Indhent tilbud på pillefyr her
Modtag op til 4 tilbud på pillefyr
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Pillefyr - Få op til 4 gratis tilbud på pillefyr
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. marts 2018

Invester i et pillefyr trods lave oliepriser

Ejer du et oliefyr og er glad for de lave oliepriser? Så kan det være værd at genoverveje om du bør beholde det.

Fra 1. januar 2015 har regeringen afskaffet den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift, som gør det 430 kr. billigere at varme huse op med jordvarme. En opvarmningskilde som regeringen og energiministeriet ser positivt på, da vi hermed kan gå væk fra fossile opvarmningskilder og skåne miljøet. På den anden side, så kan oliefyrsejere få fire gange så meget igen, omkring 1600 kr. om året, efter den afskaffede afgift. Folk med et oliefyr oplever derfor en langt billigere måde at holde huset varmt på. Men dette kan vise sig problematisk i en tid hvor den gennemsnitlige danskers CO2-udledning er markant større, end borgere i andre dele af verden.

Der er flere muligheder hvorpå man kan være med til at skære ned på denne udvikling. Det kan være, at skære ned på forbruget af bøffer, bilkørsel eller blot indrette sin bolig mere miljøvenligt. Her kan det være værd at overveje, om man bør satse på et pillefyr som varmekilde i stedet for et oliefyr, og hermed hjælpe med at skåne miljøet.

LÆS OGSÅ: Pillefyr

Regler for oliefyr

At eje et oliefyr er ikke just positivt. Regeringen ser gerne at samfundets energiforbrug nedsættes, hvilket har betydet at der i 2012 blev lavet en energiaftale som løber frem til 2020. Den skal være med til at sænke energiforbruget igennem vedvarende energi, og udfase brugen af oliefyr som opvarmningskilde. Reglerne inkluderer bl.a. følgende:

  • Fra 2013 er der indført et stop for installering af et oliefyr i nye huse, medmindre der ikke eksisterer egnede alternativer.
  • Fra 2016 er det ikke længere muligt at installere et oliefyr i eksisterende huse i områder med fjernvarme eller naturgas som alternativ.

Mulige afgifter

Den generelle holdning er derfor, at man er imod brugen af oliefyr. At den nye lovgivning da har medført billigere leveforhold for oliefyrsejere, har allerede skabt debat. Energiordfører, Lars Christian Lilleholt fra Venstre, har tidligere udtalt sig til DR:

Den ene dag vil man udfase kul, og det kan ikke gå hurtigt nok. Og den anden dag er man med til at gennemføre lovgivning, som gør det billigere at have oliefyr” (DR).

Dette står samtidig i modstrid med regeringens mål om, at Danmarks udslip af drivhusgasser i 2020 skal være reduceret med 40 procent i forhold til niveauet i 1990. Det er derfor ikke utænkeligt, at der snarligt vil komme nye afgifter på bl.a. oliefyr. Planen er allerede nu, at opvarmning via kul og olie skal udfases i 2030, og kun være dækket af vedvarende energi.

LÆS OGSÅ Hvad koster et pillefyr?

Info om pillefyr

Pillefyret minder om oliefyret, dog med den forskel, at der fyres med piller i stedet for olie. Typisk vil der være tale om træpiller, men andre materialer kan også anvendes. Med pillefyret er du i stand til at opvarme selv store familiehuse. Det fungerer ved at du påfylder træpiller, og disse vil da automatisk blive overført til brænderen. Med et moderne pillefyr vil du endda være i stand til, at styre det fra computeren eller mobilen.

Tilskud til pillefyr

Med et pillefyr kan der opnås tilskud fra energiselskaberne, da de ligeledes skal være med til at nedsætte energiforbruget i Danmark. Det betyder at energiselskaberne kan opkøbe noget af den energibesparelse du opnår med pillefyret. Typisk vil du kunne få et sted imellem 20 og 40 øre per kWh, alt afhængig af selskab. Tilskuddet er uden loft, så jo mere du sparer, desto mere tilskud vil der være at hente.

Fordele ved pillefyr

Det er klart en fordel, at pillefyret er en miljørigtig energikilde, som netop er det regeringen tilgodeser. Potentielt set kan det også vise sig, at give dig væsentlige besparelser. Selvom olieprisen lige nu er lav, så er den ustabil og kan hurtigt stige igen. Generelt vil det derfor være billigere, at købe træpiller frem for olie. På trods af at den planlagte forsyningssikkerhedsaftale er afskaffet, så er det ikke sikkert at det vil blive ved med at være profitabelt for ejere af oliefyr, især hvis Danmarks CO2-udslip skal forbedres yderligere. Derfor er det værd at overveje en investering i eks. et pillefyr. 

Få et tilbud på oliefyr

Såfremt du er interesseret i mulighederne for installering af et oliefyr, men er i tvivl om hvilken størrelse og type du har behov for, så er det en god idé at spørge en fagmand til råds. Den proces kan simplificeres ved at udfylde kontaktformularen her på siden, hvorefter du efter en kort telefonsamtale vil blive sat i kontakt med en række forskellige leverandører, der kan rådgive dig og komme med et tilbud. Det er helt gratis og uforpligtende.