Bestil tilbud på opvarmning her
Modtag op til 4 tilbud på opvarmning
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 07. marts 2018

Danmark er nr. 8 i forhold til bæredygtigt byggeri

Studerende fra DTU har netop opnået ottendepladsen ved Solar Decathlon Europe 2014.

Bæredygtigt byggeri til Solar Decathlon

Danmarks Tekniske Universitet vandt i juli måned ottendepladsen i den internationale konkurrence Solar Decathlon Europe 2014 i Versailles, nær Paris. Det italienske projekt “Rhome for DenCity” løb med førstepladsen.

I to hele uger har 20 universiteter fra hele verden dystet om at kreere den bedste plusenergi-bolig, som kun får sin energi fra solen og som selv afgiver mere energi end den bruger. Derudover skal husene være udtryk for social bevidsthed og storslået arkitektur.

Huset som de studerende fra DTU skabte, kaldet “EMBRACE”, producerede 240 % mere energi end det selv brugte, men det er ikke den eneste faktor de leverede højt på. De sørgede også for at huset var økonomisk fornuftigt, praktisk og æstetisk flot at se på.

Læs mere: Investeringsfond gør det billigere at investere i grøn energi.

Hvad er ideen bag EMBRACE?

EMBRACE er en bolig, der er designet til at huse 2-3 mennesker, og selve ideen bag, er at skabe en billig og fornuftig plusenergi-bolig, som kan være med til at afhjælpe den store efterspørgsel på boliger i Københavnsområdet.

De studerende fra DTU ønsker at bygge deres EMBRACE-boliger herhjemme, oven på allerede eksisterende bygninger, som allerede er bestemt til renovering. Den eksisterende bygning overdækkes af et stort, transparent skjold, som består af solpaneler og solceller.

DTU har selv opfundet det transparente skjold, som består af flere store glasplader, hvorpå solcellerne er fordelt sporadisk. På denne måde opfanger skjoldet solens stråler og transformerer dem til energi, mens solen andre steder slipper igennem og oplyser boligen nedenunder.

Læs mere: Hvad koster et passivhus?

Hvad er Solar Decathlon Europe 2014?

Solar Decathlon Europe er en international konkurrence for universiteter verden over, som har til formål at udvikle forskningen omkring energieffektive huse. Det vigtigste er, at husene kun gør brug af grøn energi og at de bruger så lidt energi som overhovedet muligt

Under den sidste fase i konkurrencen, skal alle holdene bygge deres huse på et stort, offentligt areal, hvor alle kan se hinandens bidrag. Herefter afholdes 10 konkurrencer, hvorefter vinderholdet og vinderhuset kåres.

Formålet med konkurrencen er tofoldig: På den ene side skal de studerende lære at samarbejde og skabe energieffektive boliger, men samtidig skal offentligheden lære mere om grønne energiløsninger og hvordan de selv skærer ned på deres energiforbrug.

LÆS OGSÅ: Sammenlign dine mulige energiløsninger