Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. marts 2018

Hvad er en varmepumpes SCOP / COP værdi?

Du er måske ude og undersøge markedet for en varmepumpe og har stødt på betegnelsen SCOP-værdi og COP-værdi. Men hvad er det? Få svaret her.

Du har måske været ude for at spørge en bilforhandler, hvor langt en given bil kan køre på literen. Det er faktisk lidt det samme, der her gør sig gældende. Det drejer sig om, hvor effektiv en varmepumpe er - også kaldet varmepumpens virkningsgrad. Det er en betegnelse, der gør sig gældende både ved luft til vand varmepumper, luft til luft varmepumper og jordvarmepumper Overordnet set bruger man disse værdier, når man skal sammenligne varmepumperne indbyrdes, for at se, hvilken en det bedst kan betale sig at købe

Hvad er en COP-værdi

Hvis vi skal blive lidt nørdet, står COP-værdien for: Coefficient Of Performance. Det betyder i dansk tale virkningsgraden. COP-værdien viser forholdet mellem den tilførte - og afgivede varme. COP-værdien måles altid ved en udendørstemperatur på 7 grader og en indendørstemperatur på 20 grader.

Vær opmærksom på. at vi i Danmark ofte har udendørstemperaturer, der ligger under 7 grader. En varmepumpe med en høj virkningsgrad ved en udendørstemperatur på 7 grader kan sagtens have en ringere virkningsgrad, hvis udendørstemperaturen falder

Hvad er SCOP-værdien så?

Mange tror, at SCOP og COP er det samme, men det er forkert. For imens at COP-værdien viser virkningsgraden ved bestemte temperaturer, viser SCOP-værdien virkningsgraden over temperaturer, der er fordelt over et helt år. Derfor står SCOP også for Seasonal Coefficient Of Performance, eller den årlige virkningsgrad på dansk. Det er med andre ord varmepumpens COP-værdi målt over temperaturer for et helt år.

Quiz: Skal man så kigge efter COP eller SCOP?

Inden vi giver dig svaret, kan du prøve at kigge lidt på følgende eksempel:

  COP-værdi SCOP-værdi
Varmepumpe A 3,5 2,4
Varmepumpe B 3,0 2,7

Hvilken af disse to varmepumper ville du vælge? Svaret er, at du skal vælge den varmepumpe med højeste SCOP-værdi, og altså i dette tilfælde varmepumpe B. Det skal du, fordi den giver det mest retvisende billede af, hvor god virkningsgraden på varmepumpen er over et helt år. COP-værdien viser kun, hvor god varmepumpen er ved en udendørstemperatur på 7 grader.. Nogle observatører vil mener, at hvis SCOP-værdien ikke er angivet på varmepumpen, er det fordi, at den er ringe.

Få tilbud på varmepumper

Uanset hvilken type varmepumpe, der passer bedst til dig, kan vi være dig behjælpelig med at indhente tilbud fra forskellige leverandører. Du kan dermed nemt og enkelt og i fred og ro indhente tilbud, så du på let måde kan sammenligne priserne og tilbuddene.

Udfyld formularen her: Varmepumpe