Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 07. marts 2018

14 % af Danmarks elforbrug dækkes af solceller

Vi danskere er rigtigt gode til solenergi, og nu betaler vores tro på solens stråler sig!

Det danske sommervejr gør at solceller og solpaneler i Danmark leverer nye produktionsrekorder. Alene i de første 20 dage af juli stod solcellerne for at levere hele 3,5 % af det samlede, danske elforbrug. Ved middagstid er vi ofte oppe på over 10 %.

De danske solceller har aldrig leveret så meget el før, og dette skyldes især sommerens hedebølge og det meget solrige vejr, der har forårsaget stigningen i solcellernes produktionsniveau. Når solen stråler særligt meget, leverer solcellerne el til næsten 14 % af det danske forbrug.

Solcellernes høje produktionsniveau har foreløbig toppet den 19. juli mellem kl. 14-15, hvor el-produktionen var helt oppe på 13,7 %. Ifølge et udtræk fra Energinets database over de første 20 dage i juli, dækkede solcellerne 3,5 % af det samlede danske elforbrug i hele perioden.

Læs mere: Nu bliver dine solceller billigere og mere miljøvenlige.

Over 26 ton CO2 spares

Hvis man tager udgangspunkt i de 471 gram CO2 en normal kilowatt-time (kWh) producerer, så kan man estimere, at solcellernes store elproduktion har skånet os for hele 26.860 ton CO2 i perioden 1.-20. juli.

Det var dog ikke kun i juli vi satte ny rekord for de danske solcellers formåen. Allerede den 30. maj nåede vi en rekordhøj produktion fra de danske solceller, på hele 485 kWh omkring kl. 13:15. Dette skrev Ingeniøren torsdag.

Det virker måske underligt, at rekorden blev sat i foråret, og ikke om sommeren, men det skyldes sommerens høje temperaturer. Jo koldere det er, jo nemmere er det nemlig for solcellerne at producere el, da de høje temperaturer tærer på både solcellerne selv, men også på deres elproduktion.

Læs mere: 5 fordele og 5 ulemper ved solenergi.

Forøg dine solcellers elproduktion

Solceller er meget varmefølsomme, og produktionen forringes under meget høje temperaturer. Det er derfor en stor fordel at køle sine solceller, så de producerer så meget som muligt. Dette virker umiddelbart som en stor udfordring, men nu er der heldigvis råd for solcelleejere.

Forskere fra Stanford Universitet har udviklet en ny form belægning, som man kan påføre solcellerne, for at mindske temperaturen i dem. Med den nye belægning behøver man ikke gøre brug af ekstern nedkøling eller ventilering, for at køle solcellerne ned, hvilket højner deres produktivitet.

Udover at højne dine solcellers produktivitet, vil den nye belægning også forlænge solcellernes holdbarhed, solcellerne vil generere el mere effektivt og i sidste ende vil belægningen maksimere dine solcellers energioutput.