Varmepumpe

Sammenlign pris og kvalitet på varmepumper

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 40% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi

Få op til 4 tilbud her

Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører

Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Varmepumpe - En effektiv og miljørigtig løsning

Hos os er det muligt at bestille op til 4 gratis og uforpligtende tilbud på varmepumper. Du sparer tid og penge ved at lade os indhente flere tilbud til sammenligning. Vi har mange års erfaring med at indhente tilbud til private og virksomheder. Vi stræber efter at finde den løsning der passer perfekt til dig og vi samarbejder kun med kompetente og autoriserede installatører af varmepumper.

Ønsker du at skifte til en varmepumpe? Udfyld kontaktformularen i højre side, så modtager du op til fire uforpligtende tilbud, som du kan sammenligne i forhold til pris og kvalitet.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer ved at den indsamler den varme som solen afgiver fra enten luften, jord eller søer. Denne varmeindsamling foregår over hele året - også om vinteren, når solens stråler er få. Selv ved lave udendørs temperaturer indeholder jorden og luften meget store energimængder, som kan udnyttes til opvarmning og levering af varmt vand.

Overordnet set findes der tre typer af varmepumper:

Luft til Vand Varmepumpe

Luft -til -vand -varmepumpe

Luft til Vand Varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Luft -til -luft -varmepumpe

Luft til Luft Varmepumpe

Jordvarmepumpe

Jord til vand varmepumpe

Jord til Vand Varmepumpe

Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumpe der bedst passer dig, kan du med fordel prøve vores Varmepumpetest. 

Fordele ved en varmepumpe

En varmepumpe har nogle klare fordele i sammenligning med andre varmekilder som for eksempel oliefyr og elvarme. Varmepumper tilbyder en billig opvarmningsform, og så er de mere skånsomme ved miljøet. Sammenlignet med oliefyret og den almindelige elvarme, vil energibesparelsen ved et skift til en varmepumpe ligger på minimum 50 procent. Udover dette, bliver udledningen af miljøskadelige stoffer reduceret markant, og CO2-udslippet bliver mindsket med næsten hele 40 procent. En varmepumpe kræver minimal vedligeholdelse, og den behøver ingen påfyldning af brændstof.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Jo større forbrug af varme du har, jo mere vil du kunne spare. Som regel kan du spare mellem 5.000 og 10.000 kroner om året ved at skifte til en varmepumpe fra et olie- eller naturgasfyr. Hvis du benytter dig af elvarme kan der være endnu mere at spare, men det varierer naturligvis alt efter dit behov og forbrug.

Find ud af hvor meget du kan spare ved hjælp af vores Varmepumpeberegner.

Tilskud til varmepumper

Der er mulighed for tilskud til varmepumperne, og du kan læse mere om dine muligheder her: Tilskud til varmepumper 2015

Overvejelser ved køb af varmepumper

Selvom der er mange fordele ved varmepumper, skal man alligevel gøre sig nogle overvejelser. Varmepumperne er drevet af el, hvilket betyder, at de ikke er CO2-neutrale - de er dog stadig mere miljøvenlige end andre opvarmningsformer. Hvis varmepumpen skal fungere optimalt, er det desuden vigtigt at dit hus er velisoleret, så varmen og energien ikke suser ud af revner og lignende.

Det kan være støjende at have en varmepumpe, så mange mennesker vælger at installere varmepumpen udenfor det rum i huset de bruger mindst. Der figurerer også en del love omkring varmepumper, og du skal for eksempel søge tilladelse hos kommunen, hvis du ønsker at installere et jordvarmeanlæg. Er der tale om en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe behøves ingen tilladelse. Dog skal alle varmepumper overholde kravene til effekt, som findes i Bygningsreglementet.

Se hvilke fordele der er ved en varmepumpe, hvordan de ser ud og hvordan man installerer en jordvarmepumpe i denne video:

Producenter af varmepumper

På markedet for varmepumper, er der mange forskellige leverandører at vælge i mellem, som hver især tilbyder forskellige løsninger. Her kan du få et overblik over forskellige leverandører af varmepumper.   

 

Luft til vand varmepumpe

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at udnytte varmen i udeluften til at producere varme og varmt vand i hjemmet. Luft til vand varmepumpen er i stand til at producere varme året rundt, ligegyldigt hvordan vejret er og hvilke temperaturer vi oplever. Luft til vand varmepumpen består af to dele; en inde-del og en ude-del.

Ude-delen består af selve varmepumpen, som sidder inde i en boks som fås i varierende størrelser. I boksen er der desuden placeret en ventilator, som trækker udeluften forbi varmepumpens varmeveksler. Her udvindes varmeenergien fra luften og overføres til en kompressor, som hæver trykket i pumpen og dermed får temperaturen til at stige. Den opvarmede energi sendes dernæst ind til husets varmtvandsbeholder, hvor det opvarmer vandet, som dernæst leverer både varme og varmt vand til boligens beboere.

Indedelen består af et elektronisk styreanlæg, hvor det blandt andet er muligt at bestemme den indendørs temperatur.

Luft til vand varmepumpe effekt

For at luft til vand varmepumpen overhovedet kan fungere, er det nødvendigt at tilslutte den til strøm. På trods af luft til vand varmepumpens strømafhængighed, er den dog stadig økonomisk fordelagtigt, da varmepumpen genererer cirka 3 kWh for hver kWh den bruger.

Fordele ved luft til vand varmepumper

Der findes mange fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe. Den mest iøjnefaldende fordel er naturligvis, at du kan spare rigtig mange penge hvis du skifter fra olie- eller naturgasfyr. Derudover er luft til vand varmepumpen:

 • Driftsikker
 • Nem at betjene
 • Lugtfri
 • Uafhængig af påfyldning af brændsel
 • Særligt økonomisk fordelagtige hvis du har vandbåren gulvvarme er luft til vand varmepumper.

Overvejelser ved luft til vand varmepumpe

En luft-vand varmepumpe har den højeste effekt ved en udendørstemperatur på over syv grader. Udover udendørstemperaturen er der også følgende forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at investere i en luft til vand varmepumpe:

 • Din kommune kan kræve, at du skal søge om dispensation fra en kollektiv varmeforsyning.
 • En luft til vand varmepumpe kan med fordel kombineres med et eksisterende naturgas- eller oliefyr, hvis du blot ønsker en supplerende energikilde.
 • En luft til vand varmepumpe kan afgive en del støj. Du skal derfor have afklaret varmepumpens placering med naboen, inden installationen af en luft til vand varmepumpe foretages.

Hvis du har fjernvarme er det ikke sikkert, at det vil kunne betale sig for dig at skifte til en vand til luft varmepumpe. Der kan være tilslutningspligt til denne, hvilket betyder at du alligevel ville have udgifter til fjernvarme, også selvom du bruger luft til vand varmepumpen som eneste energikilde.

Sådan installeres luft til vand varmepumpen

En luft til vand varmepumpe skal installeres af en VVS-montør. Varmepumpe tilsluttet et hus En fagmand vil ofte være god til at pejle sig ind på dine og dit hus behov og sikre dig, at du køber den varmepumpe der bedst kan betale sig for dig - både økonomisk, varmemæssigt og miljømæssigt. Installationen af din luft til vand varmepumpe tager ofte et par dage, og du skal berede dig på at måtte undvære varme og varmt vand i din bolig i op til en hel dag.

Luft til luft varmepumpe

Sådan fungerer en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe optager varmeenergien i luften og omdanner den til varme, som den så sender ind i huset. En luft til luft varmepumpe ikke kan desværre ikke anvendes som totalløsning, da den ikke er i stand til at generere varmt vand. Mange vælger derfor samtidig at investere i solceller, for at kunne få varmt vand.

Luft til luft varmepumpen er et godt alternativ som din fremtidige varmekilde, og er især egnet til mindre huse - for eksempel sommerhuse.

I større huse vælger mange at bruge luft til luft varmepumpen som et supplement til deres nuværende opvarmningsform.

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Bruger du i dag elvarme eller oliefyr vil det være fordelagtigt at installere en luft til luft varmepumpe, da den genererer flere kWh end den forbruger. Andre fordele er:

 • Besparelser på varmeregningen
 • At købsprisen er billig i forhold til andre varmekilder
 • Nem installation
 • Billig installation
 • Mulighed for aircondition

I forhold til andre opvarmningsformer er luft til luft varmepumpen klart den billigste i installations- og købspris.

Overvejelser ved luft til luft varmepumpe

Når man vælger en luft til luft varmepumpe, bør man vælge en varmepumpetype, som er inkluderet på Energistyrelsens liste over godkendte varmepumper. På denne liste finder du alle de varmepumper, som er særligt egnede til danske forhold. Derudover er det vigtigt, at en luft til luft varmepumpe er i stand til følgende:

 • Kan generere varme ved lave udendørs temperaturer
 • Kan indstilles til at generere lave temperaturer
 • Har en så høj effektivitet som muligt i forhold til SCOP-faktoren
 • Har et A-energimærke
 • Kan sende den opvarmede luft nedad i rummet, således at varmen bagefter stiger til vejrs

Installation af luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er hurtig og nem at installere. Du skal dog huske, at du ikke selv må foretage installationen - den skal udføres af en professionel montør. Til gengæld er installationsprocessen kortere en andre varmepumper, og en professionel montør vil få klaret installationen hurtigt.

Collage af forskellige varmepumper

Jordvarme

Sådan fungerer jordvarme

Jordvarme fungerer på den måde, at jordvarmeanlægget gennem sine jordslanger optager energien i jorden, som derefter omdannes til varme og føres ind i huset. Jordvarme giver store besparelser på varmeregningen, da du i stedet for at hente al din energi hos elværket, rent faktisk henter den gratis i jorden. Ud over besparelser på varmeregningen, er jordvarme også en rigtig god løsning i forhold til CO2-udslip, da jordvarmen reducerer dit hjems udslip med minimum 50 %.

Et jordvarmeanlæg består således af to dele: en jordslang og en varmepumpe. Jordslangen er gravet ned i jorden og optager energien, mens varmepumpen er den del af anlægget, som genererer varmen og fører den ind i huset.

Jordvarme kan bruges til at opvarme hele dit hus, og kan samtidig også generere varmt brugsvand til din bolig. Jordvarmen virker året rundt, og fungerer således også i frostvejr, hvilket andre varmekilder kan have problemer med.

Fordele ved jordvarme

Der findes flere klare fordele ved at anvende jordvarme. Her ses de vigtigste:

 • Jordvarme giver billig varme
 • Jordvarme kræver ingen vedligeholdelse
 • Jordvarme er en miljørigtig løsning
 • Jordvarme kan forhøje værdien af din bolig
 • Jordvarme støjer ikke
 • Jordvarme kan reducere dit CO2-udslip med minimum 50 %

Overvejelser ved jordvarme

Fordelene ved jordvarme er til at føle på, men man skal også gøre sig nogle overvejelser inden man investerer:

 • Jordvarme kræver et velisoleret hus
 • Jordvarme kan være en dyr investering
 • Jordvarme kræver som udgangspunktet et stort haveareal

Sammenlignet med andre opvarmningsformer, er jordvarme den mest omkostningsrige at købe og installere.

En begrænsning for mange er havearealet, jordslangerne kræver nemlig en masse plads. Normalt siges det at havens areal skal være cirka tre gange så stort som boligens, for at man kan lægge jordslange nok ned til at opvarme boligen.

Hvis du ikke er indehaver af en stor have er det muligt at installere et lodret jordvarmeanlæg, som ikke kræver en stor have. Anlægget koster dog en del mere. 

Jordvarme pris

Normalt vil jordvarme til et almindeligt parcelhus på 130 m2 med et almindeligt forbrug koste cirka 125.000 kroner. Det kan dog variere alt efter dit behov og kvaliteten af jordvarmeanlægget.

Foregår installationen som en del af nybyggelse af et hus, vil merinvesteringen dog kun være cirka 35.000 kroner. Dette skyldes at du i forvejen skal investere i varmtvandsbeholder og varmeanlæg o.l.