Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 29. januar 2020

INNOVATION: Solceller på dåse

Indfangelse af solenergi behøver ikke længere foregå per paneler - Du kan også få solceller på dåse!

En ny form for solceller

Et forskerhold har udviklet en ny form for solceller, som kan sprøjtes på andre overflader end solpaneler, hvorefter solcellerne begynder at indsamle energi fra solens stråler. Det at solcellerne kan sprøjtes på, på samme måde som med maling, gør, at solceller kan blive billigere og mere udbredte.

Nu behøver man ikke længere betale i dyre domme for store solpaneler, hvis man i stedet har lyst til at samle solenergi på mindre flader. Et forskningshold fra Sheffield har netop opfundet en solcellespray, så man blandt andet kan spray solceller på taget af ens bil eller lignende. De nye solceller er ikke afhængige af lige og store flader, men kan sprøjtes på et hvilket som helst underlag.

Den nye innovation inden for solenergi kaldes perovskite solceller, og er en af de helt store opdagelser inden for grøn energi de senere år. Ved hjælp af de fleksible solceller er det muligt at man i fremtiden kan købe sig til solenergi på spraydåse.

Læs mere: 14 % af Danmarks elforbrug dækkes af solceller.

Hvad er perovskite solceller?

Begrebet perovskite henviser til en bestemt mineralsk krystalstruktur, som i virkeligheden er et mix af organisk stof og metal. Dette mix udgør de nye solceller, og disse solceller er cirka dobbelt så effektive som organiske solceller, mens de desværre er 6 % mindre effektive end normale silicium solpaneler.

Perovskite solcellerne blev først præsenteret i 2012, og er både billigere og bedre for miljøet end solpanelerne af silicium, selvom de ikke er lige så effektive. De nye solcellerne har dog en hidtil uset evne til at kombinere grøn energi med en prismæssigt overkommelig energiløsning.

Der er dog ingen tidshorisont på hvornår perovskite solcellerne bliver tilgængelige for normale mennesker, da de stadig er under udvikling. Indtil da kan man dog gøre brug af deres “storebror”, silicium solpaneler, som også har mulighed for at lagre energien i længere tid.