Indhent tilbud på solceller her
Sammenlign pris og kvalitet på solceller
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 05. december 2019

Nu bliver dine solceller billigere og mere miljøvenlige

Engelske forskere har fundet en måde, hvorpå de kan gøre solceller endnu mere miljøvenlige.

Ved hjælp af en ny type saltspray bliver solceller nu endnu mere miljøvenlige. Det er en række forskere ved Liverpool University i England, der har gjort den banebrydende opdagelse, nemlig at gøre processen bag indfangelse af solenergi billigere og mere miljøvenlig.

Ifølge dr. Jon Major, leder af Liverpools forksningsteam, er kemikaliet cadmiumklorid som bruges til fremstilling af solceller både giftigt og dyrt i sig selv. Derimod er den nye saltspray baseret på magnesiumchlorid, hvilket er både billigere og bedre for miljøet.

Indholdet i den nye saltspray er helt naturligt og udvindes af havsalt, og derudover kender vi det også fra dagligdagen. Denne type salt bruges nemlig både i kosttilskud, badesalt og i tofu, og i en lang række andre velkendte produkter.

Solceller bliver miljøvenligere på sekunder

Det er utrolig nemt at gøre solceller grønnere og mere miljøvenlige ved hjælp af den nye saltspray. Solceller sprayes ganske enkelt med det flydende stof, og påføreren behøver hverken være iført handsker eller beskyttelsesmaske, da stoffet er helt naturligt.

Efter at solcellerne er blevet sprayet, lægger man et filter hen over solcellen, for at indkredse stoffet. På denne måde bevarer solcellen det påførerede stof, og gør dine solceller mere modstandsdygtige over for vind og vejr.

Den nye saltspray blev første gang præsenteret på årets videnskabskonference, ESOF, i København, og derudover har forskerne fra Liverpool University skrevet om deres opdagelse i tidsskriftet Nature.

Se hvor nemt det er

I denne korte video udført af BCC viser dr. Jon Major hvor nemt og hurtigt det går, når man påfører saltsprayen på sine normale solceller.