Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. december 2018

Hvad er prisen på jordvarme?

Er du fanget i junglen af priser på jordvarme? Bare rolig, der er hjælp at hente. Vi guider dig gennem labyrinten af priser på jordvarme.

For mange mennesker er det en drøm at installere jordvarme i boligen. Hvorfor, tænker du sikkert. Grunden er, at der kan gøres utroligt store besparelser på varmeregningen. Og hvem vil ikke have flere penge mellem hænderne?

Jordvarme er dog en dyr investering for de fleste danskere, og derfor går jagten ofte ind på at finde den billigste løsning. Der bliver derfor googlet i stride strømme, for at finde frem til den bedste og billigste leverandør. Problemet er bare, at det kan være en jungle at finde rundt i priserne på jordvarme. Dels fordi priserne oplyses forskelligt fra side til side, dels fordi nogle leverandører ikke inkluderer alle delene i et jordvarmeanlæg i deres pris. Men du behøver ikke være forvirret længere - her bliver du klogere på prisen på et jordvarmeanlæg, samt på hvad der afgør den.

Generelt om priser på jordvarme

Inden du begynder at undersøge markedet for jordvarmeanlæg, kan du lige så godt gøre dig det klart med det samme: Det er en dyr fornøjelse! Faktisk er jordvarme den dyreste vej at gå inden for grøn energi. Det er til gengæld også her, du kan gøre de største besparelser på dit varmeforbrug. Som minimum skal du af med 100.000 kroner for et samlet jordvarmeanlæg, og mange gange bliver det langt dyrere. Hvis du på forhånd ved, at du ikke har råd til dette, kan det være en bedre idé for dig at læse mere om disse varmekilder: pillefyr, varmepumpe.

Der er flere ting, der afgør, hvor meget du skal betale for dit jordvarmeanlæg. Blandt andet er disse faktorer med til at afgøre prisen:

  • Jordvarmeanlæggets yddevne
  • Dit hus' størrelse
  • Dit varmeforbrug 

Prisen på jordvarme: Ydeevne

Det er som med så mange andre ting: Jo større en mængde du køber, jo dyrere bliver det. Sådan er det også med jordvarme. Et jordvarmeanlæg, der kan producere 15.000 kWh varme koster selvsagt mere, end et, der kan levere 5.000 kWh. Jo højere en ydeevne jordvarmeanlægget har, jo højere bliver prisen.

Prisen på jordvarme: Dit forbrug

Ovenstående hænger meget sammen med ovenstående ydeevne. For ydeevnen skal stemme overens med dit forbrug. Har du et varmebehov på 15.000 kWh, nytter det ikke noget at "slippe billigere" ved at købe jordvarmeanlæg med en lavere ydeevne, da du alligevel skal supplere med eksempelvis el-varme - og så bliver det alligevel dyrere for dig.

Prisen på jordvarme: Dit hus' størrelse

Størrelsen på dit hus er naturligvis også med til, at afgøre dit varmebehov. Jo større et hus du har, jo større et varmebehov har du naturligvis også. Derfor kan man sige, at alle tre ovennævnte faktorer hænger sammen.

Ting du skal være opmærksom på

Når du undersøger markedet, er det vigtigt, at du husker på, at leverandørerne opgiver priserne på vidt forskellig vis. Når du kigger priserne igennem skal du derfor være opmærksom på følgende:

  • Om leverandøren oplyser prisen eksklusiv eller inklusiv moms
  • Om leverandøren oplyser prisen med installation
  • Om leverandøren kun sælger jordvarmepumpen, eller om jordslangen også er inkluderet.

Det er leverandørernes forskellighed i deres prisoplysning, der gør det så svært at gennemskue markedet. Forhør derfor altid leverandørerne.

Finansiering af jordvarme

Som vi allerede har været inde på, er jordvarme en rigtig dyr løsning. Det er derfor de færreste mennesker, der bare stikker hånden i lommen og køber et jordvarmeanlæg. Derfor må vi i banken og låne pengene. Bankerne har normalt ry for at være meget tilbageholdende med udlånene, men når det kommer grøn energi, er det en lidt anden sag. Her er bankerne nemlig meget villige til at låne penge ud. Det skyldes først og fremmest, at der er signifikante besparelser forbundet med jordvarme. Bankerne ved derfor med 100 % sikkerhed, at de får pengene tilbage. Endvidere vil jordvarme øge værdien på din bolig, fordi den i fremtiden bliver mindre afhængig af stigninger i energipriserne. Dette øger efterspørgslen på dit hus, og dermed prisen.

Tilbud på jordvarme?

Har du besluttet dig for at bruge et jordvarmeanlæg som opvarmningsform, og skal ud og finde et jordvarmeanlæg, er der her nogle gode tips til, hvad du skal huske. Husk altid at rådføre dig med folk med ekspertise, til at få defineret dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget.

Når dette er gjort, og du er klar til at få tilbud, bør du altid få flere tilbud. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Ud over det, er du også sikker på at få den bedste pris. Her hos GreenMatch, kan du nemt og enkelt bestille tilbud på jordvarmeanlæg. Ved at udfylde kontaktformularen kan du definere dine personlige behov. Herefter bliver du kontaktet af flere udbydere af jordvarmeanlæg med henblik på et tilbud. På den måde kan du hurtigt og nemt få flere tilbud på jordvarmeanlæg. Det er 100 % gratis og uforpligtende. For at komme til kontaktformularen, kan du klikke her: jordvarme