Varmepumpe

Sammenlign pris og kvalitet på varmepumper

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 40% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Varmepumpe pris - Indhent varmepumpe tilbud her

Hos os er det muligt at bestille op til 4 gratis og uforpligtende tilbud på varmepumper. Du sparer tid og penge ved at lade os indhente flere tilbud til sammenligning. Vi har mange års erfaring med at indhente tilbud til private og virksomheder. Vi stræber efter at finde den løsning der passer perfekt til dig og vi samarbejder kun med kompetente og autoriserede installatører af varmepumper.

Ønsker du at skifte til en varmepumpe? Udfyld kontaktformularen i toppen af siden, så modtager du op til fire uforpligtende tilbud, som du kan sammenligne i forhold til pris og kvalitet.

Varmepumpe - Hvad er det?

En varmepumpe fungerer ved at den indsamler den varme som solen afgiver fra enten luften, jord eller søer. Denne varmeindsamling foregår over hele året - også om vinteren, når solens stråler er få. Selv ved lave udendørs temperaturer indeholder jorden og luften meget store energimængder, som kan udnyttes til opvarmning og levering af varmt vand.

Overordnet set findes der tre typer af varmepumper:

Luft til Vand Varmepumpe

Luft -til -vand -varmepumpe

Luft til Vand Varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Luft -til -luft -varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Jordvarmepumpe

Jordvarme<br/>

Jord til vand varmepumpe

Tilskud til varmepumper

Der er mulighed for tilskud til varmepumperne, og du kan læse mere om dine muligheder her: Tilskud til varmepumper 2015

Køb varmepumpe - Hvad skal jeg overveje?

Selvom der er mange fordele ved varmepumper, skal man alligevel gøre sig nogle overvejelser. Varmepumperne er drevet af el, hvilket betyder, at de ikke er CO2-neutrale - de er dog stadig mere miljøvenlige end andre opvarmningsformer. Hvis varmepumpen skal fungere optimalt, er det desuden vigtigt at dit hus er velisoleret, så varmen og energien ikke suser ud af revner og lignende.

Det kan være støjende at have en varmepumpe, så mange mennesker vælger at installere varmepumpen udenfor det rum i huset de bruger mindst. Der figurerer også en del love omkring varmepumper, og du skal for eksempel søge tilladelse hos kommunen, hvis du ønsker at installere et jordvarmeanlæg. Er der tale om en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe behøves ingen tilladelse. Dog skal alle varmepumper overholde kravene til effekt, som findes i Bygningsreglementet.

Varmepumpeproducenter

På markedet for varmepumper, er der mange forskellige leverandører at vælge i mellem, som hver især tilbyder forskellige løsninger. Her kan du få et overblik over forskellige leverandører af varmepumper.   

 

Varmepumpe - Pris og kvalitet

Det er altid vigtigt at sondere markedet ordentligt, så du får den rette varmepumpe pris. Som i så mange andre brancher, er der stor sammenhæng mellem pris og kvalitet på varmepumpetyperne.

Indkøbet af en varmepumpe skal ses som værende en investering over længere tid og derfor gælder forholde ofte: Jo højere værdi, desto bedre effektivitet og dermed bedre varmepumpe pris. Ofte vil de dyrere modeller kunne levere mere energi samtidig med, at støjniveauet er mindsket betydeligt.

En luft til luft varmepumpe kan derfor godt have den billigste installationspris, men være dyrere hvis man tager effektivitet, støjniveau, tilbagebetalingstid etc. in mente, kan det sagtens være at en luft til vand varmepumpe, er den billigere løsning i sidste ende.

Varmepumpe tilbud

At indhente et varmepumpe tilbud, kan være sværere end det lyder. Varmepumper kommer i mange prisklasser, og i mange forskellige mærker. Man kan jo selvfølgelig sætte sig ned og undersøge hvilken varmepumpe, der passer til ens behov

Modellerne kan stort set det samme, nemlig at producere varme til boligen. Prisvariationen forekommer, når man oplyser boligen størrelse, og hvor mange der bor der. Dette er faktorer, der indikerer hvor meget varme man skal bruge til boligen.

I stedet for selv at indhente tilbud hos de forskellige leverandører, som passer dine specifikationer, kan du bestille op til 4 uforpligtende tilbud længere oppe på siden

Find ud af om en varmepumpe er den rette løsning for dig. Brug vores beregner til at udregne besparelsen eller tag vores test og find den rette varmepumpe til dit behov.

Varmepumpe pris

Inden dit valg af varmepumpe, så kan det være en god idé at undersøge om den udvalgte varmepumpe kan leve op til de danske vejrforhold. Det kan være let at finde en billig varmepumpe, men desværre vil pris og kvalitet i mange tilfælde også gå hånd i hånd. Du risikerer dermed, at få en løsning som ikke kan levere nok varme og nærmere vil koste dig mere, end det vil spare dig penge.

Da temperaturerne svinger meget i Danmark, er det vigtigt at det installerede anlæg kan yde nok under alle vejrforhold for at du får det meste ud af det. En god idé er derfor, at tjekke Energistyrelsens varmepumpeliste. Det er en liste over varmepumper som via tests, er blevet testet og bekræftet, at de kan leve op til hvad leverandøren lover – dermed at de også kan fungere effektivt under de danske vejrforhold.

Her kan du både tjekke jordvarmepumper, luft til vand og luft til luft varmepumper. På listen finder du bl.a. hvad den enkelte pumpes SCOP-værdi er, som er et udtryk for, hvor effektiv pumpen er over en hel sæson. Den enkelte SCOP-værdi angiver med andre ord hvor meget energi varmepumpen kan give igen, i forhold til hvad den forbruger. En værdi på eksempelvis 4 vil betyde, at du får fire gange så meget energi igen end hvad der skal forbruges for at drive varmepumpen. Jo højere værdi, desto bedre effektivitet og en bedre varmepumpe pris. 

Når du er klar til at få en varmepumpe, så kan det være en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører, da du hermed er bedre sikret, at dine behov bliver mødt bedst muligt, og du kan vælge hvilket tilbud, du føler, er det bedste.

Varmepumpe beregner - Find den bedste pris

At beregne prisen og besparelsen ved anskaffelsen af en varmepumpe, kan være svært. Der er mange faktorer at være opmærksom på, og det varierer naturligvis fra husstand til husstand. Når prisen skal beregnes, skal der først og fremmest kigges på, hvilke funktioner varmepumpen skal have.

Ønsker du udelukkende varme til din bolig, er en luft til luft varmepumpe en optimal løsning. Ønsker du derimod, at varmepumpen skal skabe både varme og varmt brugsvand, vil luft til vand eller en jordvarmepumpe være en optimal løsning.

Prisberegningen vil naturligvis variere fra de forskellige varmepumpetyper. En luft til luft vil ligge i et prisleje omkring 10.000 - 15.000 kr. Prisen på en luft til vand ligger i omegnen af 90.000 - 120.000 kr., hvorimod en jordvarmepumpes pris ligger på 120.000 kr. eller derover.

Varmepumpe guide

En investering i en varmepumpe er uden tvivl en bæredygtig løsning. Ved at anskaffe sig en varmepumpe, vil du i høj grad gøre både miljøet og dig selv en tjeneste. En varmepumpe er ifølge flere undersøgelser den mest miljøvenlige energikilde, som samtidig vil spare dig for en masse penge.

Vi, hos Greenmatch.dk, ved, at varmepumpemarkedet kan være svært at finde rundt i. Dette kan have den betydning, at nogle fravælger anskaffelsen af en varmepumpe, da man netop ikke ved, hvad man skal kigge efter. Her på siden kan du nemt og hurtigt blive guidet til, hvad du skal være opmærksom på ved anskaffelsen af en grøn og miljørigtig energikilde.

Det er muligt at finde mange forskellige bedømmelser og anmeldelser på varmepumper. Det er dog vigtigt, at du kigger på, hvor stor en virkningsgrad de forskellige typer har. Her bør du kigge på COP, SCOP og SEER værdien og at lave din egen bedømmelse.

Varmepumpe - COP, SCOP og SEER værdi

COP, SCOP og SEER er tre måder, hvorpå du kan angive en varmepumpes effektivitet og virkningsgrad. Disse tre værdier bruges af de forskellige udbydere af varmepumper, men sandheden er, at man ikke kan bruge værdierne, hvis de ikke sammenlignes korrekt.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du ikke kan sammenligne en COP værdi med en SCOP eller SEER værdi. Skal du sammenligne virkningsgraden fra to forskellige varmepumper, skal du vælge, om du vil at sammenligne på COP, SCOP eller SEER værdi.

COP - Coefficient of Performance

Ses der på COP-værdien, vil du få et billede af, hvor meget varmeeffekt varmepumpen genererer i forhold til den mængde strøm, som varmepumpen forbruger. Vær dog her opmærksom på ikke at stirre dig blind på COP-værdien, da værdien kan være angivet ud fra nogle forskellige temperaturer.

Når COP-værdien er angivet, vil det i langt de fleste tilfælde være ud fra den temperatur, hvor varmepumpen har den største effekt. Der kan derfor være risiko for, at COP-værdien er målt ud fra nogle høje temperaturer, som de kolde vintermåneder ikke vil nærme sig.

Varmepumpen vil være mere effektiv ved højere temperaturer. Nærmer temperaturerne sig et godt stykke under frysepunktet, vil virkningen ikke være den samme, som i forårsmånederne. Det vil naturligvis være bedst for producenterne at benytte den udendørstemperatur, hvor virkningsgraden vil være størst, hvilket kan give et misvisende billede af varmepumpens egentlig COP-værdi.

SCOP - Seasonal Coefficient of Performance

SCOP-værdien angiver i store træk det samme som COP-værdien. SCOP-værdien kan dog bruges lidt anderledes, da denne giver et mere retvisende billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er.

SCOP-værdien måles nemlig ikke kun ud fra en temperatur. Her tages der nemlig et gennemsnit af en række målinger henover en sæson. Derfor vil der i denne beregning være taget højde for både høje og lave udendørstemperaturer.

SEER - Seasonal Energy Efficiency Ratio

SEER-værdien læner sig i høj grad op ad SCOP-værdien. Her beregnes også gennemsnittet af en række forskellige udendørstemperaturer, og giver dermed også et klarere billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er.

Forskellen på SCOP og SEER er, at undersøgelsen for SEER er foretaget ved nøjagtigt samme temperaturer for alle varmepumperne. Man får dermed et fuldstændigt billede af, hvad virkningsgraden er. Selvom det ikke er altid, at SEER-værdien er angivet, bør du gå efter denne, hvis den angives.

Varmepumpe - Overblik og sammenligning

 

Luft til luft varmepumpe

Luft til vand varmepumpe

Jordvarmepumpe

Opvarmning

Ja Ja Ja

Varmt brugsvand

Nej Ja Ja

Pris

10.000 - 25.000 kr. 40.000 - 70.000 kr. Minimum 100.000 kr.

Energimærkning

Kan variere Kan variere Kan variere

Billig varmepumpe vejledning

Når du undersøger markedet for varmepumper, finder du hurtigt ud af, at de fås i mange forskellige prisklasser. Du skal i denne forbindelse have in mente, at de helt billige varmepumper typisk er lavet til varmere lande og dermed med det formål som aircondition i stedet for at varme. Derfor kan der være en risiko i at købe en varmepumpe, der ikke kan leve op til de kolde vintermåneder i Danmark.

Du skal være opmærksom på, at alle varmepumper ikke alle er af lige god kvalitet. En billig varmepumpe kan dermed vise sig ikke at egne sig til det danske klima som klimaanlæg, da den ikke har kapaciteten til at levere nok varme. Det kan derfor være værd at kigge nærmere på de lidt dyrere alternativer, som trods den højere pris, er udviklet og optimeret til at fungere under koldere forhold. Hermed er du sikret en varmepumpe, der ikke vil fryse til om vinteren og kan yde nok til at spare dig penge.

Hvad indeholder et servicetjek?

Selvom der er forskel på hvilken varmepumpe der ejes, hvilke regler der gælder for disse og hvad eftersynet skal indeholde, så vil der altid være et eftersyn af visse ting. Det inkluderer:

 • Tjekke varmepumpens tryk og måle temperaturen.
 • Rense diverse filtre som er tilsluttet varmepumpen for at sikre, at den virker hensigtsmæssigt.
 • Gennemgang af opsætningen, der er udført i styringen.
 • Gennemgang af evt. fejlmeddelelser som skulle være opstået i forbindelse med driften af varmepumpen.
 • Optimering af cirkulationspumperne.
 • Måling af overhedning og underkøling på kølekredsen.
 • Indregulering af termoventilen, hvis der er behov for dette. 
 • Kontrol af tætheden af jordslangerne, hvis du ejer et jordvarmeanlæg, så du er sikret, at der ikke er udslip af brine.

Når servicetjekket foretages, så vil du i samarbejde med den fagkyndige gennemgå indstillingerne i det på gældende system, og der vil blive foretaget en finjustering af dens varmekurve for optimere driften. I sidste ende er servicetjekket din sikkerhed for, at du sparer mest muligt.

Luft til vand varmepumpe

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at udnytte varmen i udeluften til at producere varme og varmt vand i hjemmet. Luft til vand varmepumpen er i stand til at producere varme året rundt, ligegyldigt hvordan vejret er og hvilke temperaturer vi oplever. Luft til vand varmepumpen består af to dele; en inde-del og en ude-del.

Ude-delen består af selve varmepumpen, som sidder inde i en boks som fås i varierende størrelser. I boksen er der desuden placeret en ventilator, som trækker udeluften forbi varmepumpens varmeveksler. Her udvindes varmeenergien fra luften og overføres til en kompressor, som hæver trykket i pumpen og dermed får temperaturen til at stige. Den opvarmede energi sendes dernæst ind til husets varmtvandsbeholder, hvor det opvarmer vandet, som dernæst leverer både varme og varmt vand til boligens beboere.

Indedelen består af et elektronisk styreanlæg, hvor det blandt andet er muligt at bestemme den indendørs temperatur.

Luft til vand varmepumpe effekt

For at luft til vand varmepumpen overhovedet kan fungere, er det nødvendigt at tilslutte den til strøm. På trods af luft til vand varmepumpens strømafhængighed, er den dog stadig økonomisk fordelagtigt, da varmepumpen genererer cirka 3 kWh for hver kWh den bruger.

Fordele ved luft til vand varmepumper

Der findes mange fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe. Den mest iøjnefaldende fordel er naturligvis, at du kan spare rigtig mange penge hvis du skifter fra olie- eller naturgasfyr. Derudover er luft til vand varmepumpen:

 • Driftsikker
 • Nem at betjene
 • Lugtfri
 • Uafhængig af påfyldning af brændsel
 • Særligt økonomisk fordelagtige hvis du har vandbåren gulvvarme er luft til vand varmepumper.

Overvejelser ved luft til vand varmepumpe

En luft-vand varmepumpe har den højeste effekt ved en udendørstemperatur på over syv grader. Udover udendørstemperaturen er der også følgende forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at investere i en luft til vand varmepumpe:

 • Din kommune kan kræve, at du skal søge om dispensation fra en kollektiv varmeforsyning.
 • En luft til vand varmepumpe kan med fordel kombineres med et eksisterende naturgas- eller oliefyr, hvis du blot ønsker en supplerende energikilde.
 • En luft til vand varmepumpe kan afgive en del støj. Du skal derfor have afklaret varmepumpens placering med naboen, inden installationen af en luft til vand varmepumpe foretages.

Hvis du har fjernvarme er det ikke sikkert, at det vil kunne betale sig for dig at skifte til en vand til luft varmepumpe. Der kan være tilslutningspligt til denne, hvilket betyder at du alligevel ville have udgifter til fjernvarme, også selvom du bruger luft til vand varmepumpen som eneste energikilde.

Sådan installeres luft til vand varmepumpen

En luft til vand varmepumpe skal installeres af en VVS-montør.
En fagmand vil ofte være god til at pejle sig ind på dine og dit hus behov og sikre dig, at du køber den varmepumpe der bedst kan betale sig for dig - både økonomisk, varmemæssigt og miljømæssigt. Installationen af din luft til vand varmepumpe tager ofte et par dage, og du skal berede dig på at måtte undvære varme og varmt vand i din bolig i op til en hel dag.

Luft til luft varmepumpe

Sådan fungerer en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe optager varmeenergien i luften og omdanner den til varme, som den så sender ind i huset. En luft til luft varmepumpe ikke kan desværre ikke anvendes som totalløsning, da den ikke er i stand til at generere varmt vand. Mange vælger derfor samtidig at investere i solceller, for at kunne få varmt vand.

Luft til luft varmepumpen er et godt alternativ som din fremtidige varmekilde, og er især egnet til mindre huse - for eksempel sommerhuse.

I større huse vælger mange at bruge luft til luft varmepumpen som et supplement til deres nuværende opvarmningsform.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Bruger du i dag elvarme eller oliefyr vil det være fordelagtigt at installere en luft til luft varmepumpe, da den genererer flere kWh end den forbruger. Andre fordele er:

 • Besparelser på varmeregningen
 • At købsprisen er billig i forhold til andre varmekilder
 • Nem installation
 • Billig installation
 • Mulighed for aircondition

I forhold til andre opvarmningsformer er luft til luft varmepumpen klart den billigste i installations- og købspris.

Overvejelser ved luft til luft varmepumpe

Når man vælger en luft til luft varmepumpe, bør man vælge en varmepumpetype, som er inkluderet på Energistyrelsens liste over godkendte varmepumper. På denne liste finder du alle de varmepumper, som er særligt egnede til danske forhold. Derudover er det vigtigt, at en luft til luft varmepumpe er i stand til følgende:

 • Kan generere varme ved lave udendørs temperaturer
 • Kan indstilles til at generere lave temperaturer
 • Har en så høj effektivitet som muligt i forhold til SCOP-faktoren
 • Har et A-energimærke
 • Kan sende den opvarmede luft nedad i rummet, således at varmen bagefter stiger til vejrs

Installation af luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er hurtig og nem at installere. Du skal dog huske, at du ikke selv må foretage installationen - den skal udføres af en professionel montør. Til gengæld er installationsprocessen kortere en andre varmepumper, og en professionel montør vil få klaret installationen hurtigt.

Jordvarme

Sådan fungerer jordvarme

Jordvarme fungerer på den måde, at jordvarmeanlægget gennem sine jordslanger optager energien i jorden, som derefter omdannes til varme og føres ind i huset. Jordvarme giver store besparelser på varmeregningen, da du i stedet for at hente al din energi hos elværket, rent faktisk henter den gratis i jorden. Ud over besparelser på varmeregningen, er jordvarme også en rigtig god løsning i forhold til CO2-udslip, da jordvarmen reducerer dit hjems udslip med minimum 50 %.

Et jordvarmeanlæg består således af to dele: en jordslang og en varmepumpe. Jordslangen er gravet ned i jorden og optager energien, mens varmepumpen er den del af anlægget, som genererer varmen og fører den ind i huset.

Jordvarme kan bruges til at opvarme hele dit hus, og kan samtidig også generere varmt brugsvand til din bolig. Jordvarmen virker året rundt, og fungerer således også i frostvejr, hvilket andre varmekilder kan have problemer med.

Fordele ved jordvarme

Der findes flere klare fordele ved at anvende jordvarme. Her ses de vigtigste:

 • Jordvarme giver billig varme
 • Jordvarme kræver ingen vedligeholdelse
 • Jordvarme er en miljørigtig løsning
 • Jordvarme kan forhøje værdien af din bolig
 • Jordvarme støjer ikke
 • Jordvarme kan reducere dit CO2-udslip med minimum 50 %

Overvejelser ved jordvarme

Fordelene ved jordvarme er til at føle på, men man skal også gøre sig nogle overvejelser inden man investerer:

 • Jordvarme kræver et velisoleret hus
 • Jordvarme kan være en dyr investering
 • Jordvarme kræver som udgangspunktet et stort haveareal

Sammenlignet med andre opvarmningsformer, er jordvarme den mest omkostningsrige at købe og installere.

En begrænsning for mange er havearealet, jordslangerne kræver nemlig en masse plads. Normalt siges det at havens areal skal være cirka tre gange så stort som boligens, for at man kan lægge jordslange nok ned til at opvarme boligen.

Hvis du ikke er indehaver af en stor have er det muligt at installere et lodret jordvarmeanlæg, som ikke kræver en stor have. Anlægget koster dog en del mere. 

Jordvarme pris

Normalt vil jordvarme til et almindeligt parcelhus på 130 m2 med et almindeligt forbrug koste cirka 125.000 kroner. Det kan dog variere alt efter dit behov og kvaliteten af jordvarmeanlægget.

Foregår installationen som en del af nybyggelse af et hus, vil merinvesteringen dog kun være cirka 35.000 kroner. Dette skyldes at du i forvejen skal investere i varmtvandsbeholder og varmeanlæg o.l.

Billig varmepumpe - Den rigtige pris

Prisen vil først og fremmest afhænge af hvilken varmepumpe du vælger, om det skal være en luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe. Luft til vand varmepumpen er den dyreste og vil typisk ligge på en pris i mellem 70.000 og 100.000 kr., hvorimod godkendte luft til luft varmepumper vil kunne erhverves for 12.000-25.000 kr. Prisen vil dog afhænge af flere faktorer såsom ønsket kvalitet, hvor lang levetid du ønsker og hvor meget den skal kunne yde for at varme dit hus. Nogle modeller er i stand til at yde mere og kan have flere funktioner installeret, og det vil ligeledes have en påvirkning på prisen.