Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 05. december 2019

Investeringsfond gør det billigere at investere i grøn energi

Nu bliver det billigere for private og offentlige selskaber at låne penge til grønne energiløsninger.

Over de næste fire år afsætter regeringen mindst to milliarder kroner til en grøn investeringsfond, som gør det nemmere for private og offentlige selskaber at få billige lån til investering i grøn energi.

Regeringen, SF og Enhedslisten er ved at underskrive en ny aftale om grøn vækst, hvilket betyder, at det bliver billigere for private og erhverv, at skifte til grønne energiløsninger og arbejde på at opnå mindre ressourcespild.

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, er der tre gode nyheder ved den nye, grønne investeringsfond: For det første er investering i grøn energi godt for miljøet, derudover vil det styrke Danmarks konkurrenceevne på sigt, og for det tredje vil det skabe tusinder af arbejdspladser. Dette fortalte hun Politiken.dk onsdag.

LÆS OGSÅ: Hvad er der af grønne opvarmningsløsninger?

En god aftale for både private og offentlige selskaber

Den grønne investeringsfond skal gøre det nemmere for både private og offentlige selskaber og institutioner, at optage billige lån til grønne investeringsprojekter. Dette vil især hjælpe de private og offentlige organisationer, der ellers ikke ville have råd til at investere i grøn energi.

“Virksomheder, boligforeninger og offentlige institutioner kan få lån på favorable vilkår, sådan så de kan investere i at bruge mindre energi. Altså klimarenoveringer som at sætte nogle vinduer i, så varmen ikke fiser ud, men også at få nogle nye maskiner i produktionen, som bruger mindre energi”, sagde Johanne Schmidt-Nielsen til TV 2 onsdag morgen.

Den grønne investeringsfonds midler vil dels komme fra staten selv, der bidrager med omkring 80 millioner kroner, mens private pensionsselskaber vil investere resten. Derudover vil fonden kunne tilbyde lån med lavere renter end ellers, og give lån med en længere løbetid.

LÆS OGSÅ: Spar penge: Tips til at sænke dit forbrug

Den grønne investeringsfond består af tre tiltag

Det første nye tiltag er, at der oprettes et innovationsforum, som skal udarbejde en række af forslag, der skal hjælpe Danmark med at fremme innovationen i forbindelse med grønne energiløsninger. Disse forslag skal præsenteres for regeringen, der skal vurdere alle forslag.

Det andet tiltag omhandler en grøn innovationspulje, som skal yde økonomisk bistand til virksomheder, som gerne vil innovere på grønne områder såsom vand, affaldshåndtering og miljø. Virksomheder, der ønsker at gøre deres nuværende teknologiløsninger grønne, kan altså få fordelagtige tilskud fra innovationspuljen.

Det tredje tiltag består af selve investeringsfonden, som skal yde lån til både private og offentlige selskaber, der ønsker at igangsætte grønne investeringsprojekter. Dette kan blandt andet handle om at isolere bygninger, installere solceller eller varmepumpe.