomisk tilskud, hvilket gør det ekstra attraktivt at købe en varmepumpe og benytte denne som boligens primære varmekilde. Skiftende regeringer - og de deraf følgende ændringer i love og tilskud - har bidraget til at gøre markedet for tilskudsordninger uoverskueligt. Det er rigtig svært at finde ud af, hvilke økonomiske tilskud der findes, og hvor store de er. I denne artikel får du en introduktion til de forskellige tilskudsmuligheder, så dit køb af varmepumpe bliver ekstra godt!

Forskellige tilskud til varmepumper

Der findes forskellige former for tilskud til varmepumper, men der er selvfølgelig visse betingelser man skal opfylde, før man kan gøre krav på et eller flere af tilskuddene

  • Energitilskud
  • Tilskud til el-afgift
  • Måske, måske ikke: Håndværkerfradraget

Hvis man sørger for at leve op til kravene for alle tilskuddene, er der ekstra store besparelser at få.

Læs mere: Så stor varmepumpe skal du bruge

Energitilskud

Det er ved hjælp af dette tilskud, du kan opnå de største økonomiske besparelser. Mange energiselskaber vælger at hjælpe folk, som ønsker at installere en varmepumpe, da selskabet selv får penge, hver gang de hjælper en husstand med at skifte til miljøvenlig energi.

Tilskuddets størrelse afhænger af hvilket energiselskab du samarbejder med, og hvilken varmekilde du skifter fra. Tilskuddet er ofte størst, hvis du skifter fra et oliefyr til en varmepumpe, og ofte kan man få helt op til 7.000-8.000 kr. i tilskud til installationen. Du skal dog huske at søge om dette tilskud, før arbejdet påbegyndes. Ellers er du ikke tilskudsberettiget.

Energitilskuddet afregnes dog forskellige fra energiselskab til energiselskab. Nogle energiselskaber gør brug af faste beløb, hvor andre tager udgangspunkt i energibesparelsen ved et skifte. Som forbruger bør man derfor tjekke hvilken form for tilskud det enkelte energiselskab benytter sig af, tilskuddet kan nemlig varierer alt afhængigt af afregningsmetoden. For at få del i tilskuddet skal du blot kontakte et hvilket som helst energiselskab, så sørger de for at sende din ansøgning videre.

Tilskud til elafgift
Luft til vand varmepumpe

De færreste kender til dette tilskud, og det er derfor også de færreste, der benytter sig af det. Hvis man
i sin helårsbolig har et elforbrug på over 4.000 kWh om året, kan man få tilskud til den del af forbruget, som ligger over de 4.000 kWh. Det er ikke mange penge man sparer, men det er stadig med til at
gøre udgiften ved en varmepumpe mindre.

Man er kun berettiget til dette tilskud, hvis elvarme er ens primære varmekilde, hvilket det
nødvendigvis er, hvis man benytter sig af et varmepumpeanlæg. Derudover skal boligen registreres hos Bygnings- og Boligregistret (BBR), og din ansøgning skal godkendes hos kommunen. Besparelsen bliver automatisk trukket på din varmeregning, når din bolig er noteret som elopvarmet i BBR-ansøgningen, og du har anmodet dit elselskab om en reduktion.

Læs mere: Hvorfor er service til din varmepumpe vigtig?

Måske, måske ikke: Håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget udløb den 31. december 2014, og er derfor ikke længere aktuelt. Der er dog en del snak om hvorvidt det bliver indført igen, og Venstre, DF og Konservative varsler, at hvis de vælges ind i regeringenen til næste valg, genindføres fradraget med tilbagevirkende kraft - tilbagevirkende kraft helt tilbage til den 1. januar 2015. Dette betyder altså, at hvis oppositionen vinder valget, kan du få tilskud til din varmepumpe, også selvom du købte den umiddelbart efter nytår - det eneste det kræver er, at du gemmer kvitteringen.

Det vil være en stor fordel for varmepumpekøbere, hvis håndværkerfradraget genindføres. I praksis fik man ret til et fradrag på 15.000 kr pr. myndig person i husstanden. Det er dog vigtigt at bemærke, at det kun var installationen af varmepumpen, som var fradragsberettiget, og altså ikke selve pumpen.

Læs mere: Varmepumpens effektive strømforbrug

Hvilken varmepumpe søger du?

Luft til Vand Varmepumpe

Luft -til -vand -varmepumpe

Luft til Vand Varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Luft -til -luft -varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Jordvarmepumpe

Jordvarme

Jord til Vand Varmepumpe

Find ud af mere om varmepumpetilskud

Såfremt du overvejer at anskaffe en varmepumpe, men ikke ved hvilken type eller størrelse du har brug for, er det smartest at spørge en fagmand til råds. Varmepumpeinstallatører arbejder med varmepumper til hverdag, og de kan hjælpe dig med at finde netop den varmepumpe, som bedst møder dine behov.

Hvis du ikke selv kan overskue at kontakte de enkelte leverandører og installatører, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen her på siden. Efter en kort telefonsamtale, sætter vi dig i kontakt med op til fire forskellige leverandører, der alle giver dig deres allerbedste tilbud på en ny varmepumpe. Det er naturligvis helt gratis og uforpligtende, og så tager det ikke mere end et par minutter.

Find ud af hvor lang tilbagebetalingstid du får med en varmepumpe med vores Varmepumpeberegner!