Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 05. februar 2019

Ny ordning giver lukrative tilskud til solceller i 2015

Aftalen om forhøjet tilskud til vedvarende energianlæg, er blevet godkendt af EU kommissionen, og træder i kraft den 11. februar 2015.

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg, eller har du allerede et, så er der gode nyheder at hente. EU kommissionen har d. 5. februar 2015 godkendt den længe ventede tilskudsordning om PSO-støtte. Med tilskudsordningen, har ejere af solcelleanlæg og husstandsvindmøller, muligheden for at ansøge om at få forhøjet støtte til salg af overskydende strøm.

Tilskud til nye solcelleanlæg i 2015

Hvad enten du allerede har et solcelleanlæg eller planlægger at opføre et, så skal du, for at få støtte til dit solcelleanlæg, fremadrettet ansøge om at få del i den nye støttepulje. Puljen til solcelleanlæg er begrænset til 60 MW (Megawatt).

Puljen er opdelt som følger:

  • 18 MW til lejeboliger
  • 12 MW til ejer og andelsboliger
  • 15 MW til fællesanlæg
  • 15 MW til solcellelaug.

Ens for alle de solcelleejere, som når at komme med i puljen, er at tilskuddet er gældende i 10 år fra tilslutningstidspunktet, og der kan fås en forhøjet afregningspris på den overskydende el. Afregningsprisen er på 1,02 kr pr. kWh, hvilket gør det meget attraktivt at blive en del af denne pulje. 

Sådan ansøger du om at få del i tilskudspuljen til solcelleanlæg i 2015

Er du endnu ikke ejer af et solcelleanlæg, så kan du ansøge om at få PSO-støtte fra d. 16. marts 2015 til og med d. 31. maj 2015. Ansøgningen skal sendes til Energinet.dk, som derefter behandler den. Puljen til solceller bliver fordelt efter først-til-mølle princippet, og det er derfor vigtigt at du sender din ansøgning hurtigst muligt. Skulle det ske, at der er MW-kapacitet tilbage, vil der komme en anden ansøgningsrunde fra d. 1. oktober 2015 til og med d. 31. oktober 2015.

For at kunne ansøge kræver det, at du kan fremvise en bindende købsaftale med en leverandør. I følge reglerne skal aftalen ligeledes laves som en betinget købsaftale, hvilket betyder, at hvis du får afslag på din ansøgning, så kan du annullere kontrakten.  Købsaftalen skal indsendes sammen med din ansøgning.

Tilskud til solcelleanlæg med tilbagevirkende kraft

Hvis du har opført et solcelleanlæg med en effekt på højst 6 kW - i perioden 20. november 2012 til og med 11. juni 2013-  så er du omfattet af overgangsordningen. Ordningen giver dig mulighed for at søge tilskud med tilbagevirkende kraft. Hidtil har du som ejer af et solcelleanlæg kunne få udbetalt en støtte på 60 øre pr. kWh. Nu kan du få udbetalt restbeløbet af støtten fra den dag, hvor dit anlæg blev tilsluttet.

For private er afregningsprisen som der kan udbetales, som følger:

  • 2013 - 1,30 kr. pr. kWh
  • 2014 - 1,16 kr. pr. kWh
  • 2015 - 1,02 kr. pr. kWh

Du kan fra d. 11. februar 2015 sende din ansøgning til Energinet.dk, hvis du har et eksisterede solcelleanlæg, der holder sig inden for den foroven angivne periode. Du skal dog være opmærksom på, at der vil være rigtig mange forespørgsler her i starten, og du må derfor forvente længere ventetid.

Indhent tilbud på et solcelleanlæg

Hvis du vil opsætte et solcelleanlæg, er det vigtigt at det bliver dimensioneret til din bolig, og du skal derfor kende dit forbrug og dine behov. Det kan derfor være en god idé, at tage kontakt til en leverandør, der kan guide dig igennem processen. 

På GreenMatch samarbejder vi med mange leverandører inden for grøn energi. Det gør vi for at give dig de bedste produkter til den bedste pris. Hvis du udfylder vores kontaktformular kan du kvit og frit få fire uforpligtende tilbud. 

LÆS OGSÅ: Solceller